Alýntý Originally Posted by ZICO Yazýyý Oku
Arkadaþlar,fk nýn yükselmesi son 3 aylýk karýnýn düþük gelmesinden dolayý yükseliyor. P.D.D nin düþmesi, ayrýca defter deðerinin yükselmesi ise öz kaynaklarýnýn 7.4 milyardan 11.1 milyara yükselmesinden dolayýdýr.Duran varlýklarý ise 9.9 milyardan 13.6 milyara çýkmýþ,sonuç olarak güzel bir bilanço.Tabi düþer,çýkar onu kestirmek güç.Ama benim görüþüm her düþüþ bir alým fýrsatýdýr,47 milyonluk sermayeli bir þirkette 236 kat bedelsiz potansiyeli vardýr.
Not: fk azda olsa düþmüþ özür yanlýþ yazmýþým.
Selamlar,
Aslýnda ilk dediðiniz doðru, fk yükseldi. Bazý uygulamalarda sadece 9 aylýk kara göre fk gösteriliyordu (benim kullandýðým dahil), bunun sebebi zannedersem 2022 son çeyreðin kabul görmemesinden kaynaklý idi, belki denetimden geçmemiþtir bilmiyorum. Bu durumda fk 6 üstündeydi ancak yýllýklandýrýlmýþ karý yani son 4 çeyreði esas alan(ki olmasý gereken de budur) aracý kurumlara göre ise fk 3.4 civarlarýnda idi, bu durumda fk neredeyse iki katýna çýktý. Kýsacasý fk deðerimiz yükseldi, zaten net kar rakamýnda azalýþ olmasý demek matematiksel olarak fk'nýn yükselmesi demek.

Selamlar