Yabancý alýmlarýnda bakýlacak en önemli þey tahvildir.
Eðer tahvile para giriyorsa bu yabancýdýr...
Hisse kýsýmlarý biraz daha karmaþýk....
Hisselerde alýmý gerçekten de yabancý mý yoksa býyýklý yabancý mý alýyor anlamanýn yolu da yabancý fonlarýn portföy daðýlýmlarýný izlemektir.
Tek sorun fonlar bu portföylerini sürekli yayýnlamaz. Hangi hisse hangi yabancý fon da gecikmeli de olsa ancak görülebilir...
2 aydýr yabancý fon alýmlarý var. Ama çok seçici olarak belli hisselerde..
Bu arada yabancý alýmýný görünce malý boþaltan yada elindeki kredili malý çýkamadýðý için özellikle emeklilik fonlarýna devreden çakallar þu anki teklemenin sebebi...
8100 normalde kolaylýkla kýrýlmasý gereken yer..En son 8100 de endeks kaç dolar þimdi kaç dolar... ?
Biz neyin TL grafiðine bakýyoruz bu enflasyonda?
Eskiden ayusu olan Belarus lu kýzlarýn fotosunu koyarlardý buraya çýtak dayucuðum.
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
En resmi açýklama her Perþembe TCMB tarafýndan saat 14.30 civarýnda açýklanýyor... Haftalýk olarak geçmiþ bir önceki haftanýn...
TCMB rezervleri, vatandaþlarýn döviz pozisyonu/miktarlarý, yurtdýþý yerleþiklerin hisse iþlemleri, yurtdýþý yerleþiklerin tahvil iþlemleri ile ilgili açýklama yapýyorlar...
Ben oradan takip ediyorum...CPH1941 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri