Fazýl takipte bugün aksama kadar fýndýklýkta....kendýmce bir piyasa deðeri hesaplýcan
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fazýl takipte bugün aksama kadar fýndýklýkta....kendýmce bir piyasa deðeri hesaplýcan
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
piyasa deðeri daha 190 milyon TL.. þaka gibi.. en az 300 olmalý.. yüzde 50 prim yapýp 7.50 olsa, daha ucuz derim.
bokamabalajýn sektordeki rakibini sabahýn ilk ýsýklarýyla tum gun fýndýklýkta calýþýrken uzaktan takip etme fýrsatým oldu...
tahminime gore 12 donum kapalý alan var , toplam alanda yaklaþýk 40 dönüm kadar...yaklaþýk 250 kadar calýþan servislerle geldi...kapýdan 11 civarý kamyon geldi.yarýsý hammade getiren olsa yarýsý da net urun olabilir.aylýk 1250 ton kadar net urun uretimi var.Yusek sezonu cýktýgýmýzda yýllýk uretim 12-13 bn ton kadar olacaðý kanaatindeyim.4 euro kg fiyatlan carpýldýnda yýllýk 50 milyon cirosu varýdr.Su ana kadar piyasa degeri : ciro x 1.5 olarak su ana kadar firmalar satýldý.Bense o carpanlar eski yukselen TR piyasa rasyolarýydý.Bnece 1.25 iyi bir carpan ve bu durumda propak piayasa degeri 62.5 milyon euro olabilir.
Maddi varlýklar uzerinden hesap edersek ; arazi ve binalar 10 M€ , MAKÝNE parký : 35 M€ , solvent tesisi : 7.5 M€ + 10M€ pazar payý, know how -10 M€ amortisman+2.5 m€ tesvikler = 55 M€
Simdi propak ý bakab ile karsýlaþtýrýrsak ;
Eleman sayýsý : 2x propak , arsa ve alaan : 2x propak , tonaj : 1.5 x propak ...Arsa br fiyatý : 5x propak
Sonuc : Propak için 50 M€ civarýnda piyasa degeri bekliyorum , bakab ýn ise en az 100 M€ ....
Son 10 yýlda yaptýgý yatýrýmlar sadece 70 M€....
YTD........YTD......
Eski yükselen Türkiye çarpanlarý kýsmýný anlayamadým. Bir firma daha 4-5 ay önce satýldý diðeri ise 1 yýl önce satýldý. Aradan sanki yýllar geçmiþ gibi yorum yapmýþsýnýz.
Bak Ambalaj'ýn 100 milyon euro edeceði kýsmýna gelince en az kelimesini eklediðiniz için normal karþýlayabilirim. Bak Ambalaj þu an satýlmaya kalksa 150 milyon euro civarýna gider. Çünkü þu anda kapasitesinin biraz altýnda üretim yapýyor.
size göre yüzde 60-70 iskontolu o zaman. 12-15 arasý bi yere gelse keþke.
Bu iskonto sektördeki þirket satýþlarýna göre. Piyasadaki fiyat farklý dinamikler içerir. Bu hissenin özelinde de çok farklý düþünceler olduðunu tahmin ediyorum.
En çok aðýrlýk verdiðim senaryo bu sene kot dýþýna çýkmayý sonuna kadar zorlayacaðý. Bu iþin mevcut fiyatlarda olmasý mümkün deðil çünkü kendimi ve bu hissede büyük lotlarý olan arkadaþlarý iyi tanýyorum.
Þahsen Bnm için EN büyük risk de kottan çýkmasý yoksa 5 li fiyatlardan bile gözüm kapalý alým yaparým insallah pes eden olmaz Bn 12 li fiyatlardan assagý tek lot satmam satarsam serefsýzým...Allah sattýrmasýn....ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
kot dýþýna çýkmak için Cem yüzde kaçýný toplamalý bilginiz var mý ??
Yer Ýmleri