Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,94 10% 554,13 Mn 5,30 / 5,94
11,00 10% 2,88 Mr 9,61 / 11,00
200,20 10% 213,35 Mn 180,00 / 200,20
33,66 10% 272,04 Mn 29,72 / 33,66
131,00 9.99% 403,84 Mn 122,00 / 131,00
94,05 -10% 362,16 Mn 94,05 / 103,90
1,80 -10% 6,29 Mn 1,80 / 1,80
13,69 -9.99% 708,09 Mn 13,69 / 14,41
45,78 -9.97% 2,44 Mr 45,78 / 47,68
13,12 -9.95% 1,82 Mr 13,12 / 15,80
297,25 0.08% 11,66 Mr 292,50 / 299,50
66,90 3.72% 11,19 Mr 63,45 / 67,40
368,00 1.38% 10,40 Mr 359,50 / 377,25
308,00 -2.84% 8,84 Mr 304,75 / 320,00
2,59 4.02% 8,65 Mr 2,50 / 2,62
20,30 -0.29% 677,04 Mn 19,73 / 20,54
308,00 -2.84% 8,84 Mr 304,75 / 320,00
377,25 0% 2,92 Mr 370,25 / 380,50
101,20 2.74% 425,37 Mn 95,70 / 101,80
103,20 -0.1% 162,51 Mn 101,40 / 103,90
33,18 2.72% 105,70 Mn 31,68 / 33,18
11,18 4.98% 422,61 Mn 10,51 / 11,23
79,15 -0.81% 298,12 Mn 78,00 / 79,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 423/431 ÝlkÝlk ... 323373413421422423424425 ... SonSon
Arama sonucu : 3444 madde; 3,377 - 3,384 arasý.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ.

1. Bu Carizma denen modele hukuki yaptýrýmlar uygulanmasý için SPK nezdinde baþvurular yapmayý ve sayfalar dolusu delil sunmayý düþünüyordum, ama baktým ki bizzat maðdur olanlarýn ortaya çýkýp kendi haklarýný savunmak için bile organize olmaya ve meydan okumaya niyeti yok, ben neden kendi zamanýmý bu iþe harcayayým diye vazgeçtim. Göstere göstere finansal iflasa doðru sürüklenen bir þirket için burada organize þekilde yüzlerce sayfalýk yazýlar yazarak avukatlýk yapan bir kiþiye karþý bile hukuki mücadele baþlatamayan maðdur (!) yatýrýmcý þapkayý önüne koyup kendisini sorgulamalý önce.
    "Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
    Clausewitz

2.  Alýntý Originally Posted by deva-i dert Yazýyý Oku
    Bu Carizma denen modele hukuki yaptýrýmlar uygulanmasý için SPK nezdinde baþvurular yapmayý ve sayfalar dolusu delil sunmayý düþünüyordum, ama baktým ki bizzat maðdur olanlarýn ortaya çýkýp kendi haklarýný savunmak için bile organize olmaya ve meydan okumaya niyeti yok, ben neden kendi zamanýmý bu iþe harcayayým diye vazgeçtim. Göstere göstere finansal iflasa doðru sürüklenen bir þirket için burada organize þekilde yüzlerce sayfalýk yazýlar yazarak avukatlýk yapan bir kiþiye karþý bile hukuki mücadele baþlatamayan maðdur (!) yatýrýmcý þapkayý önüne koyup kendisini sorgulamalý önce.
    sayýn deva-i dert sizi ret listemdem memnuniyetle çýkardým. yazmaya devam edeceðim. elbette son haftalardaki geliþmeler göz önününe alýndýðýnda deðiþiklikler olacak. saygýlar

3. 2025-2026 döneminde hýzlý þekilde kapasite artýrýmýna sebep olan geliþmeler oldu. bölümler halinde yazacaðým

1.bölüm

Ge vernova þirketi ile our next energy

Ge vernova þirketi ile our next energyGE Vernova ve Our Next Energy (ONE) þirketleri, Amerika Birleþik Devletleri'ndeki yenilenebilir enerji projelerinde kullanýlmak üzere yerli üretim lityum demir fosfat (LFP) batarya modülleri tedarik etmek amacýyla stratejik bir iþ birliði anlaþmasý (term sheet) imzalamýþtýr.Bu ortaklýðýn öne çýkan detaylarý ve saðladýðý stratejik avantajlar þu þekildedir:Ortaklýðýn Amacý ve KapsamýYerli Üretim Desteði: Our Next Energy (ONE), ABD'de (Michigan) ürettiði LFP batarya hücrelerini ve modüllerini GE Vernova'nýn "Solar & Storage Solutions" (Güneþ ve Depolama Çözümleri) iþ koluna tedarik edecektir.Temiz Enerji Geçiþi: Ortaklýk, ABD genelindeki büyük ölçekli enerji depolama sistemlerinin (BESS) yerli teknolojiyle güçlendirilmesini ve þebeke güvenilirliðinin artýrýlmasýný hedeflemektedir.Saðladýðý Avantajlar ve TeþviklerVergi Muafiyetleri: ABD'de üretilen bataryalarýn kullanýlmasý, GE Vernova ve müþterilerinin Enflasyonu Düþürme Yasasý (IRA) kapsamýnda sunulan yerli üretim teþviklerinden ve Yatýrým Vergi Kredilerinden (ITC) tam olarak yararlanmasýný saðlamaktadýr.Tedarik Zinciri Güvenliði: Küresel LFP batarya pazarýndaki dýþa baðýmlýlýðý (özellikle Çin) azaltarak, tamamen ABD merkezli ve güvenli bir tedarik zinciri oluþturulmasý amaçlanmaktadýr.Sürdürülebilirlik: LFP (Lityum Demir Fosfat) kimyasý, nikel ve kobalt gibi kritik malzemeleri içermediði için çevresel açýdan daha sürdürülebilir ve yangýn riskine karþý daha güvenli bir alternatif sunmaktadýr.

Þirketler Hakkýnda Kýsa Bilgi

GE Vernova: General Electric (GE) þirketinin enerji iþ kollarýnýn tek bir çatý altýnda birleþmesiyle oluþan, küresel ölçekte rüzgâr, gaz ve elektrifikasyon çözümleri sunan dev bir enerji þirketidir.

Our Next Energy (ONE): Enerji depolama sistemleri ve elektrikli araçlar için yenilikçi, güvenli ve uzun menzilli batarya teknolojileri geliþtiren ABD merkezli bir giriþimdir (startup).

4. 2. bölüm

Pomega Enerji Depolama Teknolojiler þirketi ile our next energy

Kontrolmatik Teknoloji'nin baðlý ortaklýðý Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, ABD merkezli batarya üreticisi Our Next Energy (ONE) ile Türkiye’de toplam 7 GWh kapasiteli Lityum Demir Fosfat (LFP) pil hücresi üretimi gerçekleþtirmek üzere münhasýr ve baðlayýcý bir stratejik iþ birliði sözleþmesi imzalamýþtýr.Bu büyük ölçekli ihracat ve üretim ortaklýðýnýn öne çýkan detaylarý þunlardýr:Üretim Planý ve Ýhracat DetaylarýAnkara Üretim Üssü: ONE tarafýndan geliþtirilen özel 314 Ah kapasiteli LFP pil hücreleri, Pomega'nýn Ankara Polatlý'da yer alan Gigafabrikasýnda ONE’ýn teknik spesifikasyonlarýna uygun olarak üretilmektedir.Kapasite Daðýlýmý: Anlaþma kapsamýnda üretim hacminin 2026 yýlýnda 2 GWh olarak baþlamasý, 2027 yýlýnda ise yýllýk 5 GWh seviyesine ulaþmasý kararlaþtýrýlmýþtýr.Ekonomik Hacim: Türkiye'den ABD'ye yapýlacak bu yüksek teknoloji ihracatýnýn toplam ekonomik büyüklüðünün piyasa koþullarýna göre yaklaþýk 400 milyon dolar seviyesinde olduðu belirtilmektedir.Stratejik Avantajlar ve ABD Teþvikleri (IRA)Teþvik Uyumluluðu: Ankara'da üretilen hücreler, ONE’ýn ABD'deki modül ve batarya yönetim sistemleriyle birleþtirilecektir. Bu sayede ONE, ABD'deki Enflasyonu Düþürme Yasasý (IRA) kapsamýndaki Yerli Ýçerik Teþviklerinden tam olarak yararlanmaya devam edebilmektedir.Tamamlayýcý Üretim: Türkiye'deki bu üretim hacmi, ONE'ýn Michigan'da bulunan ve 2027 yýlýnda faaliyete geçmesi planlanan yerli hücre üretim tesisini tamamlayýcý bir rol üstlenmektedir.Çift Kaynak Stratejisi: Küresel ticaret tarifeleri ve tedarik zinciri dalgalanmalarýna karþý, Türkiye’nin ABD ile olan ticari avantajlarý (GSP statüsü gibi) kullanýlarak güvenli ve kesintisiz bir tedarik zinciri alternatifi oluþturulmuþtur.Gelecek Hedefleri ve GeniþlemeONE ve Kontrolmatik, iþ birliðini yalnýzca hücre üretimiyle sýnýrlý tutmayýp; ONE'ýn Michigan’daki tesisine mühendislik, tedarik ve inþaat (EPC) hizmetleri saðlanmasý gibi daha kapsamlý bir ortak giriþim (****t Venture) yapýsýna dönüþtürmek için de görüþmeler yürütmektedir.

pomega & varta

Her iki þirket de þu anda "borç vadelerini uzatma, bilançolarý temizleme ve taze sermaye bulma" operasyonlarý yürütmektedir. VARTA'nýn iflas riskini atlatýp Porsche ortaklýðýyla taze nakit bulmasý ve Pomega'nýn üretimi durdurmayýp borçlarýný takvime baðlama hamlesi, anlaþmanýn iptal edilmediðini, aksine þirketlerin ayakta kalarak bu projeleri hayata geçirmeye çalýþtýðýný göstermektedir.Ancak iki tarafýn da finansal olarak toparlanma evresinde olmasý sebebiyle, ortak giriþimin (****t Venture) tam anlamýyla sahaya inmesi ve seri sipariþlerin baþlamasý planlanandan daha yavaþ ilerlemektedir.
    Son düzenleme : carizma; 06-06-2026 saat: 11:57.

5. 3. bölüm

Pomega’nýn Ankara Polatlý’daki Gigafabrikasýnda gerçekleþtirdiði kapasite artýþlarý ve yatýrým fazlarý, Our Next Energy (ONE) ile yapýlan anlaþmaya tamamen uygundur. Hatta ONE anlaþmasýnýn zaman çizelgesi ve üretim hacmi, doðrudan Pomega'nýn kapasite geniþleme haritasýna göre tasarlanmýþtýr.Bu uyumu gösteren temel teknik ve lojistik detaylar þunlardýr:1. Üretim Fazlarý ve GWh Zamanlamasý Tam EþleþmektedirPomega'nýn Mevcut Durumu ve Geniþlemesi: Pomega, fabrikasýný 2023 yýlýnda devreye aldýðýnda yýllýk 3 GWh nihai kapasite hedefiyle yola çýkmýþtýr. Yatýrým fazlarýnýn (Faz 1 ve Faz 2) tamamlanmasý ve hat optimizasyonlarýnýn ardýndan fabrikanýn üretim kaslarý bu seviyelere ulaþmýþtýr.ONE Anlaþmasýnýn Takvimi: Anlaþmaya göre Pomega, ONE için 2026 yýlýnda 2 GWh, 2027 yýlýnda ise 5 GWh pil hücresi üretecektir. Pomega'nýn devreye giren kapasite artýþlarý, bu sipariþi (ve yurt içi/yurt dýþý diðer kontratlarý) eþ zamanlý olarak karþýlayabilecek ölçeðe getirilmiþtir.2. Altyapý ve Teknoloji Uyumu (314 Ah LFP)ONE, pazara sunduðu yeni nesil þebeke bataryalarýnda 314 Ah kapasiteli LFP (Lityum Demir Fosfat) hücreler kullanmaktadýr.Pomega’nýn Polatlý fabrikasý, Türkiye'de ve bölgede doðrudan LFP kimyasýna odaklanarak kurulan ilk ve en büyük özel sektör hücresel üretim tesisidir. Tesisin makine parkuru, hat kurulumlarý ve ÇED kapasite raporlarý, büyük ebatlý (prizmatik) LFP hücre üretimine göre dizayn edildiði için ONE'ýn teknik spesifikasyonlarýna doðrudan yanýt verebilmektedir.3. "Çift Kaynak" Stratejisinin Lojistik UyumuONE, ABD'deki (Michigan) kendi Gigafabrikasýný 2027 yýlýnda tam kapasiteyle devreye almayý planlamaktadýr.Pomega'nýn kapasite artýþý, ONE'ýn ABD'deki fabrikasý tamamen hazýr olana kadar üretim açýðýný kapatacak küresel bir "ikinci kaynak" vazifesi görmektedir. Türkiye'deki fabrikanýn ihracat potansiyeli ve lojistik konumu, bu devasa hacmin ABD'ye kesintisiz aktarýlmasý için uygun altyapýyý saðlamaktadýr.Özetle; Pomega’nýn fabrikadaki üretim hatlarýný büyütmesi ve Faz 2 yatýrýmlarýný tamamlamasý, ONE gibi küresel devlere taahhüt edilen yýllýk milyarlarca watt-saatlik (GWh) hücre tedarikini fiziki olarak mümkün kýlmaktadýr.

6. 4. bölüm

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri’nin (Kontrolmatik iþtiraki) hem küresel ortaðý Our Next Energy (ONE) ile yaptýðý dev ihracat anlaþmasýnýn detaylarý hem de þirketin KAP'a bildirdiði tüm önemli yurt içi ve yurt dýþý sipariþ ve iþ birliði portföyü finansal büyüklüklerine göre aþaðýda sýralanmýþtýr:
    1. Küresel Ýþ Birlikleri ve Ýhracat Sipariþleri

* Our Next Energy (ONE) Sipariþi: ~400.000.000 USD
    * Kapsam: [7 GWh LFP pil hücresi](https://tr.tradingview.com/news/reut...l_L8N3RS03T:0/) (2026'da 2 GWh, 2027'de 5 GWh) üretimi ve ABD'ye ihraç edilmesi.
    * Pomega Mexica (Jebla Energy Ortaklýðý): ~3 GWh Potansiyel Kapasite
    * Kapsam: Latin Amerika pazarýna yönelik kurulan %51 Pomega iþtiraki ortak þirket. Ýlk etapta Türkiye'de üretilen [3 GWh kapasiteli endüstriyel ESS](https://www.enerjigunlugu.net/kontro...tti-65708h.htm) (enerji depolama sistemi) ürünlerinin ihraç edilmesini kapsamaktadýr.

2. Büyük Ölçekli Depolamalý RES/GES ve Entegrasyon Sipariþleri

* 11 Projelik Enerji Depolama Paketi: 62.315.119 USD
    * Kapsam: Yurt içinde [11 ayrý projeyi kapsayan](https://yesilhaber.net/kontrolmatik-...lyon-depolama/) dev enerji depolama sistemi temini, kurulumu ve saha devreye alma sözleþmesidir. Teslimatlarýn 2026 yýlý içerisinde tamamlanmasý planlanmaktadýr.
    * Egesa Elektrik Sipariþi: 54.621.000 USD
    * Kapsam: Iðdýr, Ýzmir Aliaða, Mardin Artuklu ve ek lokasyonlarda toplamda [303.5 MWh lisanslý depolamalý GES](https://yatirimlar.com/haber/kontrol...is-aldi_233005) projesi için batarya, BMS ve EMS þebeke entegrasyon çözümlerinin saðlanmasýdýr.
    * Yurt Ýçi Ýki Firma Depolama Sipariþi: 18.326.920 USD
    * Kapsam: Depolamalý enerji santralleri kapsamýnda 80 MWh kapasiteli enerji depolama sistemleri ve 154 kV þalt sahasý kurulumudur. Teslimat takvimi 2026 sonudur.
    * Esbesa Enerji / Lisanslý Depolamalý GES Sipariþleri: 5.502.560 USD
    * Kapsam: Eskiþehir ve Kýrýkkale'deki [lisanslý depolamalý güneþ santralleri](https://tr.investing.com/news/commod...is-ald-3503356) için kendi üretimi olan lityum pil hücreleri ve güç dönüþüm sistemlerinin (PCS) teslimidir. 2026'nýn ikinci çeyreðinde tamamlanmasý hedeflenmektedir.
    * Sýrbistan Nojac1 Projesi (Fortis Renewable Ortaklýðý): Proje Bazlý EPC
    * Kapsam: Sýrbistan'da 90 MW güneþ santrali ile entegre çalýþacak [36 MWh kapasiteli enerji depolama](https://kap.org.tr/tr/Bildirim/1532289) sisteminin anahtar teslim yapýmýdýr. Pomega burada batarya tedarikçisi ve teknoloji referansý olarak yer almaktadýr.

Özet Sipariþ Portföyü Tablosu

| Sipariþ Veren / Ortak | Finansal Deðer (USD) | Teslimat / Proje Kapsamý | Hedeflenen Yýllar |
    |---|---|---|---|
    | Our Next Energy (ONE) | ~400.000.000 $ | 7 GWh LFP Pil Hücresi Ýhracatý | 2026 - 2027 |
    | Yurt Ýçi 11 Projelik Konsorsiyum | 62.315.119 $ | Enerji Depolama Sistemi (ESS) Temini | 2026 |
    | Egesa Elektrik | 54.621.000 $ | 303.5 MWh Depolamalý GES Projeleri | 2026 |
    | Yurt Ýçi Ýki Ayrý Firma | 18.326.920 $ | 80 MWh Depolama + Þalt Sahasý Yapýmý | 2026 |
    | Esbesa Enerji | 5.502.560 $ | Depolamalý GES (Eskiþehir & Kýrýkkale) | 2026 |
    | Jebla Energy (Meksika) | Ýhracat Bazlý Giriþim | 3 GWh ESS Depolama Sistemi Ýhracý | 2026 - 2029 |
    | Fortis Renewable (Sýrbistan) | EPC Ortaklýðý | 36 MWh Sýrbistan Depolama Projesi | 2026 |

7. 5. bölüm

Pomega ve ana ortaðý Kontrolmatik, Ankara Polatlý'daki devasa kapasite artýþýný finanse etmek, nakit akýþýný yönetmek ve küresel ortaklýklara hazýrlýk yapmak amacýyla stratejik fon ortaklýklarý, finansal yeniden yapýlandýrmalar ve ileri teknoloji dönüþümleri gerçekleþtirmektedir.
    Þirketin finansal kaynak arayýþlarý, kurumsal ortaklýklarý ve fabrikadaki teknolojik geliþmeler þu baþlýklar altýnda toplanmaktadýr:
    ## 1. Stratejik Fon Ortaklýklarý ve Hisse Satýþlarý

* Tera Yatýrým Ortaklýðý: Tera Yatýrým, [Kontrolmatik, Pomega ve Plan-S þirketlerinden %5'er pay devralmak](https://yesilhaber.net/kontrolmatik-...ri-153-milyar/) üzere 1,53 milyar TL büyüklüðünde stratejik bir sözleþme imzalamýþtýr. Bu hamle, Pomega'nýn bilançosunu doðrudan güçlendirmiþtir. [2]
    * Azýnlýk Payý ve Halka Arz Planlarý: Þirket stratejik planlamalarý kapsamýnda, nakit girdisi saðlamak amacýyla [Pomega'da 40 milyon dolarlýk bir azýnlýk ortaklýðý](https://www.ahlatciyatirim.com.tr/ar...1_Notu_-_1.pdf) sermaye giriþini deðerlendirmektedir. Ýlerleyen süreçte ise Pomega'nýn kýsmi halka arzý hedeflenmektedir.

2. Bilanço Güçlendirme ve Finansal Yeniden Yapýlandýrma

* Bedelli Sermaye Artýrýmý: Kontrolmatik, grubun ve iþtiraklerinin sermaye yapýsýný desteklemek amacýyla [Sermaye Piyasasý Kurulu'na %200 oranýnda bedelli sermaye artýrýmý](https://paratic.com/kontrolmatik-kon...i-karari-aldi/) baþvurusu yapmýþtýr. [4]
    * Finansal Yapýlandýrma Baþvurusu: Operasyonel faaliyetlerin ve üretimin kesintisiz sürmesi amacýyla [Kontrolmatik ve Pomega için finansal yeniden yapýlandýrma](https://paratic.com/kontrolmatik-ve-...rma-basvurusu/) sürecine baþvurulmuþtur. Bu hamle, varlýk satýþlarý ve borç vadelerinin düzenlenmesiyle fabrikanýn 7 GWh'lik dev sipariþ takvimine odaklanmasýný amaçlamaktadýr.

## 3. Fabrika Kapasite Fazlarý ve Yatýrým Büyüklüðü

* Mevcut ve Hedeflenen Kapasite: Ankara Polatlý'daki Gigafabrika 3 GWh kapasite ile üretime baþlamýþtýr. Þirket, uzun vadeli projeksiyonlarýnda bu hattý 6 GWh ve üzerine çýkarmayý planlamaktadýr.
    * 180 Milyon Dolarlýk Ek Yatýrým: Pomega, 2 GWh'lik ilave kapasite artýþ fazý için yaklaþýk 180 milyon dolarlýk ek bir bütçe ve 200 kiþilik yeni istihdam planlamasýný devreye almýþtýr.
    4. Üretim Hattýndaki Teknolojik Geliþmeler

314 Ah LFP Hücre Dönüþümü: Fabrika üretim hatlarý, Our Next Energy (ONE) ortaklýðýnýn en kritik gereksinimi olan [yeni nesil yüksek kapasiteli 314 Ah prizmatik LFP pil hücrelerinin](https://one.ai/one-partners-with-pom...-to-strengthen) seri üretimine uygun hale getirilmiþtir.
    * Dikey Entegrasyon (BMS, EMS ve PCS): Pomega yalnýzca pil hücresi üretmemektedir. Hücrelerin yönetilmesini saðlayan Batarya Yönetim Sistemi (BMS), Enerji Yönetim Yazýlýmlarý (EMS) ve güç dönüþtürücü sistemleri (PCS) tamamen yerli mühendislikle entegre hatlarda üretilmektedir.
    * Uçtan Uca Deðer Zinciri: Þirket, ham madde madenciliðinden baþlayarak katot/anot malzeme tedariki ve batarya geri dönüþümüne kadar [tüm deðer zincirini kontrol eden dikey bir yapý](https://www.kontrolmatik.com/media/m...esentation.pdf) kurmuþtur.

8. 6. bölüm

yönetim deðiþiklikleri

Pomega ve ana ortaðý Kontrolmatik bünyesinde, þirketin kurumsallaþmasý, küresel operasyonlarýnýn (ABD ve ONE anlaþmasý gibi) yönetilmesi ve finansal yeniden yapýlandýrma süreçlerinin takibi amacýyla üst yönetim düzeyinde çok kritik deðiþiklikler ve atamalar gerçekleþtirilmiþtir. [1, 2]
    Þirketin yönetim kadrosundaki en güncel deðiþiklikler ve yeni yapýlanma þu þekildedir:
    1. Pomega Enerji Üst Yönetim Deðiþiklikleri

* Yeni CEO Atamasý (David Chang): [Pomega A.Þ. CEO'su David Chang olmuþtur](https://yatirimlar.com/haber/pomega-...ar-oldu_244167). Uluslararasý pazarlarda büyüme stratejisi doðrultusunda göreve getirilen Chang, þirketin küresel batarya tedarik operasyonlarýný ve büyük ölçekli anlaþmalarýný yönetmektedir. [1]
    * Yeni CFO Atamasý (Gökhan Serdar): Þirketin mali yapýsýný güçlendirmek ve finansal süreçleri yönetmek üzere Gökhan Serdar, Pomega'nýn yeni CFO'su (Mali Ýþler Baþkaný) olarak atanmýþtýr.
    * Eski Genel Müdürün Rol Deðiþimi: Pomega’da Genel Müdürlük görevini yürüten [Osman Þahin Köþker, mevcut görevinden ayrýlmýþtýr](https://tr.investing.com/news/econom...irildi-3681399). Köþker, Pomega’ya [Yönetim Kurulu seviyesinde ve danýþmanlýk kapsamýnda](https://www.kontrolmatik.com/media/3.../1526731-1.pdf) destek vermeye devam etmektedir.

2. Ana Ortak Kontrolmatik'teki Yönetim Deðiþiklikleri

* Vekaleten Genel Müdürlük: Kontrolmatik Genel Müdürü Alper Çelebi'nin görevinden ayrýlmasýnýn ardýndan, geçiþ süreci kapsamýnda Kontrolmatik Yönetim Kurulu Baþkan Vekili [Ömer Ünsalan vekaleten Genel Müdürlük görevini](https://tr.investing.com/news/econom...enecek-3697484) üstlenmiþtir.
    * Yönetim Kurulu Üyesi Deðiþimi: Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Murat Tanrýöver'in istifasý sonrasýnda, boþalan koltuða yapýlacak ilk genel kurulun onayýna sunulmak üzere [Ethem Umut Beytorun Yönetim Kurulu Üyesi](https://www.cnbce.com/piyasalar/kont...egisimi-h23592) olarak atanmýþtýr.
    * Kurumsal Grup Atamasý: Þirket ve iþtiraklerindeki kurumsal yönetim çalýþmalarýný hýzlandýrmak amacýyla, Kontrolmatik bünyesinde Yatýrýmcý Ýliþkileri Müdürü olarak görev yapan [Alican Sancak, "Grup Yatýrýmcý Ýliþkileri Direktörü"](https://www.cnbce.com/sirket-haberle...atamasi-h21690) olarak atanmýþtýr.

3. Yönetim Deðiþikliklerinin Temel Amacý

* Küresel Kurumsallaþma: Fabrikanýn yerel bir üreticiden, [Our Next Energy (ONE)](https://one.ai/one-partners-with-pom...-to-strengthen) gibi devlerle iþ yapabilen çok uluslu bir organizasyona dönüþmesini saðlamak.
    * Finansal Kontrol: Baþlatýlan finansal yeniden yapýlandýrma ve bedelli sermaye artýrýmý süreçlerini deneyimli finans kadrolarýyla daha þeffaf ve efektif þekilde yönetmek.

Sayfa 423/431 ÝlkÝlk ... 323373413421422423424425 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •