ABD Enerji Bakanlýðý (DOE) politikalarý, enerji depolama alanýnda net bir ayrým yaratmaktadýr; güneþ destekli batarya projeleri, karbon nötr sistemler ve iklim odaklý depolama çözümleri kýsa vadede kaybeden konumunda iken, askeri bataryalar, þebeke stabilizasyonu ve veri merkezi (özellikle yapay zeka altyapýsý) enerji sistemleri kazanan kategorisinde yer almaktadýr. Bu çerçevede ONE ve Pomeganýn konumu, LFP teknolojisinin düþük maliyet ve güvenli kullaným avantajlarý, savunma uygulamalarýna uygunluk ve grid ölçeðinde sistem entegrasyonu potansiyeliyle, DOE politikalarýyla uyumlu alanlara düþmektedir; özellikle askeri üsler, enerji güvenliði ve kritik altyapý projeleri, ONEýn OTP ve LFP tabanlý çözümleri için doðrudan fýrsatlar sunmaktadýr. Ancak iþ modelinin hâlâ ticari olarak tam oturmamýþ olmasý, sipariþ pipeline ýnýn sýnýrlýlýðý ve Polatlý üretim tesisinin ABD teþviklerinden tam olarak yararlanamayabilme riski, orta vadede dikkat edilmesi gereken önemli zayýflýklarý oluþturmaktadýr. Savunma alanýnda, DOE ve National Nuclear Security Administration (NNSA) bütçelerinin artýþý, nükleer tesisler, askeri altyapý ve kritik enerji sistemlerinde yüksek güvenlikli batarya ihtiyacýný tetiklemekte ve ONE ýn çözümlerini stratejik bir boþluða yerleþtirmektedir. Bu baðlamda, kýsa vadede (2026-2027) projeler sýnýrlý hacimde çalýþabilir ve sipariþ belirsizliði devam edebilirken, orta ve uzun vadede ABDde üretim kapasitesine geçilmesi ve savunma kontratlarýnýn kazanýlmasý durumunda büyüme potansiyeli mevcuttur; aksi hâlde Polatlý tesisi ticari anlamda sýnýrlý kalacak ve üretim riski doðacaktýr. Özetle, DOE perspektifinden ONE Pomega giriþimi, yeþil enerji veya garanti ihracat hikâyesi deðil, jeopolitik enerji güvenliði ve kritik altyapý odaklý bir stratejik seçenek olarak deðerlendirilmelidir; bu iþ yalnýzca savunma ve kritik altyapý projelerine entegre edildiðinde anlamlý bir büyüme gösterebilir, aksi hâlde ticari batarya üretimi kapsamýnda sýnýrlý kalýr.
zaten doðru yerdeyiz. our next energy ile büyümeye devam

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri