XU100...
9.129 seviyesine kadar hâlen 8.591 seviyesine düþme olasýlýðýný koruyacaktýr...
Ýlginç bir þekilde ortalama da ayný seviyeye çok yakýn denk geliyor... 9.130...
Yarýn da pozitif geçebilir...
Önemli olan Pazartesi ve Salý olacaktýr...
Bugün çok fazla artýþ olduðu için yarýn ayný ivmeyi devam ettiremeyebilir. Ettirirse farklý bir durum var demektir...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Hayýrlý Cumalar...![]()
Cuma 'nýn hayrý ve bereketi üzerimize olsun inþaAllah...
Selamlar üstadým.
Zaten baþka bir monitör modeli de bu görüntüyü sýðdýramaz ekrana maþAllah. ,
Aklýma zenci þeyi formasyonunu getirdi. Umarým bi yerimize kaçmaz. XU100 çok dik gidiyor.Aslýnda eski borsa tanýmlarý ve anlamlarý bu durumu açýklamaya yetmez. Çünkü firmalarýn cirosal rakamlarý büyümeye baþladý. Büyüyen cirolar karlýlýk anlamýnda birþey ifade etmiyor aslýnda. Yani geçen sene yapmýþ olduðu adetsel satýþlarý yakalamamýþ olsa bile firmalarýn cirolarý inanýlmaz yükselmeye baþladý. Yeni bir döneme geçtik diye düþünüyorum. Yani 1 lot hisse 1 Tl onun da ederi 10TL kavramý geçici olarak rafa kalkacak mý? Yoksa pandemi süresince buraya akan kalabalýðýn parasý çöp mü olacak göreceðiz. Deðiþik þeyler olacak. Beyazýt ÖZTÜRK ün programýnda patronun aradýðý duruma düþmeyiz herhalde. Bunu hissediyorum. Kutuda büyük bir þey var. (Var mýsýn ? Yok musun? dan alýntýdýr...... Göreceðiz)
https://youtu.be/OvSiuvZWczg?si=xQUmCT-xZiGVaLG_
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Aleyküm Selam Selim...
Yeni borsacý arkadaþlar doðal olarak eski günleri bilmezler. Bilenler mutlaka vardýr...
Enflasyonun %70-80 hatta %100 olduðu yýllarda borsa koþar adým gidiyordu. Yine o günlere döndük...
Daha çok deðil, 2000 'li yýllarýn baþýnda patron bana %100 (6 aylýk) zam yaptýðýnda azýmsamýþtým ve itiraz etmiþtim. Çok iyi hatýrlýyorum. Yine o günlere doðru gidiyoruz...!!!
Daha henüz son noktayý koyamadýðým yeni çalýþmam da zaten bu döngüler üzerine. Program aslýnda çok basit bir mantýk ile çalýþýyor ama zor olan kýsým hatasýz olmasý ve iþlevsel olmasýnda. Neyse ki çok az kaldý. Yakýnda tamamlanacak. Yine de ben merak edenler için o günlerle bu günleri yeni çalýþmamla ilk fýrsatta mukayese edeceðim...
Aslýnda buradan yazarak bu iþleri anlatmak çok zor oluyor. Keþke forumda canlý baðlantý yapabilecek bir ortam olsa...?
Grafikleri birlikte analiz eder, fikir alýþ veriþinde bulunurduk...
Sabit resim ile bu iþler çok zor oluyor...
Hayýrlýsý olsun. Bir çözüm vardýr elbet...?
XU100...
MOST AL vermiþ durumda...
Ortalamanýn üzerinde kapandýk...
Þimdilik beklediðimiz düþüþ hedefini göremeden yeniden yükseliþe geçti...
Farklý bir durum olabilir...
Gittiði yere kadar tâkip etmek lâzým...
![]()
TL graf kanal alt bandýna kadar çýktý, önümüzdeki hafta kanal içerisine tekrar girebilecek mi izleyeceðiz.
Kanal içine atarsa 9400 seviyesi önemli olacak yine.
Yer Ýmleri