Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Keþke büyümesini tamamlasaydý da, daha da büyüyemiyor deseydik...
Ergenlikten çýkamamýþ gibi daha çok...
Hala Abdülhamit Vahdettin falan diyorlar...yok kýz erkek ayrý okusun...yok orda burda içki içilmesin..keþke Yunan galip gelseydi filan...adam sabah akþam fakirliði övüyor gidip Londradan ev almýþ, bütün çocuklarý yurt dýþýnda okuyor, ula maaþýn belli hani deðirmen hani su....Allah yardým ediyor diyo...
Bildiðin...ergenlikte kalmýþ...arafta...doðu doðu diyor, ilk fýrsatta soluðu batýda alýyor...memlekette onu rahatsýz eden herþey batýda da var, ama orasý batý...
Nerde okudum, unuttum. Ýslam Teali Cemiyeti, Kürt Teali Cemiyeti, Ýngiliz Muhipleri Derneði, eski saray eþrafý ve beslemeleri, Yunana karþý çýkmayýn diye milli kuvvetlere saldýran Anzavurun adamlarý ve torunlarý...hala ayný yerden baðlama çalmaya devam ediyorlar...
Bu medeniyet iþi...topyekün...komple..bütünsel yani...bunlarý aþamayýnca, diðerleri de olmuyor.
Dairenin yarýçapý þu, alaný kaç diyorum, biz onu görmedik sosyalciyim diyor, Fetret devrini anlat diyorum o ney diyor, milliyetçilik özentisi de var, eski Türk Devletlerini say diyorum, Göktürkler, Osmanlý diyor gerisi yok...biraz sakal býrakýyorlar, biraz da þekil, kýsa kumaþ pantolon, dar ceket, son model araba paralarý eziyor nargile kafede, babasýnda bi gayrimenkul var, say say bitmiyor, kimmiþ lan bunun babasý dedim araþtýrdým, eski bi hoca, zamanýnda cami yaptýrmýþ, bilmem nereden aslýnda sadece bi ceketle gelmiþ...Eh tabi camiyi yaptýrýrken de bi apartman yaptýrmýþ yanýnda bonus olarak...sonra almýþ yürümüþ...bildiðin ailecek çalýþmýyorlar...hiç iþ miþ yok..neyse..
Ýstanbul Barosu, valiliðin içki yasaðýna karþý dava açtý
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...-acti-7789072/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri