Hocam ben emekli moduna geçtim artýk. Temettü gelirlerim ile geçiniyorum, kalanýný da tekrar hisseye yatýrýyorum. O yüzden hisse miktarý hisse fiyatýndan önemli benim için. Ama sizleri de çok iyi anlýyorum.
Benim avantajým þu, düþerse daha çok alacaðým, böylece temettü gelirim artacak diye seviniyorum, yükselirse varlýðým arttý diye seviniyorum.
Kendimi böyle avutuyorum.![]()
Siz de haklýsýnýz ama evin fiyatý yükselsin hem de kirasý yükselsin ister insan.
Endeks toparlandý biraz, hadi at 10 üstüne artýk, önümüzdeki ay Eregli'den daha çok temettü verecek ama temettücüler henüz uyanmadýlar galiba.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Yine aþaðýya doðru koþmaya baþladý, hadi hayýrlýsý.
Hisse fiyatý için 1 yýllýk durum, manþet enflasyon dahil %50 düþüþ.
Acaba biz kendimizi Aksa artýk basit elyaf þirketi deðil, teknik elyaf þirketi diye çok erken mi motive ettik....
Vakti zamanýnda þirket deðeri max 1,3 milyar $ olur derdim. Sonra dowaksa geldi, epsilon geldi, teknik elyaf hacmi arttý vs, þirket deðeri arttý diye düþünüyordum ama abarttým herhalde. Hisse fiyatý baya düþtü. Muhtemelen basit elyaf þirketi kimliðinden kurtulamadý ve çin rekabet etkisiyle sert negatif fiyatlanýyor...
Son bir yýl fiyatlamasýnda Ereðliden daha kötü olacaðýmýzý düþünmemiþtim.
Epeydir yoktunuz hocam, hoþ geldiniz diyelim, DowAksa'yý aldýktan sonra tamamdýr artýk dedik ama maalesef hastalýklý halinden kurtulamadý bir türlü hisse, devasa bir þirketler topluluðu ama tek haneli rakamlarda hala, iyi grup, iyi temettü veriyor ama hisse de az bir yürüsün bir zahmet.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
Selamlar dostum. Hisse sahipliði devam ediyor. 3 yýl oldu.
Global ekonomik þartlardan dolayý sektör zayýftý. Bu nedenle forumu uzun zamandýr takip etmedim açýkçasý
Hisse artýk yavaþtan hareketlenir derken zýt yönde gidince gelip forumu ziyaret etmek istedim.
Bir kaç konuyu merak ediyorum. Yorumlarýnýzý rica ediyorum
- Petrol fiyatlarýnýn artmasý sentetik elyafý ne yönde etkiler? Normalde sentetik elyaf son yýllarda çok ucuzladý. Çin rekabetinden dolayý negatif etkilenmiþiz. Þimdi hem navlun/taþýma hem hammadde maliyeti artýnca rekabette biraz rahatlar mýyýz? (mesela avrupaya ihracat konusunda)
- Ýran iyi bir elyaf tüketicisiydi. Ama az üretiyordu. Mevcut savaþ durumu bizi ne kadar negatif etkiler?
- Aksa' nýn cirosunda akrilik elyaf ve teknik elyafýn güncel aðýrlýðýný bilen var mý?
- Dowaksa, epsilon, teknik elyaf üretim kapasite artýþý..vs gibi yatýrým harcamalarýnýn üst üste geldiði þu dönemde, üstelik ticari faizlerin hala yüksek olduðu ortamda, temettü daðýtmasý doðru muydu? (temettü yatýrýmcýlarý lütfen yanlýþ anlamasýn. ayrýca bu konu daha önce tartýþýldýysa kusura bakmayýn)
Yer Ýmleri