Yabancý yatýrýmcý patronun keyfine göre bilanço açýklayan, hisselerin %95'i patronda olan ve en önemlisi likit olmayan hisseye girmez. O ihtimal yok bence.
Yabancý yatýrýmcý patronun keyfine göre bilanço açýklayan, hisselerin %95'i patronda olan ve en önemlisi likit olmayan hisseye girmez. O ihtimal yok bence.
Sektördeki satýn almalar niye hep ciro ile orantýlý gerçekleþiyor hiç merak ettiniz mi?
Çünkü bu sektörde tüm firmalarýn malý satýþ fiyatý, hammadde maliyeti vb. hep ayný. Mesela ayný ürünü bir firma kg baþýna 4 euro ile satýyorsa diðeri de aþaðý yukarý ayný fiyata satmak zorunda. Hatta ayný firmanýn ambalajýný 3-4 ambalaj þirketi birden üretiyor. Maliyetlerin büyük çoðunluðunu oluþturan hammadde fiyatý da sigara fiyatý gibi. Yine mürekkep fiyatlarý da öyle. Dolayýsý ile FAVÖK (faiz, vergi, amortisman öncesi kar) oraný tüm firmalarda birbirine yakýn olmak durumunda. Bu nedenle firma deðerlemeleri hep satýþ ile orantýlý oldu.
Bak Ambalaj da 2016 yýlýný 91.5 milyon euro ciro ile kapattý. 2017 yýlýný ise muhtemelen 85-90 milyon euro civarýnda kapatacak. 90 milyon euro ciroyu 1.5 ile çarparsak 135 milyon euro deðer ortaya çýkar. Propak 1.3 çarpan ile satýldý ama onun arazi deðeri çok düþüktü. 1.3 ile hesaplasak bile Bak Ambalaj 120 milyon euro deðere denk gelir ki bu benim gözümde olabilecek minimum deðerdir. Bak Ambalaj arazi deðeri de hesaba katýldýðýnda 1.5 çarpanýn bile üzerine çýkabilir.
Sonuç olarak Bak Ambalaj bugün satýlsa 120 ile 150 milyon euro arasýnda bir fiyata satýlýr. Daha önce birçok kez ifade ettim bu fiyat kiþiden kiþiye deðiþen bir rakam deðil kesinleþmiþ rakamdýr.
Not: Þu andaki fiyata göre þirketin deðeri 41 milyon euro.
Bakab'ýn toplam arazisi gerçektenkaç dönüm? 80 dönüm diye biliyorum doðrumudur bu rakam? Eðer doðru ise AOSB deki arazi fiyatlarýna baktým m2 si en az 1000 TL.den baþlýyor, bir arkadaþ m2 si için 3.000 TL.dedi ancak bu rakam gerçekçi olmayabilir, ortalama fiyat 1.500 TL.olsa sadece arsalarinin ederi 120 milyon TL.yapar, 2.000 TL.olsa 160 milyon TL.yapiyor, ben herhangi bir yerde göremedim toplam arazi büyüklüðünü ancak merkez fabrikayý gördüm orasi en az 15 dönüm vardýr
2016 da surmuþum soruyu 32635m2 kapalý alan toplam alansa 62bin m2 yazmýþlar...yeni yatýrýmdanda arsa payý gelecek 70 Bn oluruz demekki..,sahýbýnden com da ortalama arsa fiyatlarý 2500 TL
Faaliyet raporunda 62 dönüm yazýyor ama ben 53 dönümlük yeri biliyorum.
Merkez fabrika 24.5 dönüm. Yeni aldýklarý boþ arsa ile bitiþiðindeki fabrika olan yer 20.6 dönüm. Bir de merkez fabrikanýn karþýsýnda 8.4 dönümlük bir yer var. Muhtemelen bir de depo olarak kullanýlan 8-9 dönümlük yerleri var.Bunun dýþýnda Polibak arazisinin içinde bir tesisleri var ama onun mülkiyeti Polibak'ta. Polibak'ýn toplam arazisi 180 dönüm ve sanayinin en güzel yeri.
Bir de AOSB'ne 3 km uzaklýkta Kaklýç Mahallesinde 42 dönüm imarsýz yer varmýþ onu da þimdi farkettim. Üzerinde çelik taþýyýcýlý iki adet tek katlý bina var. Depo olarak kullanýlan yer burasý olabilir.
Son düzenleme : yarýmada; 25-09-2017 saat: 09:14.
62 dönüm AOSB de m2 2.000 TL.ile fiyatlasan 124 milyon TL.sadece arazisi yapýyor🙃2.500 TL.den fiyatlasan 155 milyon TL.sadece arazi yapýyor,
bugün ziraatin 1000 lot satýþýyla 4,49 a deðdi ve BIST Devre kesici yedi, þaka gibi ya!
Ziraatteki paraya cok sýkýþmýþ demek...patronun malý var mýydý ziraatte...bu demekki yarýn 4 E pasýfe emir vteelim
Yer Ýmleri