Ayeni çok uzun zamandýr tanýyorum, eski forumda c.demirors olarak taþýdým, ancak hüseyin isimli spekle birlikte saçma sapan fiyatlara giriþince 2.5 liradan veda ettim çünkü o zaman 2.5 liranýn üstü balondu. eski forumda birçok analizimi bulabilirsiniz. google earth fotoðraflarý ile arnavutluk santralinin yapýlýþýný tüneli heyecanla irdelediðimiz zamanlardý. aradan 5 sene geçmiþ arada göz ucuyla baktýðým ayen yatýrýmlarýný tamamlamýþ ve eski santrallerinin de 7 senelik amorti süresi dolmuþ yani borcunu ödemiþ olmasý gerekiyor, ancak þirket hýzla büyümek için eski santrallerinden gelen nakit akýþýný daha büyük santraller için harcýyor. Küçük bir çalýþma yaptým kendi adýma.
Þirketin YAMULA-OSTÝM harici; gelir, gider, üretim ve borç dengesini bilanço dönemlerine göre tabloladým.
Tablodan önce borçlar EUR aðýrlýklý olduðu için tüm borçlarý EUR çevirdim, yýl sonu eur paritesini kullanarak.
Kasada ne kadar para varmýþ, alacaklar vs. hesabýna girmedim aslýnda borç olarak kastettiðim kaynaklar kalemi.
Tüm geliri ise 7.3$/kwh YEKDEM fiyatý ile hesapladým.
Üretimleri ise yine faaliyet raporlarýndan aldým.
2012 öncesini almadým çünkü yekdem baþvurusu yok elektrik komik fiyatlara satýlýyor para deðerli, elbette bunca senenin birikmiþi var, yamula var ostim var bunlar kar etti ancak bunlarý da sadaka sayalým hesaba katmadým çünkü hesabý bozmasýný istemedim aslýnda tablo çok daha pozitif çýkabilir bunun notunu düþelim.
Þimdi tablodan anlamamýz gereken hususlar þunlar;
(2018 yýlý hesabý 4.çeyrek bilançosu gelmediði için 4/3 ile çarpýlmýþtýr)
1) Ayen enerji kurulu gücü acýmasýz bir þekilde artýyor.
2) 2014-2018 arasý üretim neredeyse 2'ye çýkmýþ.
3) 2014-2018 arasý
borçlar sabit kalmýþ.
4) Gelirin borcu bitirme süresi 2014 yýlýnda 15 yýl iken 2018 yýlýnda 5,12'ye düþmüþ.
Arkadaþlar bakýn, þirket zarar etmiyor, malvarlýðýný kur deðerlenmesi ile yeniden deðerlemeye tabi tutmadýðý için zarar etmiþ gibi duruyor, geçen sene ile bu senenin arasýndaki faaliyet karýndan bunu anlayabilirsiniz neticede barajlara bu sene 4 kat su inmedi 4 kat rüzgar esmedi. Bu þirket þu anda hisse baþýna 0,5 eur deðer üretmekte, eur/tl isterse 20 lira olsun 5 sene sonra siz hisse baþýna 0,5 euru cebe indireceksiniz, 10F/K ile 5 eur yapar bugünün yarýnýn fiyatýný düþünmeyin, yüksekten maliyetlenmiþ olabilirsiniz ama kendi kendinizi de sürekli üzüp hýrpalamayýn olmuþ bir kere ben AKENR aldým 90 kuruþtan 6 ay taþýdým 80 kuruþtan sattým niye eþekliðimdem yapacak biþi yok.
Þu anda 250.000 lotla aranýzdayým. hissede en geç yaza doðru bir hareketlenme olacaðýný düþünüyorum. saygýlarýmla.
Yer Ýmleri