Bir kere þunu unutmayýn. Yabancý gelecekse borsa 270-280 dolar zirvedeyken bilançolar rezilken gelmez. 200 dolar 170 dolar alým yerleri. Ha dolar yükselir o baþka.
Bir kere þunu unutmayýn. Yabancý gelecekse borsa 270-280 dolar zirvedeyken bilançolar rezilken gelmez. 200 dolar 170 dolar alým yerleri. Ha dolar yükselir o baþka.
Bakýp göreceðiz. Eðer ki USD bu seviyede olacaksa faiz daha avantajlý riski yok. Sene sonu USD 40 olsun %45 daha Garanti. Benim borsaya girdiðim dönemde bankalar vs kademe milyon yada on milyon lot olurdu. Þimdi 100 -1000--10 bin oluyor. Yabancýnýn gireceði tahtalar da kademeler bomboþtu.
Hepimiz insanýz ve psikolojimiz ortak; þayet herhangi bir sebeble hissede deðilsek,borsa çok pahalý,her an satýþ yiyebilir, yabancý gelmez,200 dolar ya 6000 den önce mal almam,ekonomi çok
kötü,dolar uçacak vb.bir þekilde hissedeysek,borsamýz çok ucuz, yabancý alýmlarý var,bu borsanýn zirvesi 5 dolar,ekonomi iyi gidiyor,not artýþlarý baþlayacak ,ABD yada Avrupa bize göz kýrptý vb.Benim sebeblerim ne bilmiyorum ama hissedeyim ve almaya devam ediyorum.
Psikoloji olayý doðru..
Ama benim takýldýðým insanlarýn bilmeden yazdýklarý yazýlar.
Kchol in pandemi öncesi FK sý yýllarca 9 un üstünde.. Þu an 3.90...
Thy nin PDDD i hala 1.05...
Sorsan pahalý
Bir þey yazarken bilinçli yazmak lazým...
Ben çoðu yazýya cevap vermiyorum..
Ýroni yaparsýn kimi onu anlamaz.. Temel tartýþma yaparsýn adamýn daha bilanço bakmýþlýðý yok.. Teknik tartýþma yaparsýn adam teknik analiz yok der..Neyi tartýþacaðýz?
Sözün özü küçük bir Türkiye mozaði...Bilgi yok ama fikir çok....
yabancý payý % 72 lerden % 30 larýn altýna gelirken yabancý 170 dolardan malýný sattý ve gitti,þimdi diyorlarki endeks 500 de görmüþtü tamam ama endeks 500 ü 2013 lerde falan görmüstü,2003 yalýndan 2013 yýlýna kadar yaklaþýk dolar fiyatý 2.5 tl idi yýllarca ayný kaldý,güçlü bir hükümet ve dolar artmadýgý için deli gibi bir para borsaya aktý.
bu güne gelirsek dolar kaç olacak,enflasyon kaç olacak,belli degil o yüzden yabancý bu fiyatlardan mal falan almaz.
Yer Ýmleri