Benim AR-GE çalýþma konuma deðinmiþsiniz...
Cycle (Döngü) analizini aylardýr yer yer anlatýyorum. Bu konu hakkýnda aylaca çalýþýp yazýlým yaptým. Henüz kullanmak kýsmet olmadý. Sadece XU100 için test aþamasýndayým...
Eðer Mayýs ayýndaki yükseliþ baþarý ile yakalarsam, ilerleyen zamanlarda bunu hisselere de uygulayacaðým...
Aslýnda bir süre borsadan uzak kalmak istiyorum. Emekli moduna tamamen geçiþ yapmak istiyorum. Fazlaca yoruldum...
Bu Mayýs yükseliþi benim için jübile gibi bir þey olacak. Eðer baþarýlý olursam Kasým gibi jübileyi yapar ayrýlýrým. Baþaramaz isem, zaten daha önce havlu atar býrakýrým...
Ön hazýrlýklarý yaptým. Borsadan çýktým denebilir, sýfýr bir ev aldým. Sadece bu Mayýs ayýndaki beklentimi denemek için k/y modunda ufak bir meblâðlar ile test yapýyorum...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Güzel tespit. Tam olarak demek istediðim budur...
DOAS henüz 300 TL gibi yükseliþe geçmeden bir arkadaþým arayýp bana ýsrarla DOAS al dedi...!!! 450 TL olacak diye bastýrdý...!!!
Hatta forumda da bu konuda bir analiz çalýþmasýný istek üzerine yapmýþtým...
Görüntüye bakýnca almamak mümkün deðildi ama almadým...!!!
Sonuç:
- Baþladýðý yere hýzla döndü...
Kendiliðinden mi oldu, yoksa bir el müdahâle mi etti...?
Birileri bunu kendi menfâtleri doðrultusunda kullandýlar...!!!
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Trade konusunda kendi acý ve tekrar tekrar denenmiþ tecrübelerim, zaten bir çoðu hep söyleniyor ama bizzat yaþayýnca daha etkili oluyor
Kesinlikle kredili olmamalýsýnýz, siz kredili bir banka alýn geriye kalan tüm bankalar yükselirken sizin aldýðýnýz düþer, aldýðýnýz miktar hisseye göre küçük bir miktar olsa bile onlar için küçük olmayabilir...
Sadece kýsa vade grafiðe göre iþlem açmaya kalkmayýn çünkü siz alýnca o grafik bir anda tersine çok kolay dönebilir, mümkünse en az haftalýk yukarý yapmýþ olmalý, sonra günlük ayný þekilde pozitif olmalý,
Gün kapanmamýþsa günlük grafiði hafta kapanmamýþsa haftalýk grafiðe göre pozisyon almak risk içerir, atýyorum pazartesi hisse baþladý 20 TL haftalýk günlük grafikler hep yukarý gösterebilir ama seans kapanýrken hisse düþtü 19 yada 19.50 oldu, bir bakarsýnýz tüm göstergeler tam tersini gösteriyor,
En önemlisi en sonunda uzun vade taþýmayý göze almayacaksanýz o hissede asla kýsa vade kovalamayýn, bir gün diye alýp 1 ay 3 ay hatta 6 ay taþýmak zorunda kalýrsýnýz, sonra siz satarsýnýz o gider...
Kademeye inanmayýn çoðu karþýlýklý yada þiþirilmiþtir, aslýnda öyle bir alýcý yada satýcý yoktur...
Hepsi bizzat yaþanmýþtýr,
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Ýþin kötü tarafý beni bu konuda çok uyaran oldu, hepsinden Allah razý olsun, ama ben piyasada sürekli konuþulan ama tamamý yalan ve yönlendirme içeren söylemlere kanmayý/inanmayý tercih ettim, bedelini çok ciddi para kaybederek ödedim, o yüzden her söylenene deðil doðru söylenene inanmak lazým, burada ve hissenette bir çok baþlýkta doðru þeyler söyleniyor ama çoðunluk Twitterçýlar gibi dolandýrýcýlarýn elinde heba olup gidiyor... Ettiðim çoðu zarar bu adam kýlýklý dolandýrýcý Twittercýlar yüzünden oldu, þimdi herke spekülatif hisse alýp sattým sanacak ama hepsi en baba BIST 30 hisselerinden, çok ama çok azý BIST 30 dýþýydý, þuanki çerçöp BIST 30 lardanda deðil... Akbnk, Garanti, iþC, Halkbank, Ereðli, krdmrd, zoren gibi, alýp satmayý denediðim en dandik hisse Vkgyo idi...
Aslýnda alým satým iþi birinin dükkanýna girip ondan para almaya çalýþmak gibi, adamda biri oraya gelsinde benim paramý alsýn diye dükkan açmýyor, tam tersine o sizin paraya talip sizde girip onun parasýna talip oluyorsunuz, sonra kim kimi yerse...![]()
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Bunun sebebi Okumayý, öðrenmeyi fazla ciddiye almamamýz olabilir mi?
Sosyal medyadanýn her alamýnda söylenenden ziyade doðruyu yanlýþý eðitimle okuyarak öðrenmemiz gerektiðini seçici olamayý mantýðýmýza kendimize düstur hale getirmekten baþka yolu olmadýðýný bilmeliyiz.
Bizler ilk baþta para kazanma hýrsýný deðil, teknýk olarak formasyonlarýn iþleyiþini,
mekanýzmanýn bir zaman döngüsü içinde nasýl çalýþtýðýný anlamaya çalýþmalýyýz..
yýllar içeride borsada önce kaybetmemeyi sonra kazanmayý öðrensek..
Eminim Sosyal medyada Borsa konuþan çoðu kiþi bu iþten adam akýllý para kazanmamýþtýr.
Borsada baþarýlý olmanýn en kýsa yolu baþarýlý olmuþ adamý bulup ondan eðitimde dahil öðrenebildiðimiz kadar çok þey öðrenmek.
Borsadan para kazanmýþ biri olmalý ama dolandýrýcýlýk yaparak kazanmýþ olmamalý, borsayý biliyor olmalý ama bildiðini doðru þekilde aktaracak kadar erdemli olmalý, yoksa þuan medya, aracý kurumlar, Twitter her yer bu iþin ne kadar pis olduðunu bilenlerle dolu ama çok azý bize doðruyu söyleyecek kadar erdemli, çoðunluk bu çarkýn ya parçasý olmaya çalýþýyor, yada çarktan kendi deðirmenine su taþýmaya çalýþýyor, öðrenme hevesimiz olsa bile doðruyu yada yanlýþý ayýrt etmek için bile bir çok þeyi bilmek gerekiyor, borsada ki en büyük yanýlgý yada yalan bana göre hisse senedi alan birinin kendisini þirket ortaðý olarak görmesi, ilk ve en büyük yalan bu, herkesin aðzýnda sakýz olmuþ utanmadan bir çýrpýda söyleniyor, ama gerçekle uzaktan yakýndan alakasý yok, bir de millete teknik yada temel eðitimi parayla satanlar, kendi iþine yaramýþ olsa millete parayla satmaya çalýþmaz, o bilgiyle girer piyasaya ortalýðý hallaç pamuðu gibi atar, paraya para demez, ama kazýn ayaðý öyle deðil, o yüzden millete ya eðitim satmalý, yada Twitter'da hisse reklamý karþýlýðýnda komisyonculuk yapmalý...
Yer Ýmleri