"Turkiye.Json" dosyasý sadece hisse isimleri saklamak için ve bu hisseleri Yahoo 'dan çekmek için kullanýlýyor...
Eðer Yahoo otomatik güncelliyor ise, senin yapman gereken þey:
- O hissenin önceki verilerini tamamen silmek, yani hisseyi tamamen yok etmen gerekir. Daha sonra tekrar çalýþtýrdýðýn zaman "Turkiye.Json" içerisinde olduðu için bu hisseyi yüklemek isteyecektir. Hiç veri olmadýðý için de en baþtan tamamýný yükleyecektir...
Bu konular üzerine bir ara çalýþtým. Benim de kendi Download programým var. BIST üzerinden verileri otomatik alýyorum ama ayný noktada týkandým. Daha doðrusu çözümü de buldum ama hisseleri bölmek gerekecek. Zor olan da Metastock formatlý verileri hatasýz ve tekrarsýz bölmekte olacak. Bir sürü iþlemi var ve uzun uzun kodlar yazmak gerekir. Yapýlacak ufak bir hata yanlýþ verilere ve yanlýþ iþlemlere neden olacaktýr...!!!
O nedenle programýn devamýný þimdilik yazmadým. Þu anda bölünmemiþ halleri ile iniyorlar. Programý tamamlayabilmem için biraz zamana, biraz sakinliðe ve daha fazla saðlýklý olmaya ihtiyacým var. Çünkü büyük ve detaylý bir proje. Yorucu oluyor. O nedenle yarým býrakmak zorunda kaldým...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
PKART...
PKART sayfasýnda yaþanan ve beni üzen tatsýz olaydan sonra biraz moralim bozuldu ve üzüldüm. Olabiliyor ve hoþ görüyorum ama kendimi de yýpratmak istemiyorum... Þu saat oldu, PKART sayfasýnda "arkadaþýn yanlýþ düþündüðünü" söyleyen olmadý... Demek ki genel kaný o yönde...!!!
Yorum olarak:
En son kýrmýzý SAT okumuzdan sonra ortalamanýn destek olduðunu ve olmasýný düþündüðümü yazmýþtým. Deðiþen bir þey yok...
Çok detaylý yazmak istemiyorum. PKART hakkýnda hep sýkýntý yaþýyorum. O nedenle de yorum yapmayý pek istemiyorum. Her bildiðimi de her zaman açýkça paylaþamýyorum. Sýkýntý oluþturuyor. Sonrasýnda yanlýþ anlaþýlan hep ben oluyorum...
Þu ana kadar paylaþtýðým her yorum, tamamen objektif ve grafiklerden gördüðüm þeylerdi ve çok þükür þu ana kadar da çok fazla yanýlmadým...
Belki bundan sonra PKART yorumu yapmam. Bu son yorumum olabilir. Baþka hisseler hakkýnda konuþabiliriz elbette...
O nedenle son olarak þunu yazmýþ olayým:
- Olur ya da olmaz, bilemem ama güzel günler görmemiz çok yakýn olsa gerek. Hem de çok yakýn... (Endeks için de olumlu düþünüyorum, paralellik olmasý lâzým...)
- Eðer olursa:
- - Güzel günlerde rehavete kapýlmayýn...
- - Günlerin, hep güzel olacaðýný sanmayýn...
- - Ardýndan soðuk ve zor günler geleceðini düþünün ve gelebilir...
- - Tetikte olanlar, uyanýk olanlar ve ihtiyatlý olanlar ayakta kalacaklardýr...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Üstat samimi tavsiyelerin için çok teþekkür ederim bu sayfayý öðrendikten sonra pkart sayfasýna ben de çok nadir uðruyorum ara sýra kim ne yazýyor gelen giden varmý diye tecrübelerinden ve bilgilerinden istifade edilecek ve güvenilecek samimi insan sosyal hayatta bile bulmak bukadar zorlaþmýþken bu platformlarda çok daha zor sonuçta kimseye cevap vermek zorunda deðilsin emeðine saðlýk bu sayfada çok güzel takip ettiðimden beri ölçüsüz ve seviyesiz bir yoruma rastlamadým hayýrlý gecelerin olsun Cumanýz þimdiden hayýrlý olsun
Pkart sayfasýnda sizle ilgili genel kanýnýn da o arkadaþla ayný olduðunu kesinlikle düþünmüyorum bence hiç kimse muhatap olmak istemediði için cevap vermemiþtir o arkadaþa bunuda belirtmek istedim tekrar hayýrlý geceler
Yer Ýmleri