bana didiysen ...
evet abicim herkes kendi ranzasýnda yatsýn bundan sonna
diðer konu boþ geyik yaw. söylediklerimin bir kýsmýný hatýrlayacaðýný bilsem daha sýk yazardým ama hatýrýn kýrýlmasýn son kez :
öncelikle > ben özellikle bitcoin savunucusu bir adam deðilim.
bitcoinden para yapan bir traderým. beni sadece genel risk anlamýnda hafifçe ilgilendiriyor ve tu kakacýlarýn onda biri kadar riskli bulmuyorum
henüz. o tür muhabbete de fena karným tok, para kazanmakla uðraþýyorum.
1. zaten birçok yatýrým aracý ve fiat paranýn ponzilerle ciddi benzerlikleri vardýr. çoðunun emisyonlarý sýnýrsýzdýr ya da sýnýrsýzlaþtýrmak birilerinin he demesine bakar. oralara giden her kuruþa kayýtsýz þartsýz kefil olan birileri filan da yoktur. varmýþ gibi düþünülür > yok - tur. banka batarsa bütün paraný nah alýrsýn. 300,000 TLya alabildiðin evi az sonna 3,000,000 TLya alamadýðýnda yanýnda kimseyi bulamazsýn vs vs. ponzi muhabbeti tanýmadýðýn bir kadýn için "o kadýn ******" demek gibi birþey.
2. birþeyin deðerinin çok artmýþ olmasýný o þeyin bir sorunu olarak görmek, saðlýklý bir piyasa yaklaþýmý deðil bence. birgün haklý çýkabilirsin ama ciddi bir paradigma deðiþikliðini, ilgili girdiyi ve uyumlanmayý kaçýrýyor da olabilirsin. yeni birþey için "ben takýlmýyorum çünkü kaka, çünkü çok yükseldi" muhabbetleri bol bulunan ve fazla kaptýrýldýðýnda piyasalarda yoksul kalmaya da yol açabilecek muhabbetler sonuçta.
en baþta sýnýrlý emisyon durumu deðiþmedikçe (sýnýrlý ponzi olmaz!), yine özellikle bir yan ürün olarak ortaya çýkan usd eþlenikleri (usdt, usdc vs) üzerinden ciddi bir bunalým yaratýlmadýkça btc bir sürü yatýrým aracýndan evla bana göre
þu an. deðerindeki deðiþim de bunun kanýtý ... diye düþünmeyi tercih ederim ben.
bugünkü þartlarda. herþeyde olduðu gibi reel geliþmeler paralelinde fikrim deðiþebilir.
bana böyle þeyler deyeceen zaman bu mesacý bul oku, üstüne gel konuþalým

hatta tercihen bi daa konuþmayalým

Yer Ýmleri