Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
onbinde 2 dir...onbinde 2 veren kurumlar var.Benim sanko bile hissede bu oranı veriyordu.ustelik orada hisse de işlem yapmadigim halde.Simdi kurum satıldı...

Ben hissede al bekle yaptigimdan komisyonu ilk tercihim değil.Ama trade yapanın hissede onbinde2 ile çalışması lazım...

40.000 tl ile 20/25 pozisyon alsan,kapatsan 1.7000.000 tl islem olur.Zordur ama imkansız değil.
Bir ,iki kademe komisyona gider.Diğeri kar olur.
Genelde bir kademe alt sat ile yarısı komisyon yarısı kâr olan hisse fiyatı 50 100-250 üstü hisselere bakıyorum. Bir kademesinde bile kar bırakıyor. Örnek vereyim hiç alıp satmadığım bir hisse Vestel 50 den 1000 aldım 50,05 e sattım. Bana 75 TL komisyon harici kâr bırakır. Birde benim hisse alıp satma sürem ortalama 45 saniye gibi. Genelde miktar olarak düşük alıyorum ama bir iki kademeye satabileceğim tanıdığım bildiğim boş kademeleri olan tahtalarda işlem yapıyorum. Bazen ifşa oluyorum robot takılıyor. Onlar için de çeşitli denemelerim oldu. 500 lot aldım diyelim 500 lot satışa koymuyorum 375 lot koyuyorum. 5 kademe üstü al sat veren hisselerim var aynı kağıtlarda üç beş yıldır işlem yapıyorum. 45 saniyede satamayacağım ya da anında bir kademe zararına veremeyeceğim hisseyi almıyorum. İllaki acil çıkış kapısı olacak.