Bugünde alým yazdýrdýk 125 lotcuk gelmiþ yine küsurata duþtuk amk...almaya devam bir ömür verdýk alýrken bakalým satarken ne yapcaz insallh Cb malýnýn mallarýdýr...ytd
Bugünde alým yazdýrdýk 125 lotcuk gelmiþ yine küsurata duþtuk amk...almaya devam bir ömür verdýk alýrken bakalým satarken ne yapcaz insallh Cb malýnýn mallarýdýr...ytd
Çok þükür Endex bugün çözülünce asagýlardan alým yapma fýrsatý çýkacaktýr yüzlük lot toplama düzenlinden inþallah binlik düzene terfý esecek ytd
Yapýlan açýklamalarýn aksine þirketin euro/dolar paritesindeki düþüþten niye olumsuz etkilenmemesi gerektiðini þöyle açýklayayým.
Euro/dolar paritesi 2014 yýlýnýn sonlarýndan itibaren düþmeye baþladý ve bu zaman zarfýnda yaklaþýk olarak %17-18 düþtü. Þirketin kullandýðý hammadde ise o tarihten bu yana dolar bazýnda yaklaþýk olarak %25-30 düþtü. Euro bazýnda düþüþ ise %10 civarýnda. Yani hammadde fiyatý paritedeki düþüþten daha fazla düþtü. Eðer parite düþerken hammadde fiyatý düþmese idi þirket olumsuz etkilenirdi ancak tam tersine hammaddedeki düþüþ daha fazla olduðu için þirketin býrakýn olumsuz etkilenmesini olumlu etkilenmesi gerekirdi.
Þu anda ise parite ilk çeyreðe göre %5 yukarýda. Eðer hammadde fiyatlarý yukarý doðru hareketlenmezse ikinci çeyrek bilançosu daha iyi gelmeli. Bir de þirketin son iki yýldýr en kötü gelen bilançolarý ilk çeyrek. Bu veriler ýþýðýnda ikinci çeyreðin ilk çeyrek rakamlarýndan çok daha iyi gelmesi lazým.
Son düzenleme : yarýmada; 22-05-2017 saat: 21:55.
Alýmý kestým bekliyorum bu sevýyeler Bnm için alým bolgesý degýl tekrar 4 lere gelirse alýrým ama 10 TL nin altýnda satýþ ta düþünmüyorum...2. Çeyrek karlýlýðý daha yüksek olmalý zira Ramazan nedenýyle hazýr gudalara talep arttý...2023 E kadar beklerýz temettuyu beklesek yeter...ytd
Genel kurul esnasýnda sordugumuz sorulara cevap sirket tarafýndan yazlýða gelmiþ...ama verilen cevaplar hala kacak cevaplar.makine ve ekipmanlarýn sigorta bedeliini bildirmemiþler.stok ve alacaklar uzerindeki sigorta degerini yazmýslar.....
30 milyon euroluk yatýrýmýn 34 milyon TL lik kýsmý 2016 da gercekleþmiþ olup bunun %75 i solvent yatýrýmýna , %10 u makine techizat alýmýna ve %15 lik kýsýmda sabit kýymet alýmýnda kullanýlmýs...yani solvent tesisi için 20 milyon TL harcanmýs....oyle ise yazýk ký ne yazýk...biz tesisi gormeye gittiðimizde 20 milyonluk bir yer goremedik.eger o tesis 20 milyon ise tum fabrikalar 1 milyar eder...
ky hala kafasýndaki sorulara cevap bulamadý beyler....ytd
Hala debeleniyor 4,5x lerde, 5 in üstüne atamadi gitti
Daha önce yazmýþtým yine yazýyorum bu hisseyi 2,5-3,00-4,00 araligindan almayanlar yarýn birgun hisse 7-8 TL.fiyatlari gördüðünde almak icin sýraya girecekler aha burayada yazýyorum tekrar,
2.temettü Eylül ayýnda, temettüler gelince bakalým hisseyi nerelerden alacaðýz kimbilir
Yer Ýmleri