En son 110lu seviyelerde citi 3,86 Mn du . Satisda oda vardı. Simdi ise ,90 üzeri alnustan çıkanı 70 den üzerine eklesek zaten cikiyor aslında ortaya ama sn.TA'nin bu konuda grafiği daha okunur sade ve detayli .Bunu bizimle paylaşırsa seviniriz .
En son 110lu seviyelerde citi 3,86 Mn du . Satisda oda vardı. Simdi ise ,90 üzeri alnustan çıkanı 70 den üzerine eklesek zaten cikiyor aslında ortaya ama sn.TA'nin bu konuda grafiği daha okunur sade ve detayli .Bunu bizimle paylaşırsa seviniriz .
Alnustantan çıkan, citi ,is ,grntide gibi
Bu konuda sn.TA nin bilgisi yorumu ve grafiği iyi olurdu aslında.
Talepler havada kalmasın diye sorulara cevap vereyim:
Takas her ne kadar her zaman doğruyu göstermese de, biraz detaya girmeye başlayınca daha net bilgileri görebiliyoruz...
Yine de tahtacı isterse ustalığına bağlı olarak tüm işlemlerini perdeleyebilir...
Şu anda çok derine inmeden sadece görünene bakacak olursak, Brüt Takas sonrasındaki tepeden başlaya düşüşte baş rolde olan oyuncuları aşağıda tablodan görebiliyoruz...
-412bin lotla neredeyse tek satıcı ANC gibi görünüyor...
Alıcılar ise; IYM ve GRM ilk sıradalar...
CIY ise neredeyse değişim göstermemiş durumda...!!!
![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Bu da tek başına CIY 'in takası ve AKD 'si...
Görüldüğü üzere Takas ve AKD uyumsuz çalışmış. Yani sadece MBL alışları değil, aynı zamanda FNY alışları da olmuş. O nedenle Takas ve AKD uyumsuzluğu oluşmuş durumda...!!!
Ben CIY 'e çok önem atfetmiyorum. CIY burada paravan kurum konumunda...!!! Belki FNY alışları gerçek yabancı olabilir am MBL kesinlikle yönlendirmeli ve manuel işlemler ile karışık sularda geziniyor. CIY 'a bakarsanız bir sonuca varamaz, hatalı çıkarımlar yaparsınız...!!!
![]()
Bu da gözümden kaçmadı. Aslında gözümden kaçmayan daha çok şey var ama burası paylaşmak için uygun bir yer değil...!!!
![]()
Umarım görmek istediklerinizi görebilmişsinizdir...?
Daha fazla detay vermek isterim ama önce ne istediğinizi bilmem gerekiyor...???
Varsa sorularınız sorabilirsiniz....
Kendi açımdan şunu kısaca özet olarak geçebilirim:
- Tahtada değişen hiç bir şey yok...!!!
- Birileri trade edip kâr elde etmeyi planlıyor. Bunu da ustaca yapıyor. Bu tahtacı da olabilir veya güçlü bir oyuncu da olabilir...
- Tahtada sabit durduğunu söyleyen birçok kişinin pek de sabit durmadıklarını, fırsatını bulduklarında durumu değerlendirdiklerini düşünüyorum...!!!
- Zaten sayın YakupSrh ve sayın Canlipara5353 bunu açıktan deklare ediyorlar. Etmeyenler de mevcut...!!!
- En son paylaştığım grafiklerde 80 altı yok demiştim ama extreme bir durum oldu ve tüm dünya borsaları çökerken bu hissenin dayanmasını beklemek saflık olurdu. Tüm hisseler aynı şekilde GAP 'ler bırakarak düştüler. PKART şu anda bu GAP 'ı kapatmış durumda...
Eğer kriz derinleşmez ve piyasalar toparlarsa, daha aşağılar olmadan kısa zamanda toparlayabiliriz. Burada önemli olan oyuncuların kararı etkili olacaktır. Düşüş sırasında mal alan/satan kurumlar ise aşağıdaki tablodan görülebilirler...
![]()
Yer İmleri