--tüketici yerine sehven ticari yazmýþým...bunun da paragrafýn geliþinden ve önceki yazýlara göre sehven olduðu ayan beyan ortada...
--siz birisa nýn goody nin gösterdiði gibi...
yenileme miktarý, OE mikrarý ve ticari araç miktarýný sayý ile gösteriniz?...
--brisada adeti rakam ile vermiyor yüzde ile veriyor...onu yüzde den siz çýkaracaksýnýz bu da yaklaþýk olarak çýkabiliyor...goody de rakam ile veriyor, yani adeti tam sayý ile gösteriyor...
Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 4 Ekim 2024 tarihli kararýyla; Þirketimizin iþletme sermayesini güçlendirmek için, Þirketimizin hakim ortaðý olan Lüksemburg'da mukim Goodyear S.A. unvanlý grup þirketinden 5 Nisan 2024 tarihinde kullanýlan ve toplam bedeli 500.000.000 TRY, vade tarihi 4 Ekim 2024 olan kredinin, 2 Nisan 2025 vade tarihli olarak yenilenerek, uygulanacak faiz oranýnýn Kuzey Yeminli Mali Müþavirlik ve Baðýmsýz Denetim A.Þ. tarafýndan bu iþleme istinaden hazýrlanan 4 Ekim 2024 tarihli deðerleme raporuna uygun olarak belirlenmesine karar verilmiþtir.
Deðerlemede kullanýlan varsayýmlar ile deðerleme sonuçlarýný içeren deðerleme raporunda yer alan tespitler özet olarak aþaðýda pay sahiplerimizin dikkatine sunulmaktadýr:
Bankalarca TRY cinsinden benzer vadeli ticari kredilere uygulanan faiz oranlarýna iliþkin derlenen bilgiler kullanýlarak, çeyrekler arasý aralýk (interquartile range) yöntemi ile deðerlendirilmesi neticesinde aþaðýdaki emsal fiyat aralýðýna ulaþýlmýþtýr:
Alt Çeyrek: %50,07
Medyan: %52,45
Üst çeyrek: %55,09
Bu kapsamda, Goodyear Lastikleri T.A.Þ.'nin Lüksemburg'da mukim grup þirketi olan Goodyear S.A. þirketinden rapor tarihi itibarýyla temin edeceði TRY cinsinden krediye iliþkin olarak, uygulanacak faiz oraný (%50,07-%55,09) aralýðýnda olduðu ve piyasa koþullarýnda kayda deðer bir deðiþim yaþanmadýðý müddetçe transfer fiyatlandýrmasý uygulamalarý açýsýndan emsale uygun olarak deðerlendirilecektir.
........................................
--önceki faiz oraný medyaný : % 52,62
...........................
--kredi borcunu kapatamadý...ilk iki aylýk bilançolar ile ödemesi de mümkün deðildi...3. çeyrekte ana üretim maliyetini oluþturan doðal kauçuk fiyatlarý da dolar bazýnda yaklaþýk %7 yükseldi...yani üretim giderleri arttý ve iþletme sermayesi ihtiyacý da arttý...doðal kauçuk fiyatý yükselmeye devam eder ise daha fazla iþletme sermayesi ihtiyacý hasýl olacak...
Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 15:05.
Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 3 Ekim 2024 tarihli kararýyla; 18 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Þirketimiz Kýdemli Hukuk Danýþmaný olarak görev yapmakta olan Yeliz Oral'ýn istifasýnýn kabulüne karar verilmiþtir.
--üst yönetimin çoðu deðiþti gibi... neden??
.................................................. .......................2024/2.ç......2023/2.3
Kira sözleþmelerinden kaynaklanan borç ödemesi=(66.308.420) (80.243.767)
Ödenen Faiz .................................................. .(729.941.853) (401.571.397)
Alýnan Faiz.............................................. .......... 63.307.232----- 1.853.565
--734 milyon TL net finansman gideri olmuþ 6 ayda...
--ilk 6 aydaki FAVÖK=831 milyon-734 milyon=97 milyon ...
--cepten para yememiþ, ama kazandýðý faize gitmiþ...
--3. çeyrekte bu durum deðiþmiþ olabilir mi?..
Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 14:56.
...Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Eylül 2024 tarihli kararýyla; 20 Eylül 2024 tarihinden itibaren derhal geçerli olmak üzere, Marwa Atef Khairalla Abdelaziz Khairalla'nýn Genel Müdür görevinin sona ermesine..
--neden kovmuþ olabilirler?..
Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 3 Ekim 2024 tarihli kararýyla; 18 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Þirketimiz Kýdemli Hukuk Danýþmaný olarak görev yapmakta olan Yeliz Oral'ýn istifasýnýn kabulüne karar verilmiþtir
--artçý sarsýntý mý??
Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 16:51.
Yer Ýmleri