Bir süredir baþlýða uðrayamýyordum. Hakkýmda çýkan dedikodulara cevaben.
biraz incindim..
ama iyiyim.
Bu arada sevgili üstadým biraz yavaþ önce bi sindirelim.. Yaþlýlýk malum tek seferde lamba yanmýyor. :notr
Ayrýca hayýrlý uðurlu olsun beklediðim/beklenen haber dün gece düþtü.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1288615
" Bedelsiz sermaye artýrýmý, þirketin ortaklarýna karþýlýksýz hisse devri saðlar. Bedelsiz sermaye artýrýmý sonucunda yeni hisse senetleri daðýtýlarak þirketin öz sermayesi artar. Bu, þirketin finansal saðlýðýný güçlendirebilir. Yapýlan sermaye artýrýmý yeni yatýrýmlara dönüþerek satýþlarý artýrabilir.
Hisse bölünmesi hissenin deðerini etkileyen bir durumdur. Bölünen hisselerin deðeri de bölündüðü oranda düþecektir. Zaten bölünmede amaçlanan da tam olarak budur. Þirketler bu bölünmeden olumsuz olarak etkilenmezler çünkü hisse bölünse bile hissenin deðerinde bir artma ya da azalma olmayacaktýr.
fiyat düþecektir kesinlikle. ama ilerleyen süreçte daha önce gördüðü fiyatlarý görmesi daha kolay olacaktýr
Önemli olan; elimizde varolan hisse sayýsý artacaktýr ilk baþta, fiyat düþecektir. Ancak kýsa zaman içinde bu bazen 6 ay, bazen 1 senede sürebilir. Bu süreçte düþük olan fiyattan eski fiyata yolculuk baþlar. TUPRS örneðinde %600 bedelsiz verdi. fiyat 150-200 tl bandýndan yaklaþýk 1000 tl ye gitti, bölününce gene fiyat 150 ye geldi. Ancak eldeki lot adedi 6 kat arttýðý için altý katý bir kazanç oluþtu "
Çýnar Hocam, hadi hayýrlýsý olsun; sizin gazetede yürümeye baþlamýþ galiba öyle gördüm![]()
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yanlýþ anlama ve anlaþýlma bu hayatýn deðiþmeyecek asli unsuru, sanal mecrada yazý ile herþeyi anlatmak mümkün olmuyor bazen gerçekten çok detaylandýrmazsýnýz hiç düþünmediðiniz bir anlaþýlma biçimi olabiliyor karþýdan, bu bitmeyen bir döngü.
Her emek bir hak geçiþidir. Hatta kötü niyete karþý iyi niyet bile hak geçirir, bence tabii.
Sað olun, var olun hocam.
Yer Ýmleri