Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
108,90 10% 7,88 Mn 89,10 / 108,90
446,00 9.99% 278,80 Mn 401,25 / 446,00
18,07 9.98% 18,74 Mn 16,25 / 18,07
21,92 9.98% 322,34 Mn 19,80 / 21,92
13,13 9.97% 693,44 Mn 11,87 / 13,13
39,30 -9.99% 10,58 Mn 39,30 / 39,30
108,40 -9.97% 3,47 Mn 108,40 / 120,40
107,60 -9.96% 483,18 Mn 107,60 / 122,90
29,50 -9.23% 704,61 Mn 29,42 / 32,64
316,50 -8.66% 52,88 Mn 312,00 / 346,50
347,75 3.19% 27,53 Mr 337,25 / 351,25
17,91 -1.32% 11,99 Mr 17,77 / 18,21
302,25 0.25% 11,46 Mr 298,50 / 304,00
218,10 0.28% 10,88 Mr 216,70 / 221,50
88,70 -2.69% 10,67 Mr 88,45 / 91,70
21,90 1.77% 3,36 Mr 21,48 / 23,28
181,90 0.61% 9,16 Mr 178,40 / 189,10
707,50 0.86% 6,04 Mr 698,50 / 714,00
113,80 -0.18% 920,19 Mn 112,80 / 115,50
132,40 0.84% 558,54 Mn 128,80 / 132,50
35,96 0.17% 575,70 Mn 35,42 / 37,56
11,18 0.27% 192,34 Mn 11,01 / 11,19
71,70 -1.1% 342,61 Mn 71,00 / 73,20

%0 Faizle 75.000 TL'ye Kadar Kredi Fırsatı!

Sayfa 302/334 İlkİlk ... 202252292300301302303304312 ... SonSon
Arama sonucu : 2670 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Burada anlatılan "hikayeler" ve Sami'nin olayı şuna benziyor;

Hani sormuşlar horoza...:
    -"Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkar?"

Horoz:
    “Ben koyar geçerim gerisine karışmam" demiş...

Sadece (endeksin yukarı gittiği), 5 Ocak 2026 tarihinde bu yana bile kayıp -%15.
    Dipler tutmadı elde 2022 den gelen tepeler var.
    Birileri de "biz..." diye masal anlatıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    KONTROLMATİK NEDEN BU KADAR DÜŞTÜ SORUSUNA KARŞI TAHMİNİM (GEÇMİŞ BİR ÇOK ŞİRKETTE YAŞANAN TECRÜBELER NEDENİYLE )

DEVLER ve DEVELER

Şirket bilindiği üzere son bir ayda çok yüklü malı büyük yatırımcılara ve aracı kurumlara sattı hemde bu günkü fiyatın üstünde birde rüçhan kullanımından kalan 2 milyondan fazla hissede üç spekülatör tarafından alındı şimdi Türk yatırımcısının şeytanın aklına gelmeyecek borsa numarasını anlatayım bence kağıt bu yüzden fazlasıyla düştü

alınan bu yüksek lotlu hisseler çeşitli gruplar tarafından alındı ,bunlar ellerindeki bu mallarla kağıda baskı kurmaya başladılar neden amaçları neydi ? şuydu kağıdı daha düşürerek daha aşağıdan almak aradaki arbitrajdan faydalanmak çünkü ellerinde yeterince baskı yapacak kadar mallar vardı. yani bildiğiniz şark kurnazlığı başka bir deyişle hırslı kumarbazlık.
    bununlada yetinmeyip ellerinde olmayan mallarıda açığa satışa koydular (bu yargıya nereden vardınız derseniz çalıştığım aracı kurum benden temerrüte düşen adamlar için borç kontr hissesi için verirmisin dediler bir kaç kez evet üçbeş kuruş kazanacaktım ama vermedim )

bu devler deve güreşine başlamışlardı birilerinin kolu kırılacaktı bu bilek güreşi yüksek hacimlerle günlerce sürdü ve giderek yerini sakinliğe bırakmaya başladı çünkü büyük kzançlarla büyük kayıplar sonunda durup dinlenmeye geçtiler kağıttaki düşüşte beraberinde durulmaya başladı . aynı olay SASA hissesinde yaşandı ve şu anda yaşanıyor

devler deve gibi güreşince arada bizim gibi küçük yatırımcı maalesef ezildi ,büyük balık küçük balığı yutar misali bir taraf galip gelecek diğerini yok edecek ancak bunlar büyük para babaları burada kaybettiklerini başka kağıtta telafi ederler çünkü ellerinde çok büyük paralar var olan bizlere oldu ,bu kumarbazlar bir çok kağıtta böylesi işlemler yaparlar
    buna göz yuman SPK hatalıdır derhal açığa satışı yasaklamaları lazım .burada yabancılarda sıcak parayla girip vurgun yapıyor ve bizleri soyup paramızı dışarı çıkarıyor bu yıllardı sürüyor neymiş yabancı yatırım yapıyormuş bunlar mal üretecek işletme kurmuyorki istihdam yaratsın ,para zoruyla vurgun yapıyor ve çıkıyor sonra başka bir hisse sonra yine başka hisse

kontr da artık oyunun sonuna gelindiğini düşünüyorum çünkü vurgun yapıldı küçük yatırımcıda bu arada ürkütülerek ellerindekiler ne yazık ki büyük oarnda alındı ,bundan sonra toparlanma başar düşüncesindeyim ,çünkü artık altın değerindeki şirketin çürük teneke fiyatına düştüğünü herkes görmekte
    Peki sirket yonetimi niye suskun, hic bir bilgilendirme yok, neden?

3.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Peki sirket yonetimi niye suskun, hic bir bilgilendirme yok, neden?
    Ne desin istersiniz onuda belirtirseniz iyi olur, şirket zaten oyunun dışına itilmiş durumda çünkü kağıt yüklü satışlarla ve bedelli sermaye artışıyla yeterince sulandı ,bu soruyu yatırımcı ilişkilerine sormanız daha yerinde olur eğer bir bilgi alabilirseniz bizimlede paylaşırsanız memnun oluruz ,ben sadece kendi görüşümü belirttim düşüş konusunda ,ayrıca sizin kadar şirketin olumlu ve doğru haberler vermesini bende çok arzu ediyorum

4.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    KONTROLMATİK NEDEN BU KADAR DÜŞTÜ SORUSUNA KARŞI TAHMİNİM (GEÇMİŞ BİR ÇOK ŞİRKETTE YAŞANAN TECRÜBELER NEDENİYLE )

DEVLER ve DEVELER

Şirket bilindiği üzere son bir ayda çok yüklü malı büyük yatırımcılara ve aracı kurumlara sattı hemde bu günkü fiyatın üstünde birde rüçhan kullanımından kalan 2 milyondan fazla hissede üç spekülatör tarafından alındı şimdi Türk yatırımcısının şeytanın aklına gelmeyecek borsa numarasını anlatayım bence kağıt bu yüzden fazlasıyla düştü

alınan bu yüksek lotlu hisseler çeşitli gruplar tarafından alındı ,bunlar ellerindeki bu mallarla kağıda baskı kurmaya başladılar neden amaçları neydi ? şuydu kağıdı daha düşürerek daha aşağıdan almak aradaki arbitrajdan faydalanmak çünkü ellerinde yeterince baskı yapacak kadar mallar vardı. yani bildiğiniz şark kurnazlığı başka bir deyişle hırslı kumarbazlık.
    bununlada yetinmeyip ellerinde olmayan mallarıda açığa satışa koydular (bu yargıya nereden vardınız derseniz çalıştığım aracı kurum benden temerrüte düşen adamlar için borç kontr hissesi için verirmisin dediler bir kaç kez evet üçbeş kuruş kazanacaktım ama vermedim )

bu devler deve güreşine başlamışlardı birilerinin kolu kırılacaktı bu bilek güreşi yüksek hacimlerle günlerce sürdü ve giderek yerini sakinliğe bırakmaya başladı çünkü büyük kzançlarla büyük kayıplar sonunda durup dinlenmeye geçtiler kağıttaki düşüşte beraberinde durulmaya başladı . aynı olay SASA hissesinde yaşandı ve şu anda yaşanıyor

devler deve gibi güreşince arada bizim gibi küçük yatırımcı maalesef ezildi ,büyük balık küçük balığı yutar misali bir taraf galip gelecek diğerini yok edecek ancak bunlar büyük para babaları burada kaybettiklerini başka kağıtta telafi ederler çünkü ellerinde çok büyük paralar var olan bizlere oldu ,bu kumarbazlar bir çok kağıtta böylesi işlemler yaparlar
    buna göz yuman SPK hatalıdır derhal açığa satışı yasaklamaları lazım .burada yabancılarda sıcak parayla girip vurgun yapıyor ve bizleri soyup paramızı dışarı çıkarıyor bu yıllardı sürüyor neymiş yabancı yatırım yapıyormuş bunlar mal üretecek işletme kurmuyorki istihdam yaratsın ,para zoruyla vurgun yapıyor ve çıkıyor sonra başka bir hisse sonra yine başka hisse

kontr da artık oyunun sonuna gelindiğini düşünüyorum çünkü vurgun yapıldı küçük yatırımcıda bu arada ürkütülerek ellerindekiler ne yazık ki büyük oarnda alındı ,bundan sonra toparlanma başar düşüncesindeyim ,çünkü artık altın değerindeki şirketin çürük teneke fiyatına düştüğünü herkes görmekte
    İnşallah dediğiniz gibi sonuna gelinmiştir ve birileri mal toplamaya başlar. Ve inşallah Sami sadece yeteneksiz yada şanssız olduğu için buralara gelmisizdir. Sahtekar olduğu senaryoya inanmak istemiyorum ki bu çok yoğun şekilde konuşuluyor sosyal medyada ..

5. Atatürk ne kadar ileri görüşlü bir insanmış ,istikbal göklerdedir demiş

az önce haberlerde izledim İran ülke genelinde internet erişimini durdurmuş akıllarınca bu yolla göstericiler arasında etkileşimi ve iletişimi koparacaklar.
    ABD elon musk un starlink hattıyla iranda yayına başladı artık savaşlarda teknoloji kimdeyse büyük orduda odur , kontrolmatiğin Plan S projesini küçümseyenler hatta yabacılarla işbirliği yapılarak önünün kesildiğine zaman zaman şahit olduk çünkü kontrolmatik uzaya ilk gönderdikleri uydunun üzerine şunu yazmışlardı
    (İSTİKBAL GÖKLERDEDİR . M.KEMAL ATATÜRK )

Bu tamamen yerli uydu haberi bir çok gelişmiş ülkede manşet oldu bizde çok cılız ara haberlerde kibrit kutusu büyüklüğünde yer bulabildi oda tüm basında değil maalesef ,yabancı basın Türkler uyanıyor diye başlık atmışlardı bazı düşmanca tavır takınanlarda Türkler durdurulmalı dediler .
    artık şu ortaya çıktıki biz savaşa girsek ABD interneti kesse dız dımlak ortada kalacağız ,ancak şimdi bu açığı PLAN S giderebilecek ne kadar stratejik bir yatırımmış teşekkürler Sami ASLANHAN teşekkürler Ömer ÜNSALAN teşekkürler kontrolmatiğin tüm emekçileri sağ oolun dağ olun

6.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    Atatürk ne kadar ileri görüşlü bir insanmış ,istikbal göklerdedir demiş

az önce haberlerde izledim İran ülke genelinde internet erişimini durdurmuş akıllarınca bu yolla göstericiler arasında etkileşimi ve iletişimi koparacaklar.
    ABD elon musk un starlink hattıyla iranda yayına başladı artık savaşlarda teknoloji kimdeyse büyük orduda odur , kontrolmatiğin Plan S projesini küçümseyenler hatta yabacılarla işbirliği yapılarak önünün kesildiğine zaman zaman şahit olduk çünkü kontrolmatik uzaya ilk gönderdikleri uydunun üzerine şunu yazmışlardı
    (İSTİKBAL GÖKLERDEDİR . M.KEMAL ATATÜRK )

Bu tamamen yerli uydu haberi bir çok gelişmiş ülkede manşet oldu bizde çok cılız ara haberlerde kibrit kutusu büyüklüğünde yer bulabildi oda tüm basında değil maalesef ,yabanı basın Türkler uyanıyor diye başlık atmışlardı bazı düşmanca tavır takınanlarda Türkler durdurulmalı dediler .
    artık şu ortaya çıktıki biz savaşa girsek ABD interneti kesse dız dımlak ortada kalacağız ,ancak şimdi bu açığı PLAN S giderebilecek ne kadar stratejik bir yatırımmış teşekkürler Sami ASLANHAN teşekkürler Ömer ÜNSALAN teşekkürler kontrolmatiğin tüm emekçileri sağ oolun dağ olun
    Bu tam olarak doğru değil malesef. Plans in uyduları internet baglantisi için gerekli bant genişliğine sahip değil malesef. Yani şu aşamada statlink e alternatif değil ve ilerde de böyle bir plan yok diye biliyorum. Sadece iot cihaxlar için gerekli düşük seviye internet erişimi sağlayabilecek kapasitemiz olacak.
    Bir sayaç verisi okuyabilmek için 1024 byte yeterlidir. Yani 1024 adet rakam ve harf dusunun. Aynı anda 1000 sayacın verisini 1 mega byte ile okuyabilirsiniz ki 1 MP3 bile bunun 3 katidir. Demek istediğim çok küçük verilerle çok yüksek adette okuma yapabilirsiniz ki bizim odaklandığımiz alan da tam olarak budur.

İlerde geniş bant uydusu fırlatmaya karar verir isek durum değişir tabi..

Bu arada bizi kurtaracak da sanki pomega değil de plans olacak gibi hissediyorum. Ongorulu Sami nin bile bunun farkında olmadığına eminim.

7.  Alıntı Originally Posted by simsek.otuken Yazıyı Oku
    Bu tam olarak doğru değil malesef. Plans in uyduları internet baglantisi için gerekli bant genişliğine sahip değil malesef. Yani şu aşamada statlink e alternatif değil ve ilerde de böyle bir plan yok diye biliyorum. Sadece iot cihaxlar için gerekli düşük seviye internet erişimi sağlayabilecek kapasitemiz olacak.
    Bir sayaç verisi okuyabilmek için 1024 byte yeterlidir. Yani 1024 adet rakam ve harf dusunun. Aynı anda 1000 sayacın verisini 1 mega byte ile okuyabilirsiniz ki 1 MP3 bile bunun 3 katidir. Demek istediğim çok küçük verilerle çok yüksek adette okuma yapabilirsiniz ki bizim odaklandığımiz alan da tam olarak budur.

İlerde geniş bant uydusu fırlatmaya karar verir isek durum değişir tabi..

Bu arada bizi kurtaracak da sanki pomega değil de plans olacak gibi hissediyorum. Ongorulu Sami nin bile bunun farkında olmadığına eminim.

Bu daha başlangıç resmi açıklama yapmadıkları için benim bunu belirtmem doğru olmadığı gibi inandırıcıda olmaz ancak daha büyük teknolojik hamleleri için çaba ve çalışmalar peşinde olduklarını gözlemledim çünkü bu Sami Aslanhan hastalık derecesinde teknoloji yatırımı bağımlısı ,nasılki uyuşturucuya bulaşanlar gittikce dozajı artırıyor bu Sami aynı teknolojik yatırım manyağı denilebilir ,öbür ortağı Ömer ünsalanda aynı frekansta allah sonumuzu hayretsin

8. Kontrolmatik te yaşanan fiyat düşüşünü yalnızca büyüklerin oyunu ya da manipülasyon başlığı altında açıklamak, şirketin kendi finansal gerçeklerini ve piyasanın rasyonel reflekslerini göz ardı etmek olur. Hisse, son dönemde yoğun bedelli sermaye artırımı, artan borçluluk, 2026 ya yığılan anapara geri ödemeleri ve yüksek faiz ortamı gibi somut risklerle karşı karşıya kaldı. Bu faktörler, spekülasyondan bağımsız olarak, kurumsal yatırımcıların risk iştahını düşüren ve değerlemeyi aşağı çeken temel unsurlardır. Yani fiyat hareketinin önemli bir bölümü, bilançodaki baskının ve nakit akışı belirsizliğinin doğal bir sonucudur.

Ayrıca Kontrolmatik gibi büyük projeler alan, sermaye yoğun ve uzun vadeli iş döngüsüne sahip şirketlerde piyasa, gelecek potansiyelinden çok bugünkü finansal dayanıklılığa odaklanır. Plan-S, GIS üretimi, yurt içi ve yurt dışı ihaleler gibi stratejik hamleler uzun vadede değer yaratabilecek olsa da, bu yatırımlar kısa vadede nakit tüketir. Piyasanın, bu yatırımların henüz FAVÖK ve serbest nakit akışına güçlü biçimde yansımadığı bir dönemde temkinli davranması olağandır. Bu durum, hisse üzerinde baskı oluşmasını manipülasyon değil, fiyat keşfi süreci olarak okumayı gerektirir.

Son olarak, düşüşü tamamen açığa satış veya yabancı vurgunu gibi genellemelerle açıklamak, şirketin içsel risklerini ikinci plana iter ve yatırımcıyı yanlış bir güven duygusuna sürükler. Kontrolmatik özelinde esas mesele; şirket kötü mü?sorusu değil, şirket bu borç ve yatırım döngüsünü ne kadar sağlıklı finanse edebilecek? sorusudur. Bu soruya net ve sürdürülebilir bir cevap verilmeden, fiyatın aşağı gelmesi piyasa açısından irrasyonel değil; aksine temkinli bir pozisyonlamanın yansımasıdır.

16 uydu dan sonra hedef 40-50 uyduya ulaşmak.. yakın zamanda 25 aralıkta yapılan ticari anlaşma unıcorn olmanın ilk adımlarıdır.

her bir sensör 1-5 dolar..
    Son düzenleme : carizma; 14-01-2026 saat: 00:42.

Sayfa 302/334 İlkİlk ... 202252292300301302303304312 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •