ciro çok iyi ihracat güzel karlýlýga davam ivme yukarý bilanço rakamlarýnda
ciro çok iyi ihracat güzel karlýlýga davam ivme yukarý bilanço rakamlarýnda
Tahmýným doðru cýktý ama bnde tatmýn etmedý kar rakamý...asagý salýnýrsa býraz alým fýrsatý verýr...bazý bilanço kalemlerýn þüphe olusturdu bnde sanký karý törpülemek için bu kalemler sýsýrýlmýs gb..,Bn bu Gnl müdürü tutmadým var oldukça kar dusuk çýkacak...satýþ tonajý ve çýro Iyý....ytd
Satýþ rakamýný tutturdum sayýlýr ama kar rakamýnda yanýldým.
Zaten bilanço da en alttaki kar rakamý hariç gayet iyi. Karý eriten faktör de finansal gelir-gider farký.Geçen sene -4.4 milyon olan bu rakam bu sene -9.1 milyona çýkmýþ. Finansal gider rakamýnýn 7.7 milyondan 10.5 milyona çýkmasý normal ama geçen sene 5.3 milyon olan finansal gelirin bu sene 1.4 milyona inmesi garip.
Onun dýþýnda satýþ, brüt karlýlýk, esas faaliyet karlýlýðý, FAVÖK hepsi çok iyi. Þirket deðerlemelerinde en önemli veri olan FAVÖK geçen senenin tamamýnda 62 milyon iken bu sene ilk çeyrekte 22 milyon olmuþ. 2018 yýlýnda muhtemelen 100 milyona yaklaþacak.
Kar rakamýndan dolayý hisse satýþ yiyebilir ama genel resim iyi gidiyor.
%20 lerde vafok marjý artan ciro ile devam ediyor.. bu surdurulurse yatasýn yazdýðý hikayeyi yazmýþ olacak diye düþünüyorum 1-2 seneye kadar .. baþladýðý ve geldiði nokta olarak.
net kara bakmaya gerek yok.. kur farký etkisi 8 nette.. o da olmasa zaten 15 kar olurdu, o zaman gap'li kopardýk.
yarýn yatay veya yukarý bekliyorum.. orta vadede ise yukarý devam eder.. pek satýcý kalmadý tahtada..
kiþisel düþüncemdir.
Brüt kar marjý yükselmiþ 2017 1.döneme göre,% 28,99 dan %30,40 a çýkmýþ.
(Kar oraný=Brüt kar/Stmm)
Esas faaliyet kar oraný yükselmiþ 2017 1.döneme göre, %12,95 ten %17,24 e çýkmýþ,
Brüt satýþlardaki artýþ %29,83 olmuþ,
Net kar artýþý %23,51 olmuþ,
2017 1.dönem Net kar/Hasýlat oraný %7,45 iken,
2018 1.dönemde geçen sene ayný döneme göre daha fazla net kar oluþmasýna raðmen Net kar/Hasýlat oraný %7,08'e düþmüþtür, bunun sebebi ise övþ kurlarýndaki yükseliþin etkisi ile finansal kaynaklardan yüksek kambiyo zararý meydana gelmesidir.(finansal gelir finansal gider arasýnda -9 milyon TL.fark oluþmuþtur.) bu dönemde eðer bu denli yüksek finansman gideri oluþmasaydý dönem Net karý/Hasýlat en az %10 ve üstü seviyelerinde olurdu,
Yinede güzel bir tablo, en azýndan geçen seneye göre daha yüksek bir Net kar mevcut, yarýn bende yatay bekliyorum,
Hemen etkisini gösterdi, hiç vakit kaybetmiyorlar, verin aþaðýya sanki þirket battý, satýþlar yükselmiþ, brüt karlýlýk yükselmiþ, esas faaliyet karlýlýðý artmýþ, Favök artmýþ, sadece konjonktürel nedenlerle döviz kurlarýndaki yükseliþ ile finansman gideri yükselmiþ buna raðmen dönem Net karý geçen seneye göre artmýþ bir þirketin hissesi niye düþer? Anlamak mümkün deðil, buradan bir þey çýkaramazlar, satýcý yok, kaç lot iþlem var þu an bilmiyorum ekran baþýnda deðilim, parasý olana gün doðdu alým fýrsatý veriyor sadece
Utanç verici bir durum Bakioðullarý için, niye almýyorsun CB? neyi bekliyorsun? O kadar temettü aldýn geçen sene, ne oldu paracýklarýn suyunumu çekti? Hissene destek olma vakti deðilmi? Utanýn!
Bir þey daha, geçen seneden daha çok mala sahip olduðumu zaten bu bakigiller genel kuruldan hemen önce görecekler, ama 5 TL.yede düþse ben satmayacaðým, çocuklarýma miras býrakýrým yinede satmam,
Yer Ýmleri