Endex içinde senin de dediðin gibi bir kaç gün yükselirse 8900 - 9000 gibi bir potansiyel oluþabilir.
Endex içinde senin de dediðin gibi bir kaç gün yükselirse 8900 - 9000 gibi bir potansiyel oluþabilir.
Teþekkürler Üstad...
Zaman ne gösterecek, hep birlikte göreceðiz...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Bazý spekler böyle günleri kullanýyor her hisse için geçerli deðil ama çoðunluk yeþilken hisseyi kýrmýzý yapar millet kaçar o da malýna mal ekler.
deðerli dostumuz T/A geçmiþ senelerde edindiðim tecrübe bahar aylarýyla beraber BAGFS hissesi hareketli oluyordu vaktiniz musait olduðunda sizin pencerenizden hisseyi deðerlendirebilir misiniz?
bendeki görüntü aþaðýdaki gibi ...
![]()
DJI 2. kanal üst bandýna deðdi, bakalým ne kadar düzeltme yapacak.
ONS Kýrmýzý trend 2022 civarý buralarýn altýna pek inmiyor, 2075 üzeri haftalýk kapanýþlar izlenmeli yapabilirse.
Çalýþmamýn sonuçlarýný daha iyi gözlemleyebilmek için PKART tahtasýný seçtim. Kontrol etmesi çok daha kolay. Uzun yýllardýr takip ettiðim için de, az da olsa arka planda neler olduðu hakkýnda az çok bilgim var...
PKART sayfasýnda da ayný bilgileri paylaþýyorum. Buraya da ekleyeceðim. Faydalanmak isteyen yazýp sorularýný sorabilir...
Mesele PKART deðil, mesele Takas ve AKD analizine yeni bir boyut getirmiþ olmak...
PKART benim açýmdan kolaylýk olsun diye seçildi...
Tahtada yoðun iþlem yapan kurumlarý yakýndan incelemek isteyenler için grafik...
Grafik türü yeni olduðu için anlaþýlmasý karýþýk gelmiþ olabilir...? Oysa olabilecek en basit hâle getirilmiþ durumda...
Kýsaca açýklamak gerekirse;
- Kurumlarý, ister tüm hisseleri filtreleyerek bulabiliyoruz, istersek de seans izlerken gözümüze takýlan veya gün içi en çok hacim yapan kurumlarý tespit edip onlarý inceliyoruz...
- Listedeki kurumlar cuma günü yoðun iþlem yapan kurumlardý...
- Ýlk sütundaki büyükten küçüðe doðru olan rakamlar, iþaret çizgisinin üzerinde durduðu tarihteki Takas deðerinin, son bardaki (bugün) Takas deðerinin arasýndaki farký gösteriyor...
- 2. sütundaki rakamlar ise, ayný kurumun iþaretli bardan, son bara kadar olan AKD daðýlýmýndaki iþlemlerinin Net Toplamýný veriyor...
- 3. sütun ise en önemli sütun sayýlabilir: Son günde Takas ile AKD iþlemleri sonu olmasý beklenen deðerin farkýný veriyor...
Þimdi olayý daha iyi anlamak adýna bunu bir sonraki mesajda örneklerle açýklamak istiyorum...
Ben yazýyorum ama kimsenin ilgisini çekmiyorsa boþuna yazýp kalabalýk yapmýþ olmak istemem. Fakat Takas ve AKD iþlerinde böyle bir uygulama bildiðim kadarý ile hiç bir yerde yok ve bu tür verileri kimse kimseyle paylaþmýyor. Çok deðerli ve pahalý olan bu bilgilere sahip olmak, kullanmasýný bilen için büyük nimettir...
Bir süre paylaþacaðým. Yine her zamanki gibi ilgi olmazsa bu çalýþmayý da arþive atýp, kendim kullanacaðým...?
![]()
Yer Ýmleri