Sn Tengri Han üslubunuz yanlýþ, bilgi veriyorsunuz eyvallah lakin azarlarlar gibi yazmaya hakkýnýz yok, sýnýf baþkaný gibi davranýþýnýz var, hoþ deðil..
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Tengri Han üslubunuz yanlýþ, bilgi veriyorsunuz eyvallah lakin azarlarlar gibi yazmaya hakkýnýz yok, sýnýf baþkaný gibi davranýþýnýz var, hoþ deðil..
Hasan Bey in yanlýþ/yanýltýcý bilgi vermesine takýlmadýnýz da benim uslubuma mý takýldýnýz?
Sn EFT bende sizin bu yaklaþýmýnýzý hoþ karþalamadýðýmý bilmenizi isterim...
Sn EFT
Mütevazý bir kiþiliðim yok (bazý konularda)
Doðrudur bulunduðum ortamlarda/bildiðim konularda dominant bir karekter sergiliyorum...
Ýnsanlara ters geliyor da olabilir...
Takýlmam...
Ancak bilgi hele ki yanlýþ/yanýltýcý bilgi konusunda asla taviz vermem...
Çünkü borsa da(aslýnda hayatýn her alanýn da) YANLIÞ BÝLGÝ BÝLGÝSÝZLÝKTEN KÖTÜDÜR...
Bence sizde kimin/nasýl söylediði ile ilgilenmeyin,"NE" SÖYLEDÝÐÝ ÝLE ÝLGÝLENÝN...
Tekrar ediyorum Hasan Bey in kötü niyetli olduðunu düþünmüyorum...
Maalesef konu Hasan Bey in üzerinden ilermemek zorunda kalýyor...
Onu da incitmemek adýna konu benim için kapanmýþtýr...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Sn Tengri Han ben hepsini okuyorum deðer verdiklerime cevap veriyorum . diðerlerini görmezden geliyorum.. En azýndan deniyorum.. Teþekkürler Gerçekten..kýzgýn deðilim ayrýca sadece Üzgünüm
Neyse ben bilançoyu incelemeye devam edeyim...
Kafamdakileri toparlayýp,bunlarý kolay anlaþýlýr cümle kývamýna getirecek þekilde olgunlaþtýrayým...
Umarým gece yarýsýný bulmadan yetiþtirebilirim...
Görüþmek üzere....
saygýlar/baþarýlar
Bedelli net karý etkiler çünkü iliþkili taraflara da faiz iþliyor, bu durumda þirkete konan her 1 lira sermaye yýllýk %20 TL faizinden, yýllýk 20 kuruþluk bir kar oluþturacaktýr, zarardan kar olduðundan hissedilemeyebilir. Ben bedelli kararýný son derece olumlu karþýlýyorum. Keþke imkan olsa yýllýk %8 usd faizi ödeyeceðine herkes hissesi adedince mevcut borca karþýlýk gelen meblað ile þirketten %0 faizli usd tahvili alsa. Bu sayede þirketin sermaye yapýsý güçleneceði gibi %8'lik fahiþ usd faizi de bizim cebimizde kalýr bugün þahsen USD için %3 anca alabiliyorum stopajla birlikte komik rakamlara düþüyor. Þirket sahibi borsa payýný %5'in altýna çekip sonra da bissten çýkarak sermaye takviyesinde bulunmalý.
PETKÝM'i 3.44'ten sattýk buna geçtik yarýn bu da bi %10 yapar petkim de zaten düþtü tadýndan yenmez...
YÝNEKAR.jpg
Sayýn Tengri Han, bilanço yorumunuzu ilgiyle bekliyorum, emeðinize saðlýk.
MI 8 SE cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdýklarým kiþisel görüþümdür, hiçbir þekilde al sat tut tavsiyesi deðildir !
Sayin Tengri Han nerden bilirdim ayen in yorum Müdürü olduðunuzu.Bundan sonra yazýlarýmý önce size gönderirim sizin olurunuzu alýrým. Siz 100 sayfa yorumda ayenin karini Faliyet ini yatýrýmini övün bakalim .Sizin dediðiniz mi Spek in dediðimi oluyor
Bedelli Net Karý etkilemez...
Bedelliden gelen para ile borcu kapatýrsýn o dolaylý etkidir....
Bedelliden gelen para kadar Net Kar artmaz...(Hasan Beyin kast ettiði)
Evet Aydýner Ýnþ faiz iþletiyor bu alacaðýna karþýlýk ama bu borcu sermaye avansý olarak da vermiþ olabilirdi ve 1 yýla kadar sermaye avansýna faiz iþletmeyebiliyor ana hissedar..
Yeni bir tartýþmak baþlatmak istemiyorum ama
1)Paylaþtýðýnýz tabloyu excel de 5 dk hazýrlayabilirim...Siz yalan söylüyorsunuz demiyorum ama paylaþtýðýnýz tabloyu herkes 5 dk sýný ayýrarak excel de hazýrlayabilir diyorum...
2)Bir insan (gereksiz yere) hesap ekstresini neden paylaþýr ki?
saygýlar/baþarýlar
Yer Ýmleri