Originally Posted by
Zungur
Sayýn TA yüklü tutanlardan kastýnýz nedir acaba? 50 100 150 200 k ? At izi it izine karýþmýþ durumda kim kimin adamý kimlerin malýnýn peþine düþülmüþ kestirmek çok zor. Söylemler ile eylemler çok farklý sattýðýný iddia edenlerin alým yaptýðýný aldýðýný söyleyenlerin sattýðýný gözlemliyoruz. Benim þahsi düþüncem endekse yapýlan baskýnýn aðustos ayý ile birlikte son bulacaðý ve eylül ile birlikte harekete geçeceðimiz yönünde dediðiniz gibi yinede herþeyin en doðrusunu bilenler tahtacýlar.
Bir malýn yüklü mal olabilmesi için tavan çözebilecek miktarlarda olmasý gerekir. Geçmiþteki tavanlara baktýðýmýz zaman minimum 50bin lot ile maksimum 250bin lot civarýnda olduklarýný gözlemledik...
Bu hesaptan yola çýkarak elinde en az 50bin lot olan en düþük seviye yüklü mal taþýyan olurken, en güçlüleri 250bin lot ve üzeri olanlar oluyor. Zaten 250bin lotun üzerinde iseniz bir nevi tahtacý sayýlýrsýnýz ve tahtacýya uyum saðlamazsanýz sizi dökmek için her yolu dener. Gerekirse son 3-4 yýlda olduðu gibi bekletir de bekletir...!!!
Siz dahil bir çok kiþi hatýrladýðým kadar ile orta sýnýf yüklü mal taþýyor olmalýsýnýz, öyle yazmýþtýnýz. Eðer tahtacý iþini bilseydi dökülenleri tahtaya geri dönememek üzere saf dýþý býrakýrdý. 150 sonrasýnda hemen hemen kimse kalmazdý. Kalanlar ise yatýrýmcý sýnýfýnda olan ve yýllarca satmadan mal taþýyacak olanlar olurdu...
Daha önce de yazdým:
- Benim yatýrýmcýyým ve yatýrýmlýk orta sýnýf üstünde bir malým genelde her zaman bulunur. Ýhtiyaç halinde satmýþlýðým olabiliyor ama ilk fýrsatta yeniden o seviyelere ulaþýyorum...
- Bir de tahtaya destek atarken tahtacý tarafýndan bilinçli olarak üzerime yýkýlan mallar oluyor..!!!
- Ýþte bu fazladan aldýðým mallar, zamaný geldiðinde tahtacýya deðeri ile iade ediliyor...
- "Bu durumlara düþmeyelim" diye buradan defalarca uyarmama raðmen beni ciddiye almýyor. Caný saðolsun...
- Þimdi elimde yine fazla mallar birikiyor. Tahtacý deðiþmiyorsa kendisi düþünsün. Deðiþiyorsa yeni gelen tahtacý ayný hatalarý yapmazsa, tahtasýna sahip çýkarsa herkes mutlu olur. Sonuç itibâri ile: Kendi düþen aðlamazmýþ...!!!
Zaman kaybým olsa da, bu þekilde üzerime yýkýlan mallarý devretmek sureti ile þu anda elimde kalan mallarýn tamamý sýfýr maliyettir. Bu fiyatlardan bir o kadar daha alsam, yine sýfýr maliyet olacaktýr. Tahtacý ne kadar zorlarsa benim kârým o kadar artýyor. Þimdi bu tahtacýya kýzayým mý, teþekkür mü edeyim...???
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri