Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 339/387 ÝlkÝlk ... 239289329337338339340341349 ... SonSon
Arama sonucu : 3094 madde; 2,705 - 2,712 arasý.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ.

1. Hay senin yapay zekaný …. Kopyala yapýþtýr 1 gr bilgin yok

2. Sayýn carizma

baþtan unutmadan söyliyeyim lütfen sen bir daha þiir yazma beni edebiyattan þiirden þairden soðutma bu bir

sen burada doðru verileri paylaþýyorsun ancak bazý gerçekleri anlatmýyorsun þirketin bu hale gelmesini sadece yatýrýmlarla açýklamaya kalkýþýyorsun buda sende sahtecilik hissi uyandýrýyor baþka þirketlerde hem yatýrým yapýp hemde aslanlar gibi kar yazýyor ha batan yokmu oda var
    ancak biz kontrolmatiðe baktýðýmýzda konjöktürel bir dazavantaj dönemine girdiðimizi defalarca ben yazdým sen bunu hep sakladýn oysa makro ekonomi içindeydi herkes makro ekonominin belini faizle kýrdýlar iþte tam burada mesele
    bunu öngörebilip ona göre adým atýlmalýydý yönetimin hatasý bu sen sadece övünme yazýlarý yazdýn buda insanlarý gerdi zaten kayýptaydýlar tuz biber oldun mesela dokuz ay sonra geçten geç verilen kuþa çevrilmiþ bedelli olayýndan hiç bahsetmedin kurumlarýn hantallýðýndan hiç bahsetmedin
    ancak buna raðmen þiir hariç uzunca yazýlarýný gene yaz daha doðrusu ne yazarsan yaz ancak buradaki insanlarý anlayarak yaz

son olarak kendi görüþümü belirteyim yönetim hatalarýný anladý son yapýlan agresif hisse satýþýyla durumu toparladý ,kötünün kötüsü günler bana göre geride kaldý olanlar oldu her þirket zarar açýklayabilir önemli olan bunu karlý günlere çevirmektir ben inanýyorumki o karlý günleri göreceðiz ancak biraz sabýrlý olmamýz gerekecek ,zaten o karlý günlere ulaþmak içindi bunca borca harca girmek kendi düþüncemdir enseyi karartýp elimizdekileri öfkeyle zararla çýkarmak doðru olmayabilir o nedenle ben hisselerime sahip çýkýp bekleyeceðim

böyle yazýlar yazýncada ya Saminin adamý diye yada carizmanýn baþka nicki diye yaftalanýyoruz olsun canýnýz sað olsun ben Smiyi tanýrým bir kaç defa yüz yüze görüþüp konuþtum uzunca sorularýmý sordum samimi bir þekilde cevaplarýmý aldým ancak carizmayý inanýn hiç tanýmam ancak þriketten birisi olduðuna inanýyorum bu kadar detay bilgileri hiç bir yatýrýmcý paylaþamaz

3. Ýþ opex capex deðil zaten yatýrým bir kaç sene önce bitmeliydi bu durumda Hektaþ orta Asya yatýrýmý gibi bitmiyor nakit akýþý kötü hisse satýp þirketi fonluyor taþýma su , borç salmalý bit Þitket için en kötü þey yatýrýmlarý azaltma düþen favök vs kont durumu iyi deðil sami 5.5 milyarý da kredi borcunda olsa zaten topu atmýþ olucaktý , dediðim gibi genel kurulda sizin bedelli istemeniz gerekli baþka kurtuluþ þansý yok finansman giderinin 1/4 kadar favök üretimi ile biþey olmaz , SPK maalesef bedelli sermayeye bu ara pek sýcak bekmýyor SPK ilan edip kýsa zamanda iyi bir bedelli 200 milyon usd civari ile þirketi normalleþtirmeleri gerekir , bu yapýlarsa bende aranýzda olurum net

4.  Alýntý Originally Posted by tarik1234 Yazýyý Oku
    Ýþ opex capex deðil zaten yatýrým bir kaç sene önce bitmeliydi bu durumda Hektaþ orta Asya yatýrýmý gibi bitmiyor nakit akýþý kötü hisse satýp þirketi fonluyor taþýma su , borç salmalý bit Þitket için en kötü þey yatýrýmlarý azaltma düþen favök vs kont durumu iyi deðil sami 5.5 milyarý da kredi borcunda olsa zaten topu atmýþ olucaktý , dediðim gibi genel kurulda sizin bedelli istemeniz gerekli baþka kurtuluþ þansý yok finansman giderinin 1/4 kadar favök üretimi ile biþey olmaz , SPK maalesef bedelli sermayeye bu ara pek sýcak bekmýyor SPK ilan edip kýsa zamanda iyi bir bedelli 200 milyon usd civari ile þirketi normalleþtirmeleri gerekir , bu yapýlarsa bende aranýzda olurum net

Sayýn tarik1234

bu yazdýklarýma inanýn üç yýl önceki genel kurulda Saminin kendisine yüzde iki yüz üçyüz bedelli yapýn dedim isterseniz oylamaya sunun herkes seve seve evet diyecek dedim genel kurul baþlamadan 25 30 kadar yatýrýmcý salonda ayak üstü sohbet ederken
    ki o zaman herke kontrolmatiðin peþindeydi fiyat üçlü rakamlardaydý ,ve faiz belasý baþlamamýþtý yani daha nas ilan edilmemiþti kolay olmasada çok zor günlerde deðildi ancak nas milleti yasa soktu halende debeleniyoruz her kesim olarak çalan çýrpanlar hariç
    Sami bey o zaman ne dedi biliyorumusunuz biz yatýrýmcýmýzý üzmek istemiyoruz kendi bünyemizde yatýrýmlarý büyütme taraftarýyýz hatta temettü vereceðiz dedi verdilerde ama neye yarar üç beþ kuruþ
    o zaman bedelli yapýlsaydý bu sorunlarýn belkide çoðu yaþanmazdý , þimdi siz bedelli diyorsunuz size yüzde yüz katýlýyorum ve bende istiyorum ancak SPK hem hantal hemde vereceðini sanmýyorum daha fazla birþey söyleyip suçlu duruma düþmek istemiyorum bu SPK kurallarý ve anlayýþýyla sadece kontrolmatik deðil bir çok þirket zorda ,ayný SPK yýllardýr zarar açýklayan bir kaç þirketin bedelli isteðini en kýsa sürede onaylýyor örnek ihlas holding yani mesele uzun yüzde üçyüz bedelli yüzde yüze neden nasýl niçin çevrildi sizce verseydi SPK.vermeyen den verim bekliyoruz sizmi onaylamadýnýz benmi onaylamadým kim onaylamadý %300 bedelliyi sorun birazda burada

carizma bu konulara hiç girmiyor neden acaba dediðim gib büyük bir ihtimal þirketten biri hal öyle oluncada spk dan tüm þirketlerin ödü kopuyor adýný bile sohbatte aðýzlarýna almak istemiyorlar ,carizmayada sadece gelecek öngörülerini yazmak kalýyor oda kayýptaki insanlarý çileden çýkarýyor yazdýklarýnýn çoðunuda yatýrýmcýlar olarak biz biliyoruz
    Son düzenleme : nevriz; 18-02-2026 saat: 10:34.

5. Cerizma azýcýk þerefin varsa biraz utanç duyarsýn.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

6. þirketin bedelli yapma ihtiyacý yok. piyasaya verilecek her hisse artýk çok deðerli. yakýnda farkýna varýrsýnýz.

7. Mcfly Robot Teknolojileri A.Þ.
    þu anda erken büyüme / yatýrým fazýnda ve finansal olarak henüz anlamlý katký üretme aþamasýna geçmemiþ durumda. Bu þirket, ana ortak Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ. tarafýndan %75 oranýnda sahip olunan bir iþtirak olup 150 milyon TL sermaye ile kurulmuþ ve 2025 sonu itibarýyla 96 personele ulaþmýþ. Personel artýþý (84 → 96) faaliyetlerin ölçeklenmeye baþladýðýný gösteriyor ancak finansal performans henüz ticari olgunluk aþamasýna ulaþmadýðýný açýk þekilde ortaya koyuyor.

Segment raporlamasýna bakýldýðýnda 2025 yýlýnda Robot Teknoloji segmentinin hasýlatý sadece 13,7 milyon TL seviyesinde. Buna karþýlýk satýþ maliyetleri 26,9 milyon TL olduðu için segment −13,2 milyon TL brüt zarar üretmiþ. 2024 yýlýnda ise robot segmentinde 32 milyon TL ciro ve 13,8 milyon TL brüt kâr vardý. Yani 2025’te gelir düþmüþ ve kârlýlýk negatife dönmüþ. Bu durum genellikle þu iki sebepten biriyle olur: ürün geliþtirme maliyetlerinin satýþtan hýzlý artmasý veya proje teslim zamanlamasý nedeniyle gelir kaymasýnýn yaþanmasý. Büyük olasýlýkla her ikisi birlikte etkili.

En kritik finansal veri yatýrým teþvik belgesi. McFly için 29.12.2022 tarihli teþvik kapsamýnda 2,254 milyar TL sabit yatýrým tutarý öngörülmüþ. Bu çok önemli çünkü þirketin henüz küçük ciroya raðmen çok büyük ölçekli üretim altyapýsý kurmayý planladýðýný gösteriyor. Yani finansal büyüklük ile mevcut satýþ arasýnda ciddi bir zaman farký (investment lag) var. Bu nedenle bugünkü zararlar yapýsal baþarýsýzlýk deðil, yatýrým döngüsünün doðal sonucu olarak yorumlanmalý.

Duran varlýk notlarýnda görülen net defter deðerinin yaklaþýk 510 milyon TL’den 883 milyon TL seviyesine yükselmesi de robot yatýrýmlarýnýn bilanço üzerinde büyüdüðünü doðruluyor. Bu, fabrikanýn ve ekipmanlarýn kurulmaya devam ettiðini gösterir. Ancak bu büyüme ayný zamanda amortisman ve finansman gideri baskýsýnýn ilerleyen yýllarda artabileceði anlamýna da gelir.

Finansal açýdan en önemli çýkarým þu: McFly þu anda gelir üreten bir iþ kolu deðil, sermaye tüketen bir teknoloji yatýrýmý. Kýsa vadede kâra katký beklemek gerçekçi deðil. Ancak yatýrým tamamlanýp seri satýþ baþlarsa ölçeklenebilir marj nedeniyle grup kârlýlýðýna etkisi orantýsýz büyük olabilir. Robotik iþ modellerinde tipik olarak ilk yýllar zarar, sonra hýzlý marj sýçramasý görülür.

Risk tarafýnda üç önemli nokta var. Birincisi satýþ hacmi riski: 2,25 milyar TL yatýrýmýn geri dönüþü için ciddi adet satýþý gerekir. Ýkincisi finansman riski: grup zaten yüksek borç döneminden geçtiði için bu yatýrýmýn kredi yükü baský yaratabilir. Üçüncüsü pazar riski: robot ürününün rekabet gücü ve fiyatlandýrma baþarýsý kritik olacak.

Pozitif taraf ise þu: teþvik belgesi olmasý vergi avantajý ve finansman kolaylýðý saðlar, personel artýþý operasyonel ilerleme olduðunu gösterir ve segment raporlamasýnda ayrý gösterilmesi þirketin bu alaný stratejik gördüðünü kanýtlar.

Özet finansal durum:
    McFly þu anda yüksek yatýrým – düþük gelir – geçici zarar fazýnda. Ticari kýrýlma noktasý seri satýþlarýn baþlamasý olacak. Bu gerçekleþirse 2027–2028 döneminde grup finansallarýna anlamlý katký potansiyeli var

8. Üç Yýldýz Antimon Madencilik A.Þ.
    henüz erken operasyon / yatýrým geliþtirme aþamasýnda ve finansal katkýsý sýnýrlý, fakat bilanço üzerinde stratejik büyüklüðü yüksek bir iþtirak konumunda.

Öncelikle yapý: Ana þirket Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ., 01.08.2023 itibarýyla Üç Yýldýz’ýn %50,1 hissesini satýn alarak kontrol gücünü elde etmiþ. Satýn alma sonrasýnda 859,3 milyon TL þerefiye (goodwill) muhasebeleþtirilmiþ. Bu rakam önemli çünkü satýn alma bedelinin ciddi kýsmýnýn gelecekte beklenen deðer artýþýna baðlandýðýný gösteriyor; yani finansal baþarý henüz gerçekleþmemiþ, beklenti satýn alýnmýþ durumda.

Operasyonel kapasite tarafýnda þirketin Kütahya Gedizde:

783 hektar antimon sahasý

Günlük 250 ton kapasiteli flotasyon hattý

Yýllýk 75.000 ton cevher iþleme kapasitesi

Yýllýk 1.500 ton antimon trioksit + 1.000 ton antimon metal kapasitesi

bulunuyor. Ayrýca kurþun-çinko-bakýr için yýllýk 200.000 ton run-of-mine kapasite planý var ve bunun kurulumunun devam ettiði belirtilmiþ. Bu ifade kritik: tesislerin tamamý henüz tam üretim fazýnda deðil.

Personel sayýsýnýn 17den 33e çýkmasý da operasyon hazýrlýk aþamasýnýn sürdüðünü gösteriyor.

Finansal açýdan en önemli çýkarým þu: Üç Yýldýz þu an tam ticari üretim aþamasýna geçmemiþ. Bu nedenle:

Ciro katkýsý düþük veya sýnýrlý

Kârlýlýk belirgin deðil

Yatýrým harcamalarý devam ediyor

Bu tip madencilik yatýrýmlarýnda tipik döngü þu þekilde olur: önce ruhsat + tesis + altyapý CAPEX, sonra üretim ramp-up, ardýndan nakit üretimi. Üç Yýldýz büyük olasýlýkla ikinci aþamaya (ramp-up) geçiþ döneminde.

Risk tarafý: satýn alma sýrasýnda oluþan 859 milyon TL goodwill ileride deðer düþüklüðü testine tabi tutulacak. Eðer üretim ve satýþ beklentileri gerçekleþmezse bilançoda deðer düþüklüðü zararý yazýlabilir. Bu yatýrýmýn finansal baþarýsý bu nedenle kritik.

Pozitif taraf: Antimon stratejik bir metal. Enerji depolama, savunma, alaþým ve kimya sektörlerinde kullanýlýyor. Eðer üretim planlanan kapasiteye ulaþýrsa, bu iþtirak grup için yüksek marjlý hammadde kaynaðý olabilir ve özellikle batarya tarafýyla dikey entegrasyon avantajý yaratýr.

Özet finansal durum:
    Üç Yýldýz þu anda yüksek potansiyel düþük mevcut katký yatýrým aþamasý profilinde. Kýrýlma noktasý tesislerin tam devreye girip satýþ hacminin baþlamasý olacak. Bu gerçekleþirse 2026-2027 döneminde finansallara etkisi hissedilmeye baþlanabilir.

Sayfa 339/387 ÝlkÝlk ... 239289329337338339340341349 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •