Benim baþýmdan geçenleri yaptýklarýma bakýyorum inanýlmaz. Bunun tek sebebi var bu iþlere çok koþturmam. Yeri gelmiþken söylemek istiyorum arkadaþlar bu forumcak daha önce lift aldýðýmýz arkadaþ vefat etti. 8000 e yakýn maaþý vardý birde bakým maaþý ile bir üniversite öðrencisini zar zor okutuyordu. Ayrýca birde zihinsel engelli kýzý vardý. Þuan eþine muhtemelen 5-6 bin maaþ kalacak bu parayla hem geçinmek hem üniversite öðrencisi okutmak imkansýz. Geçen hafta bazi arkadaþlar ile biraz destek olduk ama eðitim hayatý boyunca buna destek olmak lazým bu konuda destek olabilecek arkadaþlar varsa özellikle uzun süreli burs verecek bana ulaþsýn bilgileri vereyim. Öðrencimiz devlet bursu alýyor 1250 TL Karabük üniversitesi ilahiyat ikinci öðretim okuyor.
Hafta sonu da geldi ..katirlyonlarca milyar dolar kazandýk
Eehh artýk bi aleme akayim müssadenizle
https://www.youtube.com/watch?v=hYaRoS71Mf8
Tüm dostlarýma huzurlu hafta sonlarý![]()
Hayat hoþ gerisi boþ
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
Bugünkü düþüþ þaþýrtmadý ama bist30 un bist100 den daha fazla düþmesi þaþýrttý. Hele ki karanlýk oda hareketleri daha da bir þaþýrttý. Bir þeye yoramadým. Kokusu çýkar pazartesi.
Otomobil üretimi Henry Ford'dan bu yana oldukça ilerledi, buna raðmen gayet otomasyonlu fabrikalar kapatýlýp daha da ileri teknoloji kullanýlýyor. Daha büyük presler, daha kolay üretilebilen kalýplar vs var. Fabrika tasarýmlarý da parçalarýn kolay depolanýp kolay üretim hatlarýna sevk edilmesine uygun tasarlanýyor olabilir.
Solar panel üretimi de gayet ileri birileri bunun makinalarýný yapmýþ gelip kuruyor.
Öte yandan pil üretimi o kadar ileri deðil gibime geliyor. Bugün zaplarken TV'de Pomega fabrikasýný gösterdiler, binalar çok iyi ama içerideki otomasyonu zayýf gördüm. Patronu da bu daha yeni geliþen bir teknoloji, patentler yeni serbest býrakýlý ABD'de bile ilk biz kuracaðýz vs diyordu sanki. Bizle beraber eko sistem oluþacak dedi.
Rüzgar ve solar santraller, elektrikli arabalar, veri merkezleri, ofisler, hatta evler vs çok ihtiyaç var.
Ucuz tarifede depolayýp pahalý zamanda tüketmek ileride yaygýnlaþabilir.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Hafta sonu haberi varmýþ...
SM-A336E cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri