dýþarda idim... 86'dan 85'lere geldi... telefondan bakýyordum
yemeði yiyeyimde bi geçeyim pc baþýna dedim...
ben yemeði yiyene kadar geldimki 89olmuþ
benim al bölgesine kafa uzattý (88.5 üstü) ama bar açýk tabi daha - tedbirli pozitifiz
93.5+- oralara uzanabilir mi bakalým. hala V çýkýyor olabiliriz, o olasýlýk var![]()
pardon, geçen de yazmýþtým, anlaþýlmayan bi terim uydurduysam ... V çýkmak dediðim, düþüþün en hýzlý derin kýsmýný fazla alým fýrsatý vermden dümdüz hýzla geri alma kafasý. öyle olur demiyorum, olasýlýk var, öyle gidiyor. yoksa büyük kýrýða büyük bir pull back de olabilr tabi.
bakmýyordum, anca 89'dan aldým longu.
sabah ucuzdan açtým aslýnda ama iki göstergeyi de terse döndürdü, kapattým, sonra fýrlamýþ![]()
Tarihi Likidasyonlar: Milyar Dolarlar Tasfiye Oldu
Kripto para piyasasýnda son bir haftada yaþanan sert düþüþ, yatýrýmcýlarý paniðe sürükledi. Bitcoin’in 78.258 dolara kadar gerilemesiyle birlikte toplam 4,37 milyar dolarlýk likidasyon gerçekleþti. Ethereum, Solana ve XRP gibi büyük kripto varlýklarý da bu çöküþten nasibini aldý ve piyasadan milyarlarca dolar silindi. Yaklaþýk 350 binden fazla yatýrýmcý pozisyonlarýnýn tasfiye edilmesiyle zarar etti.
Piyasa uzmanlarý, bu çöküþte Bitcoin ETF’lerinden çýkan büyük miktardaki fonlarýn etkili olduðunu belirtiyor. Son beþ günde toplam 1,1 milyar dolarlýk Bitcoin ETF çýkýþý yaþandý. Kurumsal yatýrýmcýlarýn BTC varlýklarýný azaltmasý, fiyatýn hýzla aþaðý yönlü hareket etmesine neden oldu. Bu durum, vadeli iþlemlerde yüksek kaldýraç kullanan yatýrýmcýlarý zor duruma sokarak likidasyonlarý tetikledi.
Öte yandan, piyasadaki sert düþüþle birlikte Bybit’in kýsa süre önce yaþadýðý 1,4 milyar dolarlýk hack saldýrýsý da dikkatleri üzerine çekiyor. Güven kaybý yaþayan borsa, fonlarýný korumak amacýyla varlýklarýný elden çýkarýyor olabilir. Benzer þekilde Binance’in de son günlerde yüksek miktarda Ethereum ve Solana sattýðý belirtiliyor. Yatýrýmcýlar, bu satýþlarýn piyasada kasýtlý olarak oynaklýðý artýrmak için yapýldýðýný düþünüyor.
Bitcoin’in 88.000 dolar seviyesine tekrardan ulaþamamasý halinde daha büyük kayýplar yaþanabileceði konuþuluyor. Kimi yatýrýmcýlar, BTC tarafýnda satýþ baskýsýnýn artacaðýný öngörüyor. Ancak bazý yatýrýmcýlar ise bu tür çöküþlerin uzun vadede büyük rallilerden önce yaþandýðýný ve panik satýþlarý yapýlmamasý gerektiðini düþünüyor.
https://www.doviz.com/yorum/kripto-p...rt-2025/764335
16.07.2024 - 10.12.2024
Yer Ýmleri