Arkadaþlar bir bankadan vadesiz mevduat hesabý açtýrdým. Ve bu hesaba baðlý olarak kredi kartý talep ettim. Müþteri temsilcisi arkadaþ bana, kredi kartýnýza 2000 tl kredi tanýmladým dedi. aylýk faiz oraný hatýrladýðým kadarý ile %4,50 gibi. Ben bu tanýmlanan krediyi büyük ihtimal kullanmam. Tedbirliyimdir. Sormak istediðim bu kredi tanýmlamasýnýn benim açýmdan bir dez avantajý var mýdýr? Bilgisi olan arkadaþlardan bilgi rica. Bol kazançlar
Önümüzdeki hafta dönüþlerim var, aldýðým bilgileri paylaþayým;
Akbank geçen hafta 3 aylýk vadede yýllýk oran %7 imiþ, 400K için %8 vermiþler. Fakat, bu hafta düþtü 5-6 verebiliriz dediler, 5'i kabul etmeyeceðimi söyledim, dönüþ bekliyorum.
Denizbank 3 aylýk %5 ama +1 veririz, 6 aylýk ise %7 diyor.
Yapý Kredi 3 aylýk %4, 6 aylýk %5 diyor, 1 puan daha isteriz diyorlar.
Bunlar benim çalýþtýðým þubeler.
Ayný bankanýn farklý þubeleri farklý oranlar da veriyor. Her ne kadar mümkün deðil deseler de bizzat denedim. Taþýma imkaný var ama bu konuda çoðu þube bilgisizlik kaynaklý isteksiz ve düþük oranlar söylüyorlar. Ayný bankanýn bir þubesi alýrýz derken diðeri alamayýz diyebiliyor.
Verdiðim oranlarýn hepsi yýllýk oranlardýr. Sizde de bilgi var ise paylaþýrsanýz iyi olur.
Son düzenleme : Gil-Galad; 14-12-2023 saat: 12:14.
þayet ( eðer ) o krediyi çeker de ödeme zamaný geldiðinde ödenecek tutarý ödemeyi unutursanýz bu sizin kredi notunuza olumsuz yansýyacaðý ve size ek faiz yükü getireceði için dez avantajý olur. bu bir. ikincisi kredi kartý talep ederek de bu riskleri yüklenmiþ oluyorsunuz. kredi kartý ödemenizin son ödeme tarihi geldiðinde minimum ödeme tutarýný ödemez iseniz ( ister mücbir sebep olsun ister mücbir sebep olmasýn ) bu sizin kredi fingirdek notunuza olumsuz yansýyacaðý ve size ek faiz yükü getireceði için dez avantajý olur. sorulan soru konusunda bilgilendirme hisse.net kullanýcýsýnýn ( Tbey35 ) forum huzurundaki þahitler nezdinde, kendisine açýk olarak bildirilmiþtir.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
HEDEF PORTFÖY DÖRDÜNCÜ ÝSTATÝSTÝKSEL ARBÝTRAJ HÝSSE SENEDÝ SERBEST (TL) FON (HÝSSE SENEDÝ YOÐUN FON)
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HDA
bu hda fonu bu borsa dususune ragmen surekli sabit arbitraj getirisi saglýyor gozukuyor
hep boyle gidecek ise:
yýllýk bileþik kazancý yüzde 76 gibi gözüküyor.
grafik bir ppf veya faiz geliri gibi sabit gozukuyor. mevduata-faize cok iyi bir alternatif gibi duruyor
secim oncesine kadar hda da durup mart sonu gibi doviz bazlý yatýrýmlara gecmeyi dusunuyorum
Yer Ýmleri