döviz, TL enflasyon hedeflerimiz tutmuþ gibi fiyatlanýyor. MB baþkaný tlde bu faiz varken dolar tutmak matematiksel olarak saçma diyor. TL mevduat dönüþümlü KKM kapandý. Asgari ücret 600 dolara çýktý.
yorum sizin.
döviz, TL enflasyon hedeflerimiz tutmuþ gibi fiyatlanýyor. MB baþkaný tlde bu faiz varken dolar tutmak matematiksel olarak saçma diyor. TL mevduat dönüþümlü KKM kapandý. Asgari ücret 600 dolara çýktý.
yorum sizin.
her yerden demettü kazandýrýr mý?
29.01.2024:brisa 900m$ , ttrak 2500m$ ,ons 2050usd ^^ ilk checkup: 29.07.2026
Kasým ayýnda marbir adýnda Xl Marmara Birlik zeytini buldum 800 Gr 79,9 15 paket aldým. Zeytin çok güzel bir iki sene zeytin ihtiyaç olmaz. 18 paket zeytin vardý evde. Stoklarým olmasaydý bittiydim. Heval abi ile ayný kafa o Ýstanbul da ben Konya'da o çok fazla stok yapamaz. Ben çoðunu yaparým.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hayatta ki tek alýþkanlýðým kahve.saðlamda bir kahve köþem var evde.cuma günü kg 800 tl olan kahveler bugün 1200 tl.
Yýl sonunda ya Askari Ücret 400$ ya da iþsizlik çok yüksek olacaktýr. Bizim ligimiz de durum böyle.
Katma deðerli ürün üretip, döviz harcamayýp, cari fazla verene kadar üst sýnýrýmýz 400$ dýr.
Bunun üstü geçici olarak verilse de ya iþsizlik tavan yapacak, ya da Askari Ücret 400$ a seve seve inecek.
Ýþsizliðin tavan yapma ihtimali de olabilir. 4 sene seçim yok Mart tan sonra. Askari Ücretten iþ bulamayanlar da çoðalabilir.
Ýþverenler için eleman sayýsýný azaltma ilk seçenek olabilir. Tazminatýný vermeden veya düþük tazminatla kovabileceði kadar adamý hemen kovabilir iþverenler. Neden kovmasýnlar? Neden 600$ a düþük katma deðerli iþlerde pahalý adam çalýþtýrsýnlar?
Yüksek katma deðerli iþlerde 1000$ maaþ bile rahatça verilebiliyor.
Düþük katma deðerli iþlerde 600$ verilemiyor çünkü Mýsýr var, Çin var, Bengladesh var, Sri Lanka var, Filipinler var vs vs alternatif üretim yeri olarak ve çok düþük ücretle < 300$ maaþla çok rahat standart iþçi bulunabiliyor.
Veya baþka bir örnek; güvenlik görevlisi sayýsýný azaltmak için kameranýn en kalitelisini alsa, saðý solu her dört bir yaný en kaliteli kameralarla doldursa, güvenlik elemaný maliyetinden daha ucuza gelmez mi?
Sesli düþünüyorum, ve her ne kadar bu durum olumsuz olsa da Askari Ücreti çok yükseltirsen bunun illa ki mevcut ligimize göre iþsizlik etkisi mutlaka kötü yönde olacaktýr.
Askari = Asgari (böyle demeyi seviyorum)
Yer Ýmleri