Yeknik olarak oldukça güzel bir yere geldik bir aksilik olmaz ise bu hafata 30 lu rakamlara çýkarýz artýk.. Bofa nýnda satacaðý mal kalmadý biz bizeyiz artýk.
Yeknik olarak oldukça güzel bir yere geldik bir aksilik olmaz ise bu hafata 30 lu rakamlara çýkarýz artýk.. Bofa nýnda satacaðý mal kalmadý biz bizeyiz artýk.
Hadi artýk, yeter bu kadar milleti döktüðün.
Amin kardeþim..
Aynen dediðimiz gibi teknik çalýþmaya baþladý.. Gün içi 32.20 bile gördük ama tutunamadýk.. Þu phillip de malý sata sata bitiremedi.. . Blok olarak artýk satýlacak mal kalmadý sanýrým. Bank of zaten bitirdi... Yaklaþýk 1 ayda 1.5 milyon lot mal satmýþ..Þimdi hayýrlýsý ile 13 mart.ta bilançomuzu bekliyoruz.. 1.8-2 milyar arasýnda bir kar harika olur diye düþünüyorum...
Uzun zamandýr, güvendik bekliyoruz, mndrs, enjsa, derhl, ve ayen 4 ü ayný portfoyde olunca, dedim ki çok fazla enerji sektörüne odaklý hisse taþýyorum, çeþitlendirmek adýna 1 ini portfoyden çýkarayým.
Enjsa- bilançosunun çok güzel olmasý ve þarj istasyonu hikayesi sebebiyle tuttum.
Derhl- bilancoyu çok beðenmesem de farklý sektörlerde de yatýrýmý olmasý düþük f/k sebebiyle tuttum
Ayen- halka açýklýk oranýnýn düþük olmasý, yüksek kar potansiyeli sebebiyle tuttum.
Mndrs- iþte hatayý burda yaptýk, 6.6 civarý maliyet vardý ortalama, 7.47 de, daha bilanço gelmemiþ, enerjiden kar gelecekse ayen de daha fazlasý gelir. Farklý sektör yatýrýmlarý derhl de var. Patronuna güven yok. Kar realize de etmiþ olacaðýz satalým gitsin. Hopp sapkadan tavþan çýktý, çok iyi bir bilanço açýkladýlar, inþallah ayen de iyi bir bilanço açýklar ve gelecek için güven verir.
Akfen Yenilenebilir Enerji halka arz ediliyor.. Fiatý önce 14.59 olarak tesbit etmiþler ancak yatýrýmcýda kazansýn diyerek %33 iskonto yaparak fiatý 9.80 e çekmiþler.. Garanti yatýrým ýn öncülüðünde halka ýrz pardon halka arz edilecek bu þirket Ayen e göre 4 kat pahalýdýr. Eðer Akfen 14.69 fiat deðerlemesi yapýlmýþsa AYEN nin 130 TL etmesi lazým..Akfen Enerjini 2022 9 aylýk aylýk cirosu 1.922.000 tl net karý 1.246.000 TL
Bu ciroya bu kadar karý nasýl yapmýþ anlamadým..Hemde hiç vergi gideri yok Kýsa vadeli 8 milyar borcu var..tam bir düzmece bilanço.. SPK buna nasýl izin vermiþ anlamak mümkün deðil..Hlaka arz geliride þirketin içine deðil patronlarýn cebine giriyor.. Yazýk SPK daki kafa yapýsý hala deðiþmemiþ..
Bugün bilanço gelecek bakalým 1.5 milyar net kar beklentimizi aþacakmý??
Bilanço geldi. 26 nisanda 0,88 kuruþ temettüde geldi. Hiç vermeseydiniz bari bu kadar kar yazmaya:) Bu sene hiçbir þirket düzgün temettü vermiyor.Malum önümüz kýþ tabi…
Yer Ýmleri