Deðerli arkadaþlar,
Eðer siz gerçek yatýrýmcýysanýz sizin için önemli olan ortak olduðunuz þirketin hisse deðerinin ve karlýlýðýnýn artmasýnýn temettuden daha önemli olduðunu bilmenizdir. Evet mgros hisse baþý 20 TL temettü açýklayabilirdi ama inanýn sonuç degismezdi bu faiz ortamýnda hissenin fiyatý yine gerilerdi. Daha önceki yazýlarýmda hep belirttim bir hissenin deðerlenmesi vereceði temettüden çok daha önemlidir diye 20 lira almayý mý tercih edersiniz yoksa migros'un önümüzdeki sene bin lirayý kýrýp geçmesinimi ? varýn hesabýný siz yapýn. Daðýtmadýðý para sonuçta bir öz kaynaktýr önümüzdeki dönem öz kaynaklarý güçlü olan þirketler ayakta kalacak ve daha fazla kar açýklayacaktýr enflasyon muhasebesi özkaynaklarý ve karlýðý büyük olan þirketleri daha olumlu etkilemektedir. Bence yönetim çok doðru bir karar almýþtýr lütfen kýsa vadeli düþünmeyelim. Migros ileride bunu fazlasýyla telafi eder. Bu tür ortamlarda portföyünüzün üçte biri ile dalgalanmalardan yararlanmanýzý hep söylemiþtim. Belki biraz daha geri çekileceðiz ama inanýn migros'un gerçek potansiyelini bilen kurumsal yerli ve yabancý yatýrýmcýlarýn portfoylerinde migros'a yer vermemelerine imkan yok Bu nedenle içiniz rahat olsun sadece biraz bekleme süreniz uzayacak. Büyük resme bakalým lütfen. %70 ile 80 ile borçlanýp yatýrýmlarýný finanse etmek yerine kendi özkaynaklarý ile bunu yapmak daha iyi deðil mi? Enflasyon muhasebesi nedeniyle özkaynaklarýmýzdaki o muazzam artýþ dikkatinizi çekmedi mi? Mgros Neredeyse sermayemizin 75 - 80 katý bedelsiz potansiyeline ulaþtý. Tabii ki bedelsiz bölünmelerde bunun tamamýný kullanmayacak Ama 10 katý 20 katý bedelsiz sermaye artýþlarýnda Migros hissesinin ulaþabileceði deðerler müthiþ olacaktýr. Bu nedenle alamadýðýnýz 3-5 kuruþluk temettü için üzülmeyin þu 1-2 seneyi atlatalým mgros hisse fiyatlarýnýn 45-50 dolarlýk bir potansiyel barýndýrdýðýný göreceksiniz. Ufak hesaplar yapmayalým lütfen. Ben kararý doðru buluyor ve olaðanüstü dönemleri güçlü nakit pozisyonu ile karþýlamaya hazýrlanan yönetimi alkýþlýyorum. Uzun dönemde elinizde alacaðýnýz temettüden daha fazla senediniz olacaðýný unutmayýn. Bu verilmeyen temettuler size bedelsiz olarak fazlasýyla size geri dönecektir.
Redmi Note 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi bence bunu 15 lira temettü vererek þiþ ve kebabý idare ederek yapabilirlerdi ama sen bir ustasýn, sözüne, fikrine hem itibar hem hürmet ederim.
Mevcut iþtirakler ve ilgi alanlarýyla mý 50 dolar diyelim yoksa bütün gelecek potansiyeli dahil mi 50 dolar diyelim?
Çünkü bu günkü parayla bire üç potansiyel demektir ki bu potansiyel yüksek temettü veren koç hisselerinde de var. Açýkçasý aðýrlýk azaltýp buralara yýl sonuna doðru geçme planým var. Deðerli yorumlarýn her zaman olduðu gibi yol gösterici olacaktýr.
Þimdiden teþekkür ederim deðerli abim.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
hissede dejavu yaþanýyor. 1999 çýkýþýnda da 500 fiyatlara gelmiþ ve 1000 liraya gidecek diye seans salonlarýnda brokerlar alým yapabilirsiniz diyorlardý. sonra yýkýldý hisse. 64 liraya kadar satmýþlardý. Tabi o zamanlar yýllýk düzenli olarak krize giriyorduk. þu anda öyle bir durum bulunmuyor. bakalým satýþý nerede sonlandýracaklar.
Mgros konsolide bilanço açýklayan bir þirket, yani tüm faaliyetler bu bilançoda yer alýr. Olay sadece mgros deðil, büyük resme bakýn. Eðer alýnan önlemler iþe yarar da enflasyon düþmeye baþlarsa 3. Çeyrek ten sonra not artýrýmý ve belkide 4. Çeyrekte sinyal babýnda 250 baz puan faiz indirimi olabilir. Eylül ve Ekim den sonra iyi bir borsa görebiliriz. Mgros düþük iþlem hacmiyle yabancý satýþlarý ile biraz geri geldi bu gayet normal. Þu anda 8,7 f/k ile iþlem görüyor. Dünya Peraken de ortalamasý çok daha yüksek. Hissenin adil deðeri çok daha yukarýlarda ama maalesef fiyatý piyasa (arz talep meselesi) bildiðini okuyor. Nereye kadar düþer takip etmekte yarar. Var.
Redmi Note 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayýn magnefito, kalpten götürmeyin bizi. zaten ülke stresli. dejavu olmasýn. ileri, ileri ve daim ileri olsun artýk. dünya kadar badire atlattýk þirkette. güzel günleri görelim artýk. bu arada yabancý tatlý tatlý satmaya devam ediyor. tahtayý hýrpalamasýnlar yeter. bu þirketin mevcut koþullarda alýcýsý çok, Allah'a þükür.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Satsınlar bakalım nereye kadar satacaklar. şirketimiz yeni muhasebe sistemine adapte olmaya başlar bu çeyrekte.
Ramazan ayında müthiş bir yoğunluk var Migroslarda büyük oranda ilk çeyreğe yansıyacak bu durum...
ilerisinin çok parlak olduğunu düşünüyorum bu hissenin
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
Yer Ýmleri