Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 19/505 ÝlkÝlk ... 917181920212969119 ... SonSon
Arama sonucu : 4038 madde; 145 - 152 arasý.

Konu: Sistem Takibi - III

1.  Alýntý Originally Posted by lutfu001 Yazýyý Oku
    Yine mi bamya, yine herkesin bildiði þeyi kendileri pozisyonlarýný ayarlayýp bizede açýkladýlar, sözde birde arkasýndayýz falan fiþman diye açýklama yaptýlar, gözünü sevdiðimin parasý nelere kadir, insanda ne omurga býrakýyor ne kan...

Ölünce Türkiye de geçirdiðimiz günler günahlarýmýz için kefaret sayýlmalý hatta cehennem cezalarýndaki yatar olan kýsýmdan düþmeleri lazým...
    Adam boþuna dememiþ bu Dünya nýn birde cehennemi mi var diye Lütfü hocam.

2.  Alýntý Originally Posted by Dandanakan Yazýyý Oku
    Adam boþuna dememiþ bu Dünya nýn birde cehennemi mi var diye Lütfü hocam.
    Bunu diyen adam kesin Türk tür

Birde milleti bu ülke cennet diye kandýrýyorlar, millette gurur duyuyor kendisi evinden, köyünden, ilçesinden, yada þehrinden öteye gidemezken yabancý gelip bedavaya ülkenin altýný üstüne getiriyor tabi ki ülke cennet ama yabancý için, birde adam gezip gidiyor sürekli burda yaþamak zorunda deðil...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

Selim...

Çalýþmayý ancak belirli bir seviyeye getirebildim. Artýk yaþlanmaya baþladým, beyin eski randýmaný ile çalýþmýyor...

Þimdi çalýþmayý ana hatlarý ile anlatayým. Daha eklenecek çok þey vardýr ama genel olarak çalýþýr durumda...

Takas, T+2 gün sonra hesaplara geçtiði için, bizler 2 gün öylece bakýp duruyoruz. Kim aldý, kim sattý diye...?

Bunu yine kesin olarak bilemeyeceðiz ama en azýndan 2 günlük hesabý %90 doðrulukta görebileceðiz...

Örneðin; aþaðýdaki grafiði açýklayýcý olmasý açýsýndan seçtim. Özel bir nedeni yoktur...

- GLB (Global) 'nin þu anda takasýnda 1.157.133 Lot bulunuyor...

- Son 2 günde alýp sattýðý henüz takasa iþlenmedi...

- Bu son 2 günde GLB 'nin alýþ satýþ iþlemleri oldu... [-19.981 Lot ve 53.184 Lot]

Ýþte bu son 2 günde yapýlan iþlemleri, takasý gerçek gününde yapýlan iþlem gibi düþünerek peþine ekliyoruz...

- Noktalý çizgi ile gösterilen kýsým, son 2 gündeki iþlemleri gösteriyor...

- Net çizgi olan kýsým ise, Takasýn 2 gün geri alýnarak gerçek günüde yapýlan AL/SAT iþlemine denk getirilmiþ hâlidir...

- Yani þu anki Takas verisi aslýnda 2 gün önce yapýlan iþlemlerin onucu olduðu içini, grafik 2 gün geriye çekilince sanki gerçekte o günde yapýlan iþlemi göstermiþ gibi oluyor. Daha net bir takas görüntüsü oluyor...

Bu sayede fiyat hareketi ile olan korelasyonunu da daha net görmüþ oluyoruz...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Peki bu durum ne kadar doðru çalýþýyor diye test ettiðimde;

- Bazý kurumlarýn bazý kurumlarla paslaþtýðý gördüm...

- Veya saklamasý olmayan kurumlarýn baþka kurumlar üzerinden iþlem yaptýðýný gözlemledim. Bu zaten bilinen bir þey ama bunu grafik üstünde görmek güzel oldu...

Bu durum GLB için de geçerliymiþ. Ya birileri ile paslaþýyor ya da saklamasý olmayan bir baþkasýnýn adýna iþlem yapýyor...

Grafik üzerinde farklý bir tarih seçtiðimde ne demek istediðim daha iyi anlaþýlacak:

- 30 Ocak 2024 tarihinde GLB 'in AKD daðýlýmda 40.172 lot alým yaptýðý görülüyor...!!!

- Acaba gerçekten alým mý yapmýþ...???!!!

- Mâlesef tam tersi satýþ yapmýþ. Bu durum takasa 175.000 lot eksi (-) olarak yansýmýþ...!!!

- Ayný gün hisse +6.95% prim yapmýþ...

- AKD 'ye baktýðýmýz zaman alým yapan kurum gerçekte satýþ yapmýþ. Takasýndan mal eksilmiþ... Gerçekte 134.828 lot takasý eksilmiþ olmuþ...

Ýþte bu gibi durumlarý önceden görmek mümkün deðil ama iþ iþten geçse bile kimin bu iþlemi yaptýðýný görebiliriz...

Aþaðýdaki kurumlar arasýnda alýþ veriþ olmuþ...

Takas saklamasý olmayan XYA ve TEB 'in yerine bu kurumlar iþlem yapmýþlar...

Sol üst köþede görünen lotlar ise; o tarihten son güne kadar olan takas deðiþim miktarýný gösteriyor...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Selim...

Çalýþmayý ancak belirli bir seviyeye getirebildim. Artýk yaþlanmaya baþladým, beyin eski randýmaný ile çalýþmýyor...

Þimdi çalýþmayý ana hatlarý ile anlatayým. Daha eklenecek çok þey vardýr ama genel olarak çalýþýr durumda...

Takas, T+2 gün sonra hesaplara geçtiði için, bizler 2 gün öylece bakýp duruyoruz. Kim aldý, kim sattý diye...?

Bunu yine kesin olarak bilemeyeceðiz ama en azýndan 2 günlük hesabý %90 doðrulukta görebileceðiz...

Örneðin; aþaðýdaki grafiði açýklayýcý olmasý açýsýndan seçtim. Özel bir nedeni yoktur...

- GLB (Global) 'nin þu anda takasýnda 1.157.133 Lot bulunuyor...

- Son 2 günde alýp sattýðý henüz takasa iþlenmedi...

- Bu son 2 günde GLB 'nin alýþ satýþ iþlemleri oldu... [-19.981 Lot ve 53.184 Lot]

Ýþte bu son 2 günde yapýlan iþlemleri, takasý gerçek gününde yapýlan iþlem gibi düþünerek peþine ekliyoruz...

- Noktalý çizgi ile gösterilen kýsým, son 2 gündeki iþlemleri gösteriyor...

- Net çizgi olan kýsým ise, Takasýn 2 gün geri alýnarak gerçek günüde yapýlan AL/SAT iþlemine denk getirilmiþ hâlidir...

- Yani þu anki Takas verisi aslýnda 2 gün önce yapýlan iþlemlerin onucu olduðu içini, grafik 2 gün geriye çekilince sanki gerçekte o günde yapýlan iþlemi göstermiþ gibi oluyor. Daha net bir takas görüntüsü oluyor...

Bu sayede fiyat hareketi ile olan korelasyonunu da daha net görmüþ oluyoruz...

Bravo...
    Görsel doðru.Yani 1,117,xxx olan GLB aslýnda bir ya da birkaç kiþiden oluþan bir grup gibi düþünürsek eðer; satýþ yaptýðý ortalama rakam ya da tahtayý izleyebilme imkaný olduðunda mesela yüksek fiyattan satýp fiyatýn zayýflamasý sonrasýnda yerine konmuþ mal gibi de deðerlendirilebilir. Veya ikinci bir seçenek olarak önümüze gelen, ikinci bir þahýs olma ihtimalini gözönüne getirir. Örnek üzerinden canlandýrma yaparak düþünüyorum. Katil Kim diye arýyoruz. Bu satan aslýnda takasta daha önce malý olan bir zat idi ise. Onun gerçekten o olup olmadýðýný anlayabilmemiz için alým adetlerine ve alým þekillerine bakmamýz gerekir. Çünkü her bir iþlem o an için yaþanan duruma bianen olmuþtur. Yani o zaman dilimi gözlemleyebilme þansýmýz varsa buna yorum yapabiliriz. Yok ise tahminlerde bulunabiliriz. Genel kaný, iþlem zamanýnýn normal akýþýnda seyrettiði varsayýmý üzerine gidebilir. Yani cuma günü þartlar eþit ortam normal ama biri MB baþkanýna ait bir duyum aldý. falan gibi þeyler gözardý edilmesi gerek. Þimdi esasen son bir haftadýr TUPRS ta iþlem açmýþ olamam raðmen ilgim dolayýsýyla OYAKC de ekranýmda açýk izliyordum.. Global hatýrladýðým kadarýyla önce mal çekti tahtadan, daha sonra bunu farkeden yada bunu gören biri ya da birileri hisse fiyatýnýn yukarý çýkmasýna engel olmadý, yani önüne mal yazmadý. fiyat yukarý çýkmaya baþlayýnca yukarýdan satýþlarýný yapmaya baþladý GLB. Benim anýmsadýðým an bende gireyim diye talimat giriþi hazýrlarken fiyat süzülmeye baþladý ve vazgeçtim. Siz mantýksal süzgeç olarak önce sattý sonra aldý gibi yorumluyor yada görüyor olabilirsiniz.. Sonuçta bu verinin ýþýðýnda bakarsak nasýl bir yorum yaparýz derseniz.
    "Hisse adeti olarak bu örnekten yola çýkarak konuþuyorum; piyasaya birleþmeden kaynaklanan bir miktar yeni lot giriþi oldu. Ancak burada maliyetlenmiþ olanlar bu yeni gelen parti lotu yüksek fiyattan almayacaðýný gösterdi. Hatta yeni gelen lotlarý alýp fiyat üzerinde baský yaratmak için zararýna dahi olsa satmayý göze aldýðýný gösterdi.Ama orada Yani bu OYAKC örneðinde asýl sorunlu olan taraf OYAK yatýrým ve ÝYM bence. Çünkü bir haftalýk dönemde fiyat üzerinde daha etkin rol oynamýþlardý. Belki GLB geçici olarak girip çýktý ya da Bir miktar lot ekledi. Ama asýl oyuncu deðil diye düþünüyorum.Oradaki asýl oyuncu OYAK ve ÝYM dönem dönem AKB de giriyor potaya ama. Hulasa burasý çok karýþýk. Ben Matriks ten baktýðýmda 511,xxx civarýnda bir net miktar görüyorum. BUnlarý deðerlendirirken bir þeyi atlamadan yapmamýz gerekecek. O da veriyi inceleme aþamasýndan önce tahtada alým - satým da karþýlýklý iþlemler önemli. Zahmet çekilmeden blok olarak geçen lotlar çok önemli. Bu da izleyici olma þartýný getiriyor.
    bu örnekte. Altýndan kalkarýz kalkmasýna da sizin için, benim anlatacaklarým size bir standart saðlayacak ve buradan formül üreteceðiniz bir veri vermez zannýmca. Düðüm çok karýþýk. Bence; siz önce düþük lotlarý gözönüne alýn, hatta þöyle yapýn 100.xxx altý ve 50.xxx altý diyerek önce misafirler kimler onlarý bir görelim. Evsahiplerini ayýrt etmek daha anlamlý olur diye düþünüyorum

Saygýlar üstadým.
    Tekrar söyleyeyþm. Ben 2 gündür buna bakýnýyordum.. Birde 17,10,2023 tarihinde anormal bir veri var. Daha önce de bahsi geçmiþti ve Bilgem Don Kiþot abim yorum yapmýþtý buna. BÝST 6696 lot satmýþ. bu da oyunun daha heyecanlý olmasýný saðlayacak bir detay. Ortada bir top var. Takas dengesini lehine çeviren oyunu kurabilme becerisini sergiliyor.
    Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
    " Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Peki bu durum ne kadar doðru çalýþýyor diye test ettiðimde;

- Bazý kurumlarýn bazý kurumlarla paslaþtýðý gördüm...

- Veya saklamasý olmayan kurumlarýn baþka kurumlar üzerinden iþlem yaptýðýný gözlemledim. Bu zaten bilinen bir þey ama bunu grafik üstünde görmek güzel oldu...

Bu durum GLB için de geçerliymiþ. Ya birileri ile paslaþýyor ya da saklamasý olmayan bir baþkasýnýn adýna iþlem yapýyor...

Grafik üzerinde farklý bir tarih seçtiðimde ne demek istediðim daha iyi anlaþýlacak:

- 30 Ocak 2024 tarihinde GLB 'in AKD daðýlýmda 40.172 lot alým yaptýðý görülüyor...!!!

- Acaba gerçekten alým mý yapmýþ...???!!!

- Mâlesef tam tersi satýþ yapmýþ. Bu durum takasa 175.000 lot eksi (-) olarak yansýmýþ...!!!

- Ayný gün hisse +6.95% prim yapmýþ...

- AKD 'ye baktýðýmýz zaman alým yapan kurum gerçekte satýþ yapmýþ. Takasýndan mal eksilmiþ... Gerçekte 134.828 lot takasý eksilmiþ olmuþ...

Ýþte bu gibi durumlarý önceden görmek mümkün deðil ama iþ iþten geçse bile kimin bu iþlemi yaptýðýný görebiliriz...

Sizin takýldýðýnýz benimde aslýnda cevabýný göremediðim yer burasý
     Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Hulasa burasý çok karýþýk......
    Bunlarý deðerlendirirken bir þeyi atlamadan yapmamýz gerekecek. O da veriyi inceleme aþamasýndan önce tahtada alým - satým da karþýlýklý iþlemler önemli. Zahmet çekilmeden blok olarak geçen lotlar çok önemli. Bu da izleyici olma þartýný getiriyor.
    bu örnekte. Altýndan kalkarýz kalkmasýna da sizin için, benim anlatacaklarým size bir standart saðlayacak ve buradan formül üreteceðiniz bir veri vermez zannýmca. Düðüm çok karýþýk. Bence; siz önce düþük lotlarý gözönüne alýn, hatta þöyle yapýn 100.xxx altý ve 50.xxx altý diyerek önce misafirler kimler onlarý bir görelim. Evsahiplerini ayýrt etmek daha anlamlý olur diye düþünüyorum

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    Bunu neden ýsrarla söylüyorum sebebini açýklayayým belki siz bunu yorumlayýp formül üretebilirsiniz.
    Þimdi normal þartlarda biz bir grup olarak hareket ediyor olsak ya da biz MKK kayýtlarýna sahip olsak net olarak kimde ne var ne yok bileceðiz. deðil mi. Amaç topladýðýmýzýn farkedilmemesini saðlamak olacaðý için blok olarak geçen lotlar bizim tayfanýn ya da bizim ekibin lotlarý olacaktýr.
    Bunun dýþýnda kalanlar ise misafir olarak hisseye bulaþmýþ KY diyelim.
    Þimdi amaç bu KY nin elinden malýný ucuza almaksa eðer. Öyle ya da böyle elimizde olan lotlarý kaybetmeden trade ile aþaðý doðru yöneltmek fiyatý. Orada aldýðýmýz yani kendimizin sattýðý lotu alt kademede yine bizim karþýlamamýz. Eskaza araya girip alacak olan varsa da arada patates olsun. satmaya zorlansýn. Biz arada yüksek maliyetle almýþ olsak bile daha sonra fiyatý yukarý süreceðimiz için çok önem arzetmiyor. Yani maliyetlenme ikincil adým. Bizim için önemli olan lot sayýsý

Sayfa 19/505 ÝlkÝlk ... 917181920212969119 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •