Sn.balina ulaþýlamaz þirketin ulaþtýðýnýz numarasýný yazarmisiniz rica etsem ..bunun ile ilgili bir kap isteðiniz olmadý mý acaba ?
Sn.balina ulaþýlamaz þirketin ulaþtýðýnýz numarasýný yazarmisiniz rica etsem ..bunun ile ilgili bir kap isteðiniz olmadý mý acaba ?
Kap konusunda çok ýsrar ettim..Þirketimizi baðlamýyor bu kararlar diye gönderin dedim ama bizi ilgilendiren bir konu deðilki dedi..Cenk Bey Yatýrýmcý iliþkilerine bakan çok bilgili ve kibar bir arkadaþ... 0312 445 04 64 den yatýrýmcý iliþkileri cenk bey derseniz hemen baðlýyorlar. Sabah 9.30 da aradým..Belki bir kaç arkadaþ arayýp ayný Kap talebini iletirseniz belki gönderirler. Belliki onlarda rahatsýz olmuþ. Yani hisse söylentiler neticesinde 1 haftada %50 düþtü..
Baþka bir konu ise vadeli kontratlarla ileriye dönük üretilecek elektriðin kontratlarla satýlmasý..Borsalarda bu iþlemlerde çok oluyor. Bu konuda vadeli iþlemlerle ileriye dönük kontratlarla elektrik satýþýnýn yapýldýðý konusundada bir takým bilgiler var..Bekleyip göreceðiz.
Ayen Energji Trading SHA,
Ayen –ALB SHA
Ayen Renewable Energy SHA
Ayen Energy Trading D.O.O. Sýrbistan
bu þirketler eneri al sat iþleri yapan grup þirketleri.. forward kontratlarla vadeli fiyatý 400mwh gibi fixledilerse ihya oluruz. ben henüz bu 200 euro /mwh civarý fiyatlarýn tam yansýmadýðýný düþünüyorum ve Q3 ve Q4 de asýl güçlü çeyrek bilançolarý bekliyorum.
Mevsimsel olarak da Arnavutluk HES yzde80 verimle çalýþmýþ malum yaz ayý.. þimdi orada yaðýþlarda baþladý sonbahar kýþ üretimi coþabilir.
YTD
bu akþam info yatýrým youtube kanalýnda yunus þahin ayen için güzel þeyler söyledi. geri sarýp izleyin isterseniz. hatta konuþmanýn sonunda buradan döner, alýnýr’a yakýn ifadeler kullandý.
piyasada satýlan elektrik fiyatýna AB komisyonu müdahele edemez. sadece fahiþ kar ettiðini düþündükleri yenilenebilir enerji üreticilerinden 180 euro/ mwh üstü satýþlarýn montaný kadar para kesip 150 milyar euro toparlayýp bunu AB hanehalký ve enerji girdi kalemi yoðun sanayi þirketlerine hibe olarak daðýtacaklar.
benim tahminim hem macar borsasýnda 250-500 euro/mwh fiyatlar oluþmaya devam edecek hem de AYEN AB üyesi olmadýðýndan extra gelir konusunda haraca baðlanmayacak. bu konuda çok ingilizce makale okudum ama 30 eylülü bekleyip tam olarak ne yumurtlayacaklarýný görmek durumundayýz.
Ek olarak þimdiden bu yasaya itiraz eden AB yerleþik yenilenebilir enerji üreticileri var.
hem 180 euro fiyata sýnýr getirme hem de AB içi yenilenebilir enerji firmalarýndan vergi almak gibi çift týrpan asla yok ve hiç bi haberde geçmiyor.
zaten enflasyonu görmüþler ve 180 euro OK olmalarýnýn sebebi Rusyanýn AB ambargosu öncesi fiyatýn orada þekillenmesi..
bir de futures piyasasýnda enerji satan þirketlerin fiziksel teslimat yapamama riskine karþý takasa yatýrdýklarý bi kolateral var. enerji fiyatlarý artýnca, bazý eneri þirketleri bizde bu kolaterali ayýracak para yok, ama vadeli de satmak istiyoruz diye üstüne AB den destek istemiþler. likidite tarafý için de yardým gelecek bazý AB enerji üreticilerine.
kolateral teminat, vadeli elektrik piyasasýnda satýþ yapýp bi sebeple zamaný gelince þirket o elektrði teslim edemezse, takasa o parayý teminat olarak koyuyor.
En kötüsünü diyeyimmi arakadaþlar eðer bu 180 euro yu sabitlerlerse þirket yönetiminin görüþünü söyliyeyim..Biz bu fiatý davul zurna la karþýlayýp düðün dernek yaparýz diyorlar..20 euro lara elektrik sattýðýmýz zamanlar oldu diyorlar..
Yer Ýmleri