Bear_Bull
@BearBull26
Bunlar da kendilerine durumdan vazife çýkartmýþlar.
https://twitter.com/huseyingunayDC/s...RzFh4qtHQ&s=19
býrakýn þimdi onu bunu haftaya tamam mý devam mý amk böyle testere mi olur doðrandik
sayýn abka kendi tarzýmda sizin dediðiniz yere adým adým gelerek belli noktalarý dalga+price göre yorumlalayým ve sizi alýntýlayarak belirtmiþ olduðum yorumda ki yapýdan bahsedeyim!
ukalalýk olarak algýlamayýn bende çok bulur bilir ve yanýlýrdým.!
þimdi þöyle günlükte ana yapý ve malum endeks yönü BOÐA..!
þimdi bu günlük grafiðinde özellikle emir bloðuna dikkat edin.!
gün altý yapý bozulduðu için breaker bloku günlükte gösteriyorum.!normalde günlük grafiðin market ana yapýsý ve
son tepe yaptýran dipin kýrýlmasý MARKET STRATURE BRAKE oluyor..yani gün altý yapýsý grafiði bozulmuþ.!
o yüzden günlükte ki aslýnda ana yapý budur.!pl(-) deðeri dediðim fiyat kýrýlýrsa boða karakteri deðiþir..!
þu grafiðinde kýrmýzýya þuan dönmesi de aslýnda belirtmek isterim çok hayra alamet deðildir.!
derine inmek gerekiyor þöyle..!
sizin formasyonu bulduðunuz alt zaman dilimine gelirsek benim günlükte çizdiðim emir yapýlarýnýn ne kadar oturduðunu ve buna baðlý yapýlarýnda ne hedef verdiðini göreceðiz.!
þöyle 4h ekleyelim..!
gördüðünüz gibi breaker alana 2 tepki bir satýþ toplam 3 temas var..!yani emir blok pencerisinden basitçe bakarsak bura da her tepkinin 4H ta bile artýk short yönlü olduðunu ve bunun stopunun bb seviyesinin üstü olduðunu artýk teyit etmiþ oluyoruz..!
þimdi sistem derki bunu gördükten sonra oyuna gir..!
sizi burada aldatan mum ve tavlayan mumlarý ekliyorum.!
siyah olan tavladý beyaz olan avladý..!
4h a göre saatliðe bile yansýmýþ olsa tepki sonunu 4h ta beklemeliydiniz.!
barý böyle okumalýydýnýz.!
çünkü bu tarz imbalance yani dengesiz fiyatýna bakmadan sert düþüþ ve alýþlarda karþýt poz genelde YAPI ÝLK DEÐÝÞTÝÐÝNDE TEYÝT ÝÇÝN AVLANIR!
Tamam bunu da gördük..!
peki þimdi..hemen saatliðe girip ilk düþüþ ve market yapsýný bozan mumun olduðu alana saatlikte yaklaþýyoruz..!
bu arada sizin dediðiniz OBO GÖRÜNÜMÜ.net olraka bu MUM ile zaten çizdiðim market YAPISINI bozarak oluþturmuþ oluyor.!
ayrýca
bir çok formasyon demeyelim de deviye alan bulurum ama olayýn sýrrý formasyonu yada deviasyonlarý bulup çalýþmasýný beklemekte olmuyor.!
çok yaþadým.!
þimdi formasyon bulundu ya da benzetildi ya da formasyoun OBO ya evrileceðini gördün.!buna göre oynadýn ancak bu formasyonu oluþturan son itki de kopuþun nereden geldiðini de bilmek lazým ki OBO hedefi gerçekleþtiðinde þaþýrmayalým OBO çalýþtý diyelim..!
oysa ki bana göre adý obo vs ne olursa olsun çalýþan TEK BAÞINA FORMASYON DEÐÝL MAALESEF.!
bakýnýz þimdi size FTR dediðimiz aslýnda bir trendin son zirvelerinden sonra ki düzeltme alanýný göstereyim ama 4H ta..!
OBO HEDEFÝ o kadar hafif kalýr ki.! tepki geldiðinde OBO sonlandý denir.!
oysaki olayýn tek baþýna OBO dan flamadan vs den ibaret olmadýðýný bilmek gerekir!
GÜNLÜK FTR alaný
saatliðe ineyim çok uzatmadan kýrmýzý barda sizi aldatan mumu göstereyim.!
kýsaca demek istediðim.!
obo görülür görülmez deðil belli fiyat faktörleri görülünce girilmeli..!
günlük blok yapýlarýn ne kadar nokta atýþý çalýþtýðýný görünüz..!
yani muhattabýnýz grafiðin saðý idi ve unutmayýnýz market kýrýlýmýný gördüðüm anda çizdiðim için geriye dönük çalýþmýþlýðýný deðil çalýþacak OLANA GÖRE poz almalýsýnýz..!
saatlik yapý analizini görüp 5 dk ye kadar düþüyorum..
saygýlarýmla..!
![]()
Uzun vade bu Alarko yu izlemek lazým bence...
Sürekli tarým ile ilgili duran varlýk alýmý yapýyor..
Sahibine birileri birþeyler üfledi bence... Yatýrýmý çok arttýrdý..
Yer Ýmleri