Teknik analiz görev baþýna.. Al tut sat bekle al tut sat .............zamaný
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknik analiz görev baþýna.. Al tut sat bekle al tut sat .............zamaný
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tengri üstad,
ayen'de sanki beklentiyi yüksek tuttunuz gibi geliyor bana,
sonuçta bu bilanço ve yeni sermaye ile f/k'sý 9-10'lara denk geliyor hepi topu.
halbuki f/k'sý 3-4 olan ( þaka deðil gerçek ) þirketlerin bile yüzüne bakmýyorlar þu dönemde..
It is the average of 5 people in the human environment.
Kýsým kýsým
1)Çok yüksek tutmadým aslýnda...%1-2-3-5 bile yatýrýmcýya moral verirdi bugün...
2)Dikkat ederseniz sadece bugüne özel bir yorumdu Orta-uzun vade beklenti oluþturmadým..
3)Bu speklerin saðý solu belli olmuyor hiç...20 yýldýr çözemedim gitti...
4)Aslýnda þirket güzel faaliyet karlarý üretmeye baþladý,daha da üretecek gibi ama finansal giderler Net Karý kuþa döndürüyor...
Bu durumda ne "f" kalýyor nede "k"
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
yorumunuza aynen katýlýyorum üstad,
yorumunuza aynen katýlýyorum üstad,
ek olarak þunu söylemeliyim ki; aslýnda olayýn özü pozisyonlarýn çarpýþmasý þeklinde cereyan ediyor sanki.
spek, büyük oyuncular yada adlarýna ne dersek diyelim elinde yüklü miktarda hisse olanlar pozisyonlarý neyi gerektiriyor ise o þekilde hareket ediyorlar. hisselerin ya da borsanýn yukarý gitmesini istiyorlarsa ne kadar olumsuz haber,veri vs.. gelirse gelsin atlarý bayýr yukarý sürüyorlar ve diðer katýlýmcýlarý da bir þekilde bu psikoloji içerisine dahil ederek potansiyel müþterilerini (k.y) hazýr hale getiriyorlar ve bunun adýna da eðer yerseniz "golden cross" diyorlar.
birde bunun tersi var ve o zamanda ne kadar olumlu haber, veri vs.. gelirse gelsin bu seferde atlarý son sürat bayýr aþaðý sürüyorlar(zaten potansiyel müþteriler (k.y) hazýrda bekliyor.) ve bunun adýna da yine eðer yerseniz "death cross" diyorlar.
daha uzun yazabilirim ama olayýn hülasasý bu bence..
Ýster bilançodaki Maddi Duran Varlýklar :2,1 milyar tl isterseniz bilançodaki finansal borçlar 1.9 milyar tl üzerinden gidelim..
Patron bu kadar para harcamýþ þirketi bugünlere getirebilmek için...
Bugün politika faizi %19,75
Bankaya bugün 1,9 ve 2,1 milyar tl ile gitseniz size kemiksiz %25 e yakýn mevduat faizi verirler
Hadi biz %20 alalým...
2,1x0,2 veya 1,9x0,2=380 milyon tl faiz alýrsýnýz sýfýr riskle...
Peki bu þirketin ürettiði nakit ne kadar?
Benim yýl sonu faaliyet karý beklentim 220 milyon tl+70 milyon tl de amortisman var etti mi size 290 milyon tl...
Þirketin üretmesini beklediðimiz nakit mevduat faizinin çok gerisinde...
O kadar sinir stres de cabasý...
Satayým dese alýcý çýkar mý?
Ýyi fiyat verir mi?
Enerji sektörüne yatýrým yapanlar bugünleri tahmin edebilselerdi tövbe girmezlerdi herhalde ...
Yada çok yanlýþ zamanda yatýrým yaptýlar
Tam kur ve faizlerin artmaya baþladýðý zamanlar da
saygýlar/baþarýlar
Aslýnda vaktiyle o zamanki Ekonomi Bakaný sn. Mehmet Þimþek döviz ile borçlanmayýn diye defaatle piyasaya mesaj vermiþti ama havalar güzel olduðu için mesaj dikkate alýnmayarak gözardý edilmiþti.
Açýkçasý kurlarýn bu kadar yükselmesi kahir ekseriyet tarafýndan da beklenen bir þey deðildi.
Ha bu ortam kendi kendine mi oluþtu, elbette hayýr.
Ne zaman ki bütçede olmayan parayý (emeklilere bayram ikramiyesi olayý ) harcayacaðýmýzý ilan ettik, iþte o zaman piyasa kendince pozisyonunu almaya baþladý,
sonrasý da herkesçe malum zaten.
fazla söze gerek yok, hal-i pür melalimiz ortada..
It is the average of 5 people in the human environment.
Ayen elektriði YEKDEM kapsamýnda satýyor da þimdilik durumu kurtarýyor...
7,3 dolar cent yani 41 krþ kwh dan satýyor devlete
Ayen bazý santrallerinin 3-4-5 sene oldu Yekdem kapsamýna gireli...
Devlet 10 yýl garanti ediyor Yekdem i...
5 sene sonra anlaþma bitti mi spot piyasada umduðu deðil bulduðu fiyata TL ile satacak elektriði...
Bugün spot piyasa da elektriðin kwh ý 31 krþ kwh civarý
Sektör de o kadar arz fazlasý oluþtu ki devlet istediði gibi yön verebiliyor spot piyasa da elektrik fiyatlarýna ve/veya devlet istemediði sürece spot piyasada fiyat 1 krþ bile artamaz...
Devlet nasýl mý fiyatlarý baskýlýyor?
Elinde Tr deki toplam kurulu gücün hala %17-20 civarýnda santral var..
Fiyatlar yukarý gitme isteði gösterdiði anda elindeki santrallerden basýyor sisteme elektiriði ucuz pahalý demeden..
Özel sektör satmýyorum dese elektrik stoklananabilen birþey deðil,ürettiðini sisteme vermek zorunda...
Birlik olup devlete direnseler,satmýyoruz elektriði deseler hem kamuoyu baskýsýndan çekinirler,hem de Reis onlarýn g.tünü keser...
"Kiþisel Bilgi:Aslýnda çok fazla argo kullanmýyorum/sevmiyorum ama burda cuk diye oturdu sanýrým.Gene de özür dilerim"
saygýlar/baþarýlar
Yer Ýmleri