Bu da gözümden kaçmadý. Aslýnda gözümden kaçmayan daha çok þey var ama burasý paylaþmak için uygun bir yer deðil...!!!
![]()
Bu da gözümden kaçmadý. Aslýnda gözümden kaçmayan daha çok þey var ama burasý paylaþmak için uygun bir yer deðil...!!!
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Umarým görmek istediklerinizi görebilmiþsinizdir...?
Daha fazla detay vermek isterim ama önce ne istediðinizi bilmem gerekiyor...???
Varsa sorularýnýz sorabilirsiniz....
Kendi açýmdan þunu kýsaca özet olarak geçebilirim:
- Tahtada deðiþen hiç bir þey yok...!!!
- Birileri trade edip kâr elde etmeyi planlýyor. Bunu da ustaca yapýyor. Bu tahtacý da olabilir veya güçlü bir oyuncu da olabilir...
- Tahtada sabit durduðunu söyleyen birçok kiþinin pek de sabit durmadýklarýný, fýrsatýný bulduklarýnda durumu deðerlendirdiklerini düþünüyorum...!!!
- Zaten sayýn YakupSrh ve sayýn Canlipara5353 bunu açýktan deklare ediyorlar. Etmeyenler de mevcut...!!!
- En son paylaþtýðým grafiklerde 80 altý yok demiþtim ama extreme bir durum oldu ve tüm dünya borsalarý çökerken bu hissenin dayanmasýný beklemek saflýk olurdu. Tüm hisseler ayný þekilde GAP 'ler býrakarak düþtüler. PKART þu anda bu GAP 'ý kapatmýþ durumda...
Eðer kriz derinleþmez ve piyasalar toparlarsa, daha aþaðýlar olmadan kýsa zamanda toparlayabiliriz. Burada önemli olan oyuncularýn kararý etkili olacaktýr. Düþüþ sýrasýnda mal alan/satan kurumlar ise aþaðýdaki tablodan görülebilirler...
![]()
Bu da takip ettiðim grafiðin güncel hâli...
![]()
Ayrýca bu grafiði de paylaþmýþtým ve grafiðin güncel hâli aþaðýdadýr...
Bu grafiði günlük olarak sayfamda da tablo içerisinde paylaþýyorum. Bunu paylaþmamdaki amaca uygun olarak 100 günlük ortalamayý aþaðý kýrdýðýnda soluðu 200 günlükte alabileceðini göstermek içindi ve öyle oldu...
Þimdilik tahtacýmýz yapmasý gerekenleri, istese de istemese de yaptý. Tebrik ediyorum. Bu kadar düþüþü kontrol altýnda tutabilmesi büyük baþarýdýr...
Yine bir dünya çapýnda problem olursa 61 en önemli destek olacaktýr. Dediðim gibi ben 80 altýný beklemiyorum ama þartlar bazen çok aðýrlaþýyor. Tahtacýnýn da seçme þansý yok mâlesef...
Yine de tahtacýya nâçizana tavsiyem:
- Tahtayý ana desteklerin altýna çok fazla düþürmemesi yönünde olacaktýr.
- Bu seviyelerin altýnda alýnan mallar ileride karþýna karþýlanmasý gereken yük olarak çýkacaktýr. "Günü kurtaracaðým derken, geleceði karartma...!!!"
NOT: Grafikler yer probleminden dolayý 1-2 güne silineceði için takip ediyorsanýz saklamanýzý öneririm. Yoksa geçmiþe dönüp baktýðýnýzda bulamazsýnýz...
onb yi gören yok
FNY == QNB Finansbank...
Yukarýda biraz bahsettim ama detaylý göstermedim...
Çok bir etkisi yok ama yine de tahtacý ile irtibatý olabilir. Aldýðý mallarýn hepsi kendisinde kalmýyor. Bir kýsmýný virmanlýyor...
Takasýna bakýnca tam zamanýnda giriþ çýkýþlar yapýyor. Son düþüþte 86.110 lot almýþ ama bunun 43.938 lotu kendi takasýna geçmiþ. Geri kalaný virmanlanmýþ. Çok detaylý olarak gün gün bakmadým ama görünen CIY 'e gönderdiði þeklinde...
Grafik yüklemede sorun var. Sorun giderse grafiðini de eklerim...
Sorun giderilmiþ, grafiði ekliyorum:
![]()
Son düzenleme : T/A; 08-08-2024 saat: 23:34.
Tüm kurumlarý tek tek görüyorum hatta gün içi olanlarý da görüyorum ama yine de tahtacý isterse bizi farklý þeylere inandýrýp kendisi farklý bir yol izleyebilir...
Seans içinde satýyor gördüðümüz kuruma T+2 gün sonra mal çýkýþý yerine mal giriþi yapýlmýþ olabiliyor. Buraya kim gönderdi, neden gönderdi bunlarý anlamak gerçekten çok zor...!!!
Tek tek inceleyip bulsak bile bu defa da çok farklý bir kurum kullanarak tersini yapabiliyor...
Þimdi ben tahtacýnýn tüm kurumlarýný bilsek ne yazar (ki biliyorum), bilmesek ne yazar. Sonuçta mallar elden ele dolaþýyor. O nedenle tahtada bir sýkýntý yok derken bunu demek istiyorum. Tahtacý elindeki fazla mallarý daðýttýktan sonra tekrar yoluna devam edecektir...
ANC mal sattý diyoruz ya; aslýnda mal satmýyor, elindeki fazla mallarý daðýtýyor ve bizleri de mal sattýðý yönünde ikna etmeye çalýþýyor. Bu sayede tahtada el deðiþimi yaþanmasýný istiyor olabilir...???
Tahtacýlar her ne hikmetse ellerinde fazla mal taþýmýyorlar, hep fazlalýklarý elden çýkarýyorlar. Bir tahtaya gereðinden fazla para sokmuyorlar. Her tahta için önceden ayarlanmýþ bir lot var, bunun üstüne çýktýklarýnda ilk fýrsatta bunlarý yeniden yeni alýcýlarýna devrediyorlar. Hatta bu iþlem sýrasýnda ciddi kayýplar da yaþýyorlar. Evet gerçekten ciddi zarar ediyorlar...!!!
Bunda da bir sýkýntý yok. Eðer çeviremezse sýkýntý baþlar. Bizim tahtacý neredeyse fazlalýklarýn tamamýný elden çýkarttý. Bundan sonra yeni oyun kurmasý gerekiyor...
ANC grafiðini de ekleyelim de kafalarda soru iþaretleri kalmasýn...
![]()
Yer Ýmleri