Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Tesis Mühendislik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 15 Ocak 2026 tarihinde tekliflerini topladığı, "Kırka Lityum Karbonat Üretim Tesisi Yapımı" ihalesini sonuçlandırdı.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu ihaleyi 3.725.000.000 TL teklifi ile Unitek İnşaat-Sekoya Taahhüt iş ortaklığı kazandı. Kesinleşen ihale kararı, 17 Şubat 2026 tarihinde isteklilere tebliğ edildi. Yasal sürecin tamamlanmasından sonra sözleşme daveti yapılması bekleniyor.
Yaklaşık maliyeti 3.956.147.598 TL olarak belirlenen ihaleye 2 istekli teklif vermişti.
İhale, 400-1000 ton/yıl Lityum Karbonat Eşdeğeri (LKE) Lityum Bileşikleri Üretim Tesisi, yan ve yardımcı binaların inşası, söküm-yıkım işleri, her türlü makina-ekipman temini/imalatı ve montajı, proses ve tesisat borulama ve enstrümantasyon, izolasyon, elektrik-otomasyon işleri, demontaj, devreye alma, performans testleri ve eğitim konuları, geçici kabul onayı sonrası tüm makine-ekipmanı ile birlikte tam otomasyonda çalışır vaziyette idareye teslim işlerini kapsıyor.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri