Mal deðerli
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Akkök CEO’su Ýhsan Gökþin Durusoy;
-DowAksa’da yeni bir kapasite artýþý yapmak istiyoruz, Dow Chem. ile deðerlendirmelerimiz sürüyor.
https://x.com/apara_tv/status/179152...8zR8BW99R1jyoQ
Cahillik mutluluktur!
bu yatýrýma, geç bile kaldýlar...2018 de alýnan ve 2023 sonunda bitirilmesi düþünülen süper(proje bazlý) teþvik 9.9 bin ton civarýnda idi..þu ana kadar 1/3 ü faaliyette...
https://www.dowaksa.com/tr/Proje-Baz...a-DowAksa.html
Bence son bilançonun en önemli iki konusu borçlarýn kapatýlýp net nakite geçilmesi ve bahsini ettiðiniz durum.ACN fiyatlarý halen düþükken marjlarýn yükselmesi ve karlýlýðýn artmasý þirketin döngüselik ceketini üzerinden çýkartmaya baþladýðýnýn bariz göstergesi.Bu çok kýymetli bir þey,hisse performansýna level atlatacak,döngüselliðin baskýsýndan koruyacak çok önemli bir deðiþim.
Cahillik mutluluktur!
Katýlýyorum.
En çok etkilenen sektörde olup, net borç pozisyonunda pozitife geçmek, %100 kapasiteye ulaþmak gerçekten çok önemli.
Bunun yanýnda, faizlerin düþmeye baþlayacaðý ve yatýrýmlarýn/tüketimin artacaðý 2025' te teknik tekstil ve karbon elyaf ile daha da hýzlanmak çok çekici. Ýhracat oranýnda da %50' ye yakýnsamak ayrý bir kýymet.
Akkök holding iþtiraklerinin halka arzlarýna baþlanmasý Aksa' ya fayda saðlar mý bilmiyorum ama Aksa' nýn kendi yatýrýmlarýnda 2025 ayrýca önemli bir yýl.
Pamuk ve ACN fiyatlarýný takip etmek önemli ama bu þartlar altýnda döngüsellikten kurtulma dönemi baþladýysa, artýk onlarý da "çok büyük bir çarpan" olarak takip etmemek güzel olacak.
Keþke Lodrik bey' in geri alýmlarýna daha çok önem verip, daha fazla hisse alabilseydim. Umarým önümüzdeki 3-4 ay buralarda takýlýr da, sonbaharda mevduattan çýkýp Aksa' ya yüklü giriþ yapma þansým olur![]()
Holding CEO' sunun aþaðýdaki cümlesini duyunca irkildim;
"2028-2030 arasýnda ürettiðimiz karbon elyafýn yarýsý hidrojen tanklarýna gidecek"
Çok güzel haber ama yine de karbon elyaf üreten DowAksa' daki "deðiþik tip" ortaklýk yapýsý iyi mi kötü mü bilmediðim için sürekli kafam karýþýk![]()
Bazen naparsan yap sureci hizlandiramiyorsun,xbank in rallisinin endeks ustundeki etkisi malum,ancak bedelsiz haberinin tavani anca tekrar gorulebildi,o arada 1m lot geri alimi gecmistir,yabancinin ilgi gostermesini bekledigim hisselerdendi ancak su ana kadar o ilgiyi cekemedi.
Yer Ýmleri