Alıntı Originally Posted by Mombasa kampala Yazıyı Oku
Bizim britiş memo bu akşam cnn de tv dünyasının duayen isimleri ahmet hakan ve hande fırat ile soruları yanıtlamış

Ufak da olsa bu adamdan kırıntı kadar beklentim bu gece bitti

Belki komik bir örnek olacak ama bugün migrosa gittim

30 lu yumurta 100 den 125 e
6 lı soda 30 dan 40 a çıkmış


Tak tak tak % 25 zammı yapıştırmış marketler

Benzin aynı dolar aynı faiz aynı maaşlar aynı
Migros,carrefour buralar son 2 yıldır bana çok pahalı gelmeye başladı sadece hafta sonları içki indirimlerini takip ediyorum başka marketlerde tuvalet kağıdı,yumurta,süt gibi ürünleri çok daha uygun fiyatlara alıyorum üstelik aynı markalar.Dün yol üstünde olduğu için carfura girdim çikolata 18 tl hemen aşağısında başka bir market aynı ürün 14,50 tl.Nasıl bu kadar bir fiyat farkı olabilir insan şaşırıyor.Buzdolabı bozuluyor bir tamircinin 5000 bin dediğine öbürü 10000 bin fiyat çekiyor.Kantarın topuzu iyice kaçmış piyasa da ne denge ne fiyat algısı var.Kim kime ne tutturursa marketçisi,pazarcısı tamircisi hep aynı.
Enflasyon artık yapışkan hale geldi dolar artmıyor,petrol fiyatları aynı asgari ücret sabit bir bakıyorsun fırına gidiyorsun ekmek fiyatı artmış,okul da kantin fiyatı artmış.

Tek kredi kartım vardı gereksiz harcama yapmamak için 15 gün önce eve bıraktım.Üstümde nakit olunca para kartımda para varsa ihtiyacımız neyse onu alıyorum.Ciddi bir fakirleşme var toplumda aldığın para maaş hiç bir şeye yetmez oldu ufak tefek bir birikiminde yoksa özellikle büyükşehirlerde geçinmek her geçen gün giderek daha da zorlaşıyor.