Sn emlak06 Dodurga otoban içi (35 -50 lik bulvar olmak üzere) þuan
1)m.kare fiyatlarý bilgisi verir misiz?
2)oralar için insaatlasma baþlamasý için en az kaç yýl gerek ( 8 sene diyende var 10 senede )
Teþekkürler...
Sn emlak06 Dodurga otoban içi (35 -50 lik bulvar olmak üzere) þuan
1)m.kare fiyatlarý bilgisi verir misiz?
2)oralar için insaatlasma baþlamasý için en az kaç yýl gerek ( 8 sene diyende var 10 senede )
Teþekkürler...
Sayýn fzcan,Ýlk baþta plan ile bilgilendirme yapmak daha mantýklý.Bölge üç parçaya bölünerek,yüksek yoðunlukta konut alaný olarak ilan edildi.Konut alanlarý,35 metrelik bulvar ticari-konut alanlarý,50 metrelik bulvar ticari-konut alanlarý.Emsal oraný konut alanlarýnda 1.75,ticari-konut alanlarda 2.1000'lik plan askýya ikinci kez çýkmýþtýr ve bayramdan önce inmiþtir.30 günlük aský süreci tamamlanýp itirazlar edilmiþtir.Planlama þirketi tarafýndan tadilat görüp son kez askýya çýkacak ve imar tam anlamýyla geçmiþ olacaktýr.Yüzde 59 oranýnda imar kesintisi yapýlmaktadýr.Planlama þirketi ile sözleþme imzalayan arsa sahiplerinin emsal oranlarý(arsanýn bulunduðu konuma göre) 1.75 ve 2 emsal çýkacaktýr.Sözleþme imzalamayan arsa sahiplerinden yüzde 50 kesinti yapýlacak,emsal 0.50 çýkacaktýr.Planlama þirketi tarafýndan sözleþme artýk imzalanmamaktadýr.Eðer alým yapmayý düþünüyorsanýz mutlaka ama mutlaka sözleþmesi yapýlmýþ mal sahiplerinden alým yapmalýsýnýz.Yoksa aldýðýnýz arsa 0.50 emsal çýkacaktýr.
M2 birim fiyatlarý konut alanlarýnda 350-370 tl,35 mlik bulvar 400-420 tl,50mlik bulvar 460-480 tl aralýðýndadýr.
Þahsi görüþüm önceki yazýlarýmda belirt miþtim,bölgenin en deðerli yeri 50mlik bulvar olacaktýr.Geriye kalanlar alanlar zamanla ederini bulacaktýr.
Yapýlaþma süreci hakkýnda þunu söyleyebilirim.9 temmuz itibariyle imar yollarý açýlmaya baþlanmýþtýr.Açýkça söylemek gerekirse yatýrýmcýlar ve biz danýþmanlar için beklenmedik bir durum oldu.Genelde tam anlamýyla imar gördükten sonra ve üstünden belirli bir zaman geçtikten sonra altyapý,yol vb çalýþmalar baþlatýlýr ancak bu bölgede tam tersi oldu.Bu yapýlaþma açýsýndan çok olumlu bir geliþmedir.Yapýlaþma süreci bu tarz olaylarýn hýzlý ve önceden yapýlmasýyla kýsa bir süre zarfýna dönecek gibi gözüküyor.Kesin bir zaman asla kimse veremez.Þöyle düþünebiliriz on sene içinde yapýlaþma gelecekse sekiz sene,sekiz sene içinde yapýlaþma gelecekse altý sene.Çalýþmalar böyle hýzla devam ederse..
Herkese iyi akþamlar diliyorum.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teþekkürler sn emlak06...
Halaçlý mahallesi için de genel bir deðerlendirme yapar mýsýnýz ?...
Halaçlý da Araplara lüks villa bölgesi + geniþ golf sahasý yapýlacaðý açýklamalarý + Ankara büyükþehir belediyesi ne devredilen 1000 lerce dönüm arsalarýn dev firmalarla anlaþýlýp halaçlý ya katacaðý büyük inþaat söylentileri dolaþýp durdu yakýn zamana kadar ...bu söylemlere ek olarak da sn emlak06 bir tekrar deðerlendirme alýr mýyýz sizden... teþekkürler....
50 metrelik bulvara cephe yere 600 tl istiyorlar, 13 dönüm plancýda da kaydý var.
bu ay bulvar yollarý açýlýyor, bununla beraber 700-750 bandýna çýkar.. emlak06 nýn fiyatlarý güncel deðil, piyasalarda genel itibariyle durgunluk var, piyasalar canlý olsaydý buralar 1.000 li rakamlarý görürdü.. emsal 2 imar hesabý yaparsanýz , bulvar üstü yerlerin imar sonrasý 3.000tl/m2 lerde denge bulacaðý gözüküyor..
Sayýn muhendis80, burada fiyat konusunda tartýþma ortamý yaratmak istemiyorum ancak 600 tl gibi rakamlar söz konusu asla deðildir.M2 fiyatý 470-480 tl bandýndan istediðiniz kadar satýlýk yer bulabiliriz.Size vereceðim tek cevap budur.Bulvarýn açýlmasý ile görülecek rakam 500-550 tl arasýdýr.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba.Yaklaþýk 1 aydýr bugüne kadar neden yapmadým diye piþman olduðum,küçükte olsa bir birikimle arsa alma arayýþýndayým.Ýnternette edindiðim bilgiler dýþýnda pek bir bilgim yok.Zaman olarak 3 4 sene sonrasýna kadar tolere edebilirim.Bütçemde 50 bin Tl civarýnda.Nacizane þu bölgeleri deðerlendir þeklinde yorum yapabilecek arkadaþlara þimdiden teþekkür ederim.35 yaþýna geldim.Hasbel kader bir ev alalým dedik elimize yüzümüze bulaþtýrdýk.Özel sektörde çalýþýyorum.Emeklilik gibi durumlarýn ne olacaðý belli olmaz.Kendimiz olmasada ev halkýna bir nebze faydasý olur diye düþünüyorum.Yorumlar için þimdiden teþekkür ederim.
Emlak 06 sizin hallacli hakkinda bir arastirma veya aciklama yapmaniza ihtiyac var bekliyoruz
HTC Desire 830 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn Ankarali ve fzcan Halaçlý bölgesi hakkýnda son durum deðerlendirmesi yapýyorum.Geniþ bir yazý hazýrladým sizlerle paylaþacaðým.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri