Ay'a inseydik faiz dolarý yenerdi
Ay'a inseydik faiz dolarý yenerdi
Çoðu hisse 2023 yýlýný senenin dibinden kapadý. Bakalým herhangi bir sýnai hissesi 2024 yýlýnda ne kadar yükselecek göreceðiz. Tahminim odur ki çoðu hisse sürünüyor görünse bile iki gün tavan yaptýrýp 3 ayda mevduatýn getirisinden çok daha fazlasýný kazandýrýr sabýrlý yatýrýmcýsýna. O hisse %60-70 düþmüþtür, ky diplerden alamamýþtýr, yine terste kalmýþtýr orasý ayrý. Borsada da herkese ekmek yedirmezler.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Bunun nedeni çok belli "faiz artýþlarýnda geri adým atmalarý ve KKM yi kaldýrmalarý" bunun türkçe meali zaten "dolara yol veriyorum" demek. hý hem yol verip , hem engellemek bence akýllý iþi deðil. týpký dolarý 30tl yapýp sonra fakirlik iyice dibe vurunca asgari ücrete %50 zam yapmak gibi..
yüksek faiz, KKM zarar veriyor! kime? ekonomiye vs. dikkat edin bunun içinde "insan" yok! ama ilginç þekilde ekonomi insan için var. dümdüz ve basit düþünüldüðünde herkes iyi yaþýyorsa (kalite) ve mutluysa ekonomi kötüde olabilir. tersi herkes afrikadaki insanlar gibi açlýktan ölecek duruma geldiyse ekonominin iyi olmasýnýn "insana" faydasý yoktur.
önce þizofreniden kurtulup ekonominin deðil insanýn "iyi" olmasýna karar vermek zorundayýz.
"dolar fiþekleyince mevduatý olanlar aslýnda KKM ye geçiþ yapmayý düþünemediler, bankalarda ikna edildiler?"
ee bu mevduatçýnýn suçu, kabahati ve akýlsýzlýðý olarak tanýmlanýr (zihinsel insan tarafýndan) esasen finansal okur-yazarlýk bilmemekte öyledir.
þey gibi; gýdalar da insan saðlýðýna zararlý yüzlerce, binlerce katký maddesi var ve dünya saðlýk örgütü belli miktarlarda buna izin veriyor (nedeni var ama buda insan zihinin kabahatidir) dolayýsýyle düþünce þu oluyor "kanser yapan , insan saðlýðýna zarar veren gýdalardan uzak durun!"
knk bi dakika insan saðlýðýna zararlý gýdalarý sen üretiyorsun (ben deðil) sonra iþlediðin suçu-kabahati bana yükleyip "sen akýlsýzsýn, bilgisizsin o yüzden benim ürettiðim gýdalarý tüketip saðlýðýna zarar veriyosun" noktasýna getiriyor.
cumhurbaþkanýnýn söylediðide böyleydi tl de kalýn , tl de kalmak vataný-ülkeyi düþünmek vs. ee tl de kalanlar seni düþündü ama sen onlarý düþünmedin? KKM ye insanlarýn zorlama demeyeyim de "KKM ye geçseniz iyi olur" dendiði dönem kurun 16-17tl ye geldiði dönemdir.
yani dolar 8tl olduðunda önceden aksiyon alýnýp (tl tasarruflarýn korunmasý adýna) KKM ye yönlendirme ki bu gerçekten tasarraflarý korumak amaçlý yapýlýyorsa "zorla" da yapýlabilir zira insanlar sonucu gördüðünde kimse 1milyon tls 3milyon tl olduðunda devleti suçlamýyacaktýr.
Adiliðin böylesinden "iðreniyorum" gerçekten.
"dudu" vardý tl ye "ilizyon" diyodu (herkes diyor zaten) þunu bilmek lazým; herþeyi "insan zihni üretir" yani "doðal" deðildir. tl nin ilizyon olmasý isteniyorsa olur, istenmiyorsa olmaz. bilinçlidir, kasýtlýdýr. devlet isterse tl yi her türlü korurdu (isterse)
keriz arýyorlar ama keriz diye düþündükleri sadece "doðal" insan!
Son düzenleme : cankan; 02-01-2024 saat: 10:54.
Yeni yýlýn ilk oranlarý neler arkadaþlar ?
Var mý taze oran *
Asgari ücret milletin cebine girmeden eritme telaþýndalar.10 gün önce 29.30-29.40 olan dolar bugün 29.70.
Ve yeni zamlý maaþlar Þubatýn ortasý gibi ceplere girecek.
Fiba Altýn KKM dönüþü. Prim %0,2 . (binde iki). Grama geri dönüldü.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6673528
Yer Ýmleri