Hocam ben emekli moduna geçtim artık. Temettü gelirlerim ile geçiniyorum, kalanını da tekrar hisseye yatırıyorum. O yüzden hisse miktarı hisse fiyatından önemli benim için. Ama sizleri de çok iyi anlıyorum.
Benim avantajım şu, düşerse daha çok alacağım, böylece temettü gelirim artacak diye seviniyorum, yükselirse varlığım arttı diye seviniyorum.
Kendimi böyle avutuyorum.![]()
Siz de haklısınız ama evin fiyatı yükselsin hem de kirası yükselsin ister insan.
Endeks toparlandı biraz, hadi at 10 üstüne artık, önümüzdeki ay Eregli'den daha çok temettü verecek ama temettücüler henüz uyanmadılar galiba.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Yine aşağıya doğru koşmaya başladı, hadi hayırlısı.
Hisse fiyatı için 1 yıllık durum, manşet enflasyon dahil %50 düşüş.
Acaba biz kendimizi Aksa artık basit elyaf şirketi değil, teknik elyaf şirketi diye çok erken mi motive ettik....
Vakti zamanında şirket değeri max 1,3 milyar $ olur derdim. Sonra dowaksa geldi, epsilon geldi, teknik elyaf hacmi arttı vs, şirket değeri arttı diye düşünüyordum ama abarttım herhalde. Hisse fiyatı baya düştü. Muhtemelen basit elyaf şirketi kimliğinden kurtulamadı ve çin rekabet etkisiyle sert negatif fiyatlanıyor...
Son bir yıl fiyatlamasında Ereğliden daha kötü olacağımızı düşünmemiştim.
Epeydir yoktunuz hocam, hoş geldiniz diyelim, DowAksa'yı aldıktan sonra tamamdır artık dedik ama maalesef hastalıklı halinden kurtulamadı bir türlü hisse, devasa bir şirketler topluluğu ama tek haneli rakamlarda hala, iyi grup, iyi temettü veriyor ama hisse de az bir yürüsün bir zahmet.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Selamlar dostum. Hisse sahipliği devam ediyor. 3 yıl oldu.
Global ekonomik şartlardan dolayı sektör zayıftı. Bu nedenle forumu uzun zamandır takip etmedim açıkçası
Hisse artık yavaştan hareketlenir derken zıt yönde gidince gelip forumu ziyaret etmek istedim.
Bir kaç konuyu merak ediyorum. Yorumlarınızı rica ediyorum
- Petrol fiyatlarının artması sentetik elyafı ne yönde etkiler? Normalde sentetik elyaf son yıllarda çok ucuzladı. Çin rekabetinden dolayı negatif etkilenmişiz. Şimdi hem navlun/taşıma hem hammadde maliyeti artınca rekabette biraz rahatlar mıyız? (mesela avrupaya ihracat konusunda)
- İran iyi bir elyaf tüketicisiydi. Ama az üretiyordu. Mevcut savaş durumu bizi ne kadar negatif etkiler?
- Aksa' nın cirosunda akrilik elyaf ve teknik elyafın güncel ağırlığını bilen var mı?
- Dowaksa, epsilon, teknik elyaf üretim kapasite artışı..vs gibi yatırım harcamalarının üst üste geldiği şu dönemde, üstelik ticari faizlerin hala yüksek olduğu ortamda, temettü dağıtması doğru muydu? (temettü yatırımcıları lütfen yanlış anlamasın. ayrıca bu konu daha önce tartışıldıysa kusura bakmayın)
Yer İmleri