Hayýrlý Günler...
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasýný diliyorum...
Hayýrlý Cumalar...
Cuma 'nýn hayrý ve bereketi üzerimize olsun inþaAllah...
Veri alma iþindeki sýkýntýyý henüz çözemedim...!
Finnet Downloader Basic
uygulamasýna 715 TL pra verip aldým ama iþimi yine görmedi...!!
Bu uygulama sadece gün sonu veri güncelliyor. Gün içinde güncelleme yaptýðýmda deðiþim olmuyor. Ayrýca sadece günlük veri çekebiliyor. Saatlik, 5dk ve gerektiðinde 1dk (matriks 'de de yoktu) verileri çekemiyor...!!!
Ayrýca destek birimine mesaj yazdým ama 1 hafta oldu henüz dönüþ saðlanmadý. O nedenle param boþuna gitti ama bu seçeneði elemiþ oldum...!!!
- Her þer görünende, bir hayýr vardýr...
misâli, en az 20 yýldýr çözmeye uðraþtýðým Metastock Dosyalama Sistemini çözüp, verileri okuma yazma iþini bu sâyede baþarmýþ oldum. Üzerimden bir yük daha kalktý. Yazýlým mâceramda bu konu benim uðraþýp da çözemedim en önemli konuydu ve içerimde ukde olarak kalmýþtý...
Mecburen oturup yine kod yazmaya baþladým. Çok zorlanýyorum ama iþin zor kýsmýný çözdüm. Birleþtirmek kaldý sadece...
ÝnþaAllah çok yakýnda yine yýllardýr biriktirdiðim Metastock verilerimi kullanabileceðim...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Ayrýca Tradingview kullanýcýlarýna bir sorum olacaktý...
Grafik üzerindeki Hacim verilerini:
- Lot
veya
- Ýþlem Hacmi (Para Tutarý)
olarak deðiþtirebiliyor muyuz...?
Ben Ýþ Bankasý üzerinden baðlanýyorum ve veriler Ýþlem Hacmi olarak geliyor...
Ben LOT olarak görmek istiyorum...
Bunu ayarlamanýn bir yolu var mý...?
Verileri hisse bazlý olarak günlük periyotta neredeyse tamamen güncellemeyi baþardým. Þimdilik sadece hisse ve endeksleri sorunsuz alabiliyorum. Pariteleri ve emtialarý henüz alamýyorum. ÝnþaAllah onlarý da en kýsa sürede çözerim. Fakat çok da uðraþacak durumum yok. Artýk olduðu kadar olsun...
Hazýr veriler hisseler/endeksler için çalýþýrken; RRG grafiði son paylaþtýðýmdan bu yana nasýl seyretmiþ görmek için, son paylaþtýðým 24 Kasým verisine iþaret koyarak güncel grafiði paylaþýyorum...
Þimdilik durum fena deðil gibi ama beni asýl korkutan arkadan gelen RRG Aylýk göstergesi...!!!
Kalýcý yükseliþler olmazsa bu iþin sonu hiç hayýrlý görünmüyor. Aylýk devreye girerse soluðu çoook aþaðýlarda (5.xxx) alýrýz...!!!
Bu arada güncel olarak 200 günlük ortalama ise 6.891 seviyesinde bulunuyor...
NOT: Dolar bazlý soldaki RRG grafik pariteleri güncelleyemediðim için sorunlu. O nedenle görünmüyor. ÝnþaAllah ileride çözülür...
![]()
Hayýrlý Haftalar...![]()
Saðlýk ve mutluluk dolu güzel bir hafta olmasýný diliyorum...
Bu hafta aðaçlar yapraklarýnýn çoðunu dökmüþ durumda. Yerdekileri de temizlemiþler...
Son resimdeki anýt zeytin aðacýmýz. Baþka yerden sökülüp getirilmiþ...
![]()
Yer Ýmleri