Originally Posted by
MAHARAJ
Gaplý bir açýlýþ oldu, kaçýþ boþluðu mu yapacak görelim
Yüksek bedelsiz sýrasý bunda bence grup þirketlerinde
þirketin muazzam bir nakit akýþý var. DEV bir yatýrým yapmadýðý müddetçe bedelsize niye ihtiyaç duysun ki?
bence sürpriz bir yatýrým gelmedikçe böyle devam eder, tatlý tatlý uzun vadeli yukarý yön hareketi devam eder.
müsaadenizle kendimce genel bir deðerlendirme yapmak isterim.
bu arada ben hisselerimin çoðunu koç grubu hisselerine kaydýrdým ama burda ortaklýðým ömürlük olacak bir miktarla devam ediyor.
hatta hisse deðiþimi yaptýðýmdan beri þimdilik %20 civarý bir eksideyim ama kýsa vadede bunu olasý görüyordum, kim bilir bu makas biraz daha açýlacak kýsa vadede ama orta uzun vadede en az Migros kadar prim yapacaklarýný görüyorum. hatta geçiþ yapmamýn devamýnda anlamsýz þansýzlýklar yaþýyor þirketler ki iþte bu kýsmýna sinir bozucu derecede aþinayým.
bu detaylarý þunun için veriyorum, Migros özelinde temel beklenti, koç þirketlerindeki gibi yüksek temettü verimi ve büyüme kabiliyeti. Migros her ikisini güle oynaya yürütebilecek düzeydeyken ýsrarla ilk kýsmýný ýskalýyor.
þirket fiyatý güzel yerlere gelecek mi? EVET
þirket kazancýna oranla yüksek temettü verimine sahip olacak mý? KISMEN ama çok öyle gözükmüyor.
koçlar grubu ile arasýnda prim potansiyel farký var mý? Bence uzun vadede en az bunun kadar koçlarda potansiyel var ve üstelik temettü verimi ve istikrarý konusunda daha ikna edici bir tavrý var.
herkese ve bilhassa @emekli62 abime saygýlar, sevgiler. abi bir selamý esirgeme benden.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri