Bol Þanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonlarý olsun.:cck:.....:wave:[/SIZE][/B][/COLOR]
þu yazýlarýn üzerine týklayýn linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIÞMA >>> KATILIM LÝNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
ÝZLEME >>> TAKÝP LÝNKi
:Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
TV de alt yazý gordum Ýzmir ciglide iþyerinde yangýn : 1 ölü...birden umutla inslhh bokab týr dedim.Basladým iarasýrmaya .maalesef hýrdavat dukkaný imiþ...sevincim kursaðýmda kaldý.
2018 ýn ortasý geldi , diðer bluechip kaðýtlar temettu daðýttý bizimki daha genel kurul yapacak.tarihini kendileri de bilmiyor...
YTD....YTD
Þirket 2017 yýlýný 85 milyon euro ciro ile kapattý. Ciro önceki iki yýlda 90 milyon euronun üzerindeydi. Bu sene euro bazýnda %10 artýþla 90-95 milyon euro arasýnda ciro bekliyorum. Bu cironun da 22-23 milyon eurosunu ilk çeyrekte yapacaktýr.
Euronun ilk çeyreði 4.69 ortalama ile kapattýðýný düþünürsek 105 milyon tl civarý ciro beklentim var. Geçen sene ilk üç çeyrekte %22 civarý olan brüt kar son çeyrekte %28 oldu. Bu yýl ise hammadde fiyatlarý euro bazýnda geçen sene ile paralel gidiyor. Ýlk çeyrekte %25 civarý oluþacak brüt kar 10 milyon civarý net kar rakamý getirecektir.Benim olaðan beklentim de bu yönde. Olaðan akýþtan farklý ciro ve karlýlýk oranlarý olursa orasýný bilemem.
Aslýnda þirketin yaptýðý yatýrýmlara bakarsak þu anda 100 milyon euroyu geçen ciro elde etmesi lazýmdý ama þirket satýþ kýsmýnda olaðan büyümeyi gerçekleþtiremedi. Mesela 2012 yýlýnda bile 83 milyon euro ciro elde edilmiþ. Geçen sene ciro azalýþýný (euro olarak) örten konu ise karlýlýk rakamlarýndaki iyileþme oldu. Son üç yýlda satýþlar ton bazýnda artarak devam etmiþ ancak birim satýþ fiyatý düþmüþtü. 2017 yýlýnda ise þirket satýþlarý bir miktar düþürüp birim satýþ fiyatýný eski seviyeye yükselterek karlý bir yapýya büründü. Þirket satýþ kýsmýnda bir adým geri atarak karlý müþterilerle devam etme yolunu seçmiþ gibi gözüküyor. 2018 yýlýnda ufak bir tonaj artýþý ile ayný birim fiyatlarda devam etmesi karlýlýðý koruyacaktýr.
Sektördeki satýn almalarý da dikkate alýrsak þirketin artan rekabette büyümeye yönelebilmesi için ise satýn alma veya ortaklýk yoluna gitmesi gerekecek gibi.
Bol Þanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonlarý olsun.:cck:.....:wave:
þu yazýlarýn üzerine týklayýn linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIÞMA >>> KATILIM LÝNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
ÝZLEME >>> TAKÝP LÝNKi
:Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
Herkesin kandýlý kutlu olsun
Bu sene Gnl kurul yapýlmayacak galiba!
Ünlü iþadamýnýn cenazesinde helallik skandalý!
Karabük iþ dünyasýnýn önemli isimlerinden KARDEMÝR A.Þ. eski yönetim kurulu baþkaný Mutullah Yolbulan 11 Nisan'da son yolculuðuna uðurlanmýþtý. Cenaze töreninde helallik skandalýnýn yaþandýðý ortaya çýktý. Daha önce iþten çýkarýlan bir gup eski Kardemir çalýþaný helallik istendiði sýrada 'haklarýmýzý helal etmiyoruz' diye baðýrdý.
cb gibi bi cakalisko ayný zamanda spekulator epey milletin canýný yaktý ne oldu sonra...yas 70 de olsa 80 de olsa 90 da olsa bilemedein 100de olsa geri donusume gidecek insanoðlu...topragýn ustunde yaptýgýnýn hesabýný topragýn altýnda verecek.yok baska caresi...insallah herkes kendi payýnca dersýný alýr....
Yer Ýmleri