Borsadan en çok kazanan buffet ý falan sollayan adam bu jým sýmmons.Ufak bir ayrýntý geçmiþinde CIA için þifre çözücü olarak çalýþmýþlýðý var.Ýnsan huylanýyor tabi,acaba bu adamýn kurduðu fonu aslýnda CIA mý yönetiyor diye))))))))))))
TCMB PPK üyeliðine Prof. Dr. Fatma Özkul atandý / Resmi Gazete
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Son düzenleme : reha kaya; 23-12-2023 saat: 03:40.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Aslýnda herkes artýk ihtiyacýndan fazla almamalý , adamlar , yani esnaf ve 3 harfliler fiyatý koyup bekliyor gidiyorsa üstüne zam yapýyor bakýyorlar satýþlar durmuþ üstünü çizip indirim yazýyorlar.
Geçen hafta bir et markete gittim bu ucuz satan bir yerdi, dana döþ için 400 lira fiyat koymuþ bekliyor içeride kimse yok, baktým almadan çýktým.
Bazen poðaça bile alýrken ortalama üstü ise almýyorum.
.......
Alýrsak ve yýðarsak ne olacak, bence seçimden sonra artýk ne asgari ücrete ne de emekli vb maaþlarýna doðru dürüst zam gelmeyecek, stagflasyon olacak, bu durumda iþsizlik artýp alýþlar düþünce seke seke esnaf denen haydutlar fiyat kýracak. Bu haydut esnaf hakkýyla mecburen zam yapanlar deðil.
Moody's vb bile maaþ artýþý yapmayýn demiþse artýk bunlar Reyis'in son kýyaklarý. Bu yüzden S&P görünüm iyi dedi, ve cds düþüyor.
2S kuralý ya seve seve ya da seke seke. Mevcut parti ile hiç iþim olmadýðýný herkes bilir ama Kýlýçdaroðlu ve Akþener bu ülkede EYT iþini körükleyerek, pandemi zamanýnda boktan aþý için baský yaparak ve üretmeden kapanýp sýfýr km parayý bankamatik ten alýnmasýna destek verip, iþi sývamakta yardýmcý oldular.
Tabii, The daðmat , Jöleli, Nebatat -ül Azam gibi tipler de, Çin modelini felan yeniden keþfedip içine sý.. rken oldu bu, Rolex Naðci kalaydý bu nispet azalýrdý.
Bu arada Jöleli yi gören var mý ne diyor faiz artýþý için o zaman Rolex Naðciye ateþ püskürüyor du. Yeni þafak ta Batmanlý faizi yüzde 20 ye çekince bu son olsun diye baþlýk atmýþtý, ne oldu, d.. Öt oldular herhalde..
Döviz olaylarýnýn patladýðý 2018 den itibaren yýllýk ortalama döviz artýþýný hesapladým ve yýllýk ortalama %40 artmýþ 6 senede.
Þu an mevduat getirisi aylýk %3.7 net, yýllýkta 43 civarýný bile buluyor.
Keza son 5-6 ayda dolar getirisi aylýk ortalamasý %2 ye kadar düþtü.bu þartlarda mevduat daha mantýklý olmuyor mu oranlar düþmeye baþlayana dek?
Yer Ýmleri