hissede heyecan kalmadý hareket yok. tahtacýda enflasyona ezildi oda yardým istiyor þirketten sanýrým..
Taþeronlugun hakkýný veren bir tahtaci .
bakalim baþarabilecekmisin.
Dijital para kullanýmý gec 2029 yýlýnda olacaktýr.
DEVLET / MERKEZ BANKASI
|
| (Dijital Para Ýhraç)
|
-------------------------
| GEMALTO |
| Þifreleme & Güvenlik |
-------------------------
↑ ↓
(Donaným güvenliði) (Anahtar yönetimi)
----------- -----------
| PKART |--------| SÝPAY |
| Akýllý | | Ödeme |
| Kart & Çip | | Altyapýsý |
----------- -----------
| |
| |
KÝMLÝK KARTI MOBÝL CÜZDAN
/KART TAÞIMA POS / QR
--------
VATANDAÞ
--------
|
ÖDEME
TRANSFER
HARCAMA
Olasý özellestirme ile yapilacaksa dijital para , oluþacak tablo bence bu þekilde olacaktýr.
Sizin vesilenizle 24 Kasým da yayýnlanan dijital para raporuna baktým.
2021 yýlýnda imzalanan ikili mutabakat zabýtlarý ile birlikte, ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBÝTAK projede teknoloji paydaþý olarak yer almaktadýr.
Pkart thales þimdilik hiçbiyerde geçmiyor.
Aþaðýdaki ifade ayrýca önemli.
Asgari Çalýþýr Ürün: Bir
Ürün seviyesindeki çevrimdýþý ödeme çözümlerinin, TCMB’nin çalýþmalarý ile uyumlu olacak þekilde özel sektör tarafýndan da geliþtirilebileceði öngörülmektedir.
Ýþin sonunda beklentim, kimlik kartý akýllý kart basan ödeme çözümlerinde de yer alan Pkart ýn Thales güvencesiyle bu projeden pay almasý olur.
Avrupa birliðinde de dijital kimlik alanýnda çözümleri ile Thales zaten Türkiye de yer alacaktýr bence.
Pkartýn olayýn içinde olmasýndan ziyade bir dedikodu/ihale vb bile baya hareket getirir. Amma velakin hiçbirþey de çýkmayabilir süreçte daha uzun gibi. Pkart ta 1 euro seviyesine tekrar inip uzun süre takýlýrsa ölme eþeðim ölme.
Açýkçasý bir ralli bek lentim vardý piyasa da hatta bu yüzden yan tahtalarda Tmpol burva Tgsas gibi küçük sermayeli tahtacýlar yukarý çekip mal çýktýlar diye düþünüyorum. Pkart tahtacýsý bunu sanýrým 75-95 arasý yapmayý uygun gördü. Piyasada bir Ralli olursa ralli sonunda x2x3 yapar iþi bitirir bizde ralliyi dýþarýdan izleriz heralde. Gözü topraða bakýyor þimdilik ancak bir grup girecekte sürecek yoksa nanay...
Þu an tek artýmýz hacmin çok azalmasý ve city nin son aydaki alýmý. Dip oluþumu yapýlýyor gibi.
iþ 200 bin civarý verdi son 2-3 ayda
Yer Ýmleri