XU100...
Bugün size belki bazýlarýnýzýn fark ettiði ama nasýl yapacaðýný bilemediði için netleþtiremediði bir durumdan bahsetmek istiyorum...
- Döngüler ve Inversion (terse dönüþ)...
- Þimdi bu döngüleri baz alýrsak endeks grafiðimiz yoluna grafiðin aþaðýdaki yansýmasý þeklinde devam etmelidir...
- Sarý çizgilerin olduðu yerlerde Inversion var. Yani tepe beklerken dip, dip beklerken tepe oluþmuþ...
- Fakat döngümüz mükemmel çalýþmýþ. Zamanlama bir hârika...
- Lafý uzatmadan yazayým;
. Eðer ayný döngüye uymaya devam edersek 2 gün daha yükselmemiz gerekir. Sonrasýnda bir düzeltme hareketi olmalý...
. Sonrasýnda ise, 8.150 civarýnda 21 günlük ortalama ile temas saðlamalý...
. Daha sonrasýnda roketleyip yeni zirvelere yelken açmalýyýz...
Buraya kadar herþey güzel. Fakat döngülerdeki inversion olayýnýn hangi zaman diliminde gerçekleþeceðini kestirmek hiç de kolay deðil. Bir zamanlar bunu çözen birisiyle karþýlaþtým ama öðrenemeden izini kaybettim...
Eðer inversion olmazsa, yolumuz açýk. Yok daha uzun bir zaman döneminde bir inversion yaþayacak olursak tepe beklerken diplere yönelebiliriz. Ýþte burada çok dikkatli olmak lâzým...
Her þekilde yüklü alým yapmamak gerekir. Sonuçta ya inversion ile ya da döngünü kendisi le 2-3 gün içerisinde düþüþ kaçýnýlmaz...!!!
Ortalamayý test ettikten sonraki durumuna bakarak yüklü alým yapmak gerekir...
Ben biraz daha derinlere inip inversion olasýlýðýný incelemek istiyordum ama vakit kalmadý. Nasýl olsa 3 gün zamanýmýz var. ÝnþaAllah bu 3 gün içerisinde inceleme fýrsatým olur...
ÝnþaAllah yazdýklarýmý okuyan oluyordur. Bu kadar uzun ve ayrýntýlý yazmak çok yorucu oluyor. O kadar iþin ve yorgunluðun arasýnda emeklerim boþuna gidiyorsa üzülürüm. Bir kiþi bile okusa bana yeterlidir...
![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri