20 dk'lýða DOJÝ gelmiþ ama çok mükemmel deðil (20 pips ile )... o yüzden güvensiz... bekliyoruz hala
23 barlarý bi gelsin bakalým... binance sayfasýnýn grafikleride bi refresh olsun
20 dk'lýða DOJÝ gelmiþ ama çok mükemmel deðil (20 pips ile )... o yüzden güvensiz... bekliyoruz hala
23 barlarý bi gelsin bakalým... binance sayfasýnýn grafikleride bi refresh olsun
biliyorsunuzdurda ben yinede söyleyeyim
herkes derki ''doji kararsýzlýk...'' öyle deðil
doji ''PALA karar vermiþ ''demektir....
dojilerin % 90'ýnda, hemen peþine bir tarafa hamle gelir
bir önceki barý doji attýran pala, sonrasýnda ne yapacaðýný çok önceden hesap etmiþtir
dünkü FSPX günlük barý... zaten baþlý baþýna bir sanat eseri![]()
@yörük@ dayu... akþam grafiði beðendin
ama çok önemli bir detay geldi
(yeþil,kýrmýzý çizgiler MACD deðil... baþka birþey onlar ne olduðunu ben bilmiyom... birisi verdi o grafiði bana )
MACD bu benim beyaz grafik
muhtemelen gelecek haftalýk barlar þöyle açýlacak
üsttekinde YEÞÝL üstü olacak gibiyiz... bu grafik okumasýnda, yeþil üstü ''ÞORTLARI KAPA...bi dene bile býrakma '' demektir.
ama alttaki grafik, çizdiðim gibi devam edecek ve SAT dahada güçlenecek... güçlenmesi, çizgileri yukarý çeviremeden fiyatý hiç yukarý götüremeyeceði anlamýna gelmez (nitekim son 3 haftalýk barlara bakarsan % 15 bile yaptý, çizgilerin umrunda deðil )
SAT güçlendiði halde.. % 10 yukarý götürse, bu macd ETKÝLENMEZ... hala AÞAÐI gidecek sinyali verir
o yüzden, beyaz grafikte fiyat (üstteki çizgi yani trigger üstünde ise, DÝKKATLÝ olmak gerekir... çoklu tepeleri yapmaya çalýþýr)
bunu unutmamak lazým...
ez cümle : bu grafikler çok kolay deðil... ben yýllarca izledim... 1000 türlü hareketleri var... ''geçenlerde böyleyken böyle yapmýþtý, þimdide benziyor öyle yapar... '' diye BENZETME çalýþmaz çoðu zaman
þort üçün yeþikýrmýzý çizgili grafik ideal... ama macd grafiði hiç ideal deðil... onunla ÞORT olunmaz, çünkü tam 50 kere çoklu tepe yapar
macd'lý grafik long üçün süper... misal yeþil-kýrmýzýlýda yeþil altýna gelse ''long kapa '' sinyalidir... ama macd'lýda al sinyali bozulmaz... tut devam eder
umarým anlatabildim
beyaz grafiðin en büyük ARTISI þudur.
sert hareketlerde, dip ve tepeyi gösterir... erken buldurur... çizgi her zaman destek veya direnç ihtimali taþýr
diðerinde ise böyle olur :
sert dip ve tepeler mutlaka çizgilerin DIÞINDA oluþur... o yüzden buradan dip veya tepe bilemezsin... çizgi altýna veya üstüne geçmediði için sinyal hala deðiþmemiþtir.
misal tuttuðum barda fiyat 84000... yeþil 84800.. burada eðer terste yakalandýysan, hala çok güçlü SAT sinyali altýnda kalmýþsýndýr... baþka bir grafiðin yoksa örneðin... þortu kaptayýmmý zararýna diye çok sýkýþýrsýn
veya yeni long için 84800'ü geçmesini beklemen lazým... oda % 1 yukarý maliyet demektir.
ammaaa... ikili dip veya tepeden poz vuracaksan, bu yeþil kýrmýzýlý grafik... çok GARANTÝLÝDÝR... yeþil stoplu (kesin stop ) kýrmýzýdan poz açarsan, garantili iþlemdir, iyi para verir
ez cümle : bunlara güvenip poz açmadan... uzun süre bir izle... hareketlerini ezberle
örnek :
bu daha düþen trend direncini geçmedi... buradan geri aþaðý basma ihtimalimde var derken
DÝPNOT: bunda þu vardýr... çizgiyi geçtiðin an MECBURÝYET baþlar...direk kendini mecbur býrakýrsýn
yeþili geçtiysen kýrmýzýya kadar almaya mecbursundur artýk ... o yüzden kýrmýzýya kadar götüremeyeceksen, yeþili hiç zorlamayacaksýn.. adamýn götünü keserler(gecenin bu saatinde 85500 de ne iþin var )
ayrýca kýrmýzý bile yetmez...kýrmýzýnýn üzerine de koyman lazým
diðeri...
1000 pips verdi.. dipten
![]()
Yer Ýmleri