4.41 den bugün 110 lot daha aldým 10' ar 10'ar lot,
4.41 den bugün 110 lot daha aldým 10' ar 10'ar lot,
CB peþindeyim😂
bakalým bu ok bu yayda daha ne kadar bu sekilde gerilmiþ tutulabilecek...
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Þirketin 2012-2016 yýllarý arasýnýn þaibeli olduðunu defalarca söyledim ve þirketi aðýr þekilde eleþtirdim. Ancak 2017 ve 2018 yýllarý için ufak detaylar dýþýnda (genel yönetim giderlerindeki hafif yükseklik ve Bak-Net'e ödenen ücret) eleþtiri getiremem.
Burada patronun hisse alýmý yapmasý gerektiði yönündeki görüþlere ise hiç katýlmýyorum. Patron zaten malýn %90'ýný almýþ durumda biraz daha alsa da hiç birþey deðiþmez. Bilançolardaki mevcut durumun devamý en önemli konu. Þu anda euro/tl kuru ve hammadde fiyatlarý þirketin tam isteyeceði þekilde gidiyor. Son çeyrek euro ortalamasý 6.30' a yakýn bir seviyede kapanýþ kuru da 6 civarlarýnda olacak gibi görünüyor. Ortalamanýn üçüncü çeyreðin altýna çok düþmeyip yýl sonu kapanýþýnýn daha düþük olmasý karlýlýk açýsýndan çok iyi olacaktýr.
Son düþüþ ise mali tablolardan baðýmsýz garip bir düþüþ oldu. Piyasanýn genelinde fiyatlama kötü ancak Bakab genelden daha kötü fiyatlandý. Her ne kadar piyasa fiyatlamasý tamamen patronun ekibinin kontrolünde olsa da bu mali tablolar devam ettiði sürece fiyat eninde sonunda olmasý gereken deðere gelecektir.
2012-2016 yýllarý mali tablolarý çok enteresandý, tuhafliklarla doluydu bu yillarda yapýlan mali iþlemler, VUK da zaman aþýmý süresi 5 yýldýr, bu firma geçmiþ yýllarda herhangi bir matrah artýrýmý da yapmadý, þu an 2013 yýlý zaman aþýmý 31.12.2018 tarihinde bitmek üzeredir! 2014-2015-2016 yýllarýnýn zaman aþýmý süreleri ise halen devam etmektedir.Bu yillarla ilgili yapilacak bir vergi incelemesi her þeyi ortaya çýkarýr,
mali tablolarýn þeffaf doðru ve gerçeði tam olarak yansýtmasý gerekir, firmanýn açýklayacaðý 2018 yýlý son çeyrek bilançosu her þeyi belirleyecektir, iþte o zaman göreceðiz þeffaf doðru ve tam olarak yansýtýlan bir mali tabloyu, ben firmanýn vergi incelemesine girmesini þahsen istemem, olur da bir vergi incelemesi olur ve bu incelemede vergi müfettiþleri olur da bir usulsüzlük tespit ederlerse firmaya vergi ziya'ý cezasý kesilir, bu istenilen bir durum deðildir,
Eyy CB þu da bir gerçek ki bizler 5-6 ýildir bekliyoruz ve hisseler hala yerlerde sürünüyor ve zarar ediyoruz her gecen gün, birþeylerin artik gerçekleþmesini istiyoruz, VUK zaman aþýmý süreleri, Transfer fiyatlandýrmasý, örtülü kazanc ve örtülü sermaye aktarýmý olayý uzmanlýk alanýmdýr ve bu konularda henüz bir sey yapýlmýþ deðil! Anladiniz siz onu😊
Bu hafta BAKAB hareketlenebilir. 7.00 lerden buraya geldi ama hala tepki vermedi. Bir düzeltme olur artýk. 5.22 yi aþarsa biraz daha çýkabilir. Aþaðýda 4.10 önemli. Bir yýllýk en düþük gördüðü yer. Yalnýz hacim ve derinlik çok zayýf. Karlýlýk iyi. Dolarýn düþmesi karlýlýðý olumlu etkiler. Ptesi borsa eski olur. Amerika borsalari ciddi düþüþle kapandý. Bu eski piyasada bir de yükselirse yukaridan satýp düþmüþ endeks hissesi alýrýz süper olur. 4.40 maliyetli cuma günü aldýk.
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ara aldýðým her kaðýt kýsa sürede iyi tepki verdi. Bir tek erbos yatýyor... Afyon, avod, YKGYO ... Bu ara kýsmetliyim. Ýnþallah BAKAB da aynýsýný yapar baþka ortaklar da yararlanýr...
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri